Speklapjes met stamppot zeekraal

Hoi! Na al die kerstrecepten is het hoog tijd voor weer eens een normale maaltijd. Wat dacht je van ordinaire stamppot met een stukje vlees? Topidee, toch?

Ik heb vandaag echt een heel tof en héél lekker recept voor stamppot voor je… Namelijk stamppot zeekraal. Ik wist niet of dit een ding was maar bedacht het opeens en ging eens googelen om te kijken of mensen dit inderdaad wel eens eten en toen bleek dat ik het zelf in 2016 al eens had gemaakt, haha. En heel lekker vond. Herinner ik me NIETS van, maar ik geloof mezelf maar en maakte het dus lekker nog een keer klaar. Zin in? Let’s stamppot!

Nodig voor twee personen: 1 zakje aardappelpuree – 1 bakje zeekraal – 2 speklapjes – 1/2 eetlepel speklapkruiden 

Als je er ook jus bij wil maken heb je ook nog ongeveer dit nodig: 2 eetlepels bloem – scheutje ketchup – peper 

Rub de speklapjes in met de speklapkruiden en laat dit een minuut of 10 rusten.

Verhit een klontje boter in de pan en bak de speklapjes in 10 minuten gaar en knapperig.

Meng in de tussentijd de aardappelpuree uit een zakje met 400ml kokend water en roer daar dan de zeekraal door. Dit is je stamppot. Je kunt ‘m nog wat extra op smaak brengen met peper.

Maak als laatste een jus; haal de speklapjes uit de pan en houd het vet in de pan. Zet op laag vuur en roer er met een houten of plastic lepel 2 eetlepels bloem door het vet. Dit wordt een soort roe en dat is de basis van je jus. Doe er voorzichtig een scheutje water bij en wat ketchup en breng op smaak met peper. Je moet dit gewoon een beetje roeren en proeven en dan bepaal je zelf wanneer je je jus geslaagd vindt.

Serveer alles bij elkaar op een bord en eet smakelijk!

Deze maaltijd was echt SUPER lekker. Jan en ik hebben echt intens zitten smullen. De speklapjes waren fantastisch mals en knapperig tegelijkertijd en heel smaakvol (ik had er een beetje te veel kruiden op gedaan, dus lekker zout hahaha) en de stamppot zeekraal is echt geniaal. Zo lekker! Aanrader!

Zullen we contact houden?
Volg me ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *