Leonie’s week 21: Concert, luxe uit eten, stappen op dinsdag, uitgenodigd voor 2 rooftopparty’s en groot in een magazine

21Dag schatjes! Het is zondagnacht en ik ben wakker. En dat betekent; let’s blog. Hoewel, nee het ging echt anders. Het was zondagmiddag en ik lag in te kakken op de bank en moest eigenlijk nog vijfhonderd dingen doen, maar deed niks. En nu is het zondagnacht en heb ik opeens een peper in m’n reet en ben ik dingen aan het doen. Waaronder dus dit dagboek van m’n afgelopen week uittypen.

Deze week was wat betreft bloggen niet echt een drukke week. Wat betreft sociale activiteiten viel het ook wel mee, maar áls ze er waren, waren ze heftig. Het was vooral een week van heel veel alcohol en wakker worden met “ik drink nooit meer”. Inmiddels ben ik twee dagen nuchter (dat ene biertje van vanavond telt niet) en kan ik eindelijk helder nadenken. En jou bijpraten over mijn week. Klaar voor? LETS GO!

Maandag: Mumford & sons!
Maandag overdag werkte ik aan m’n blog, maar knetterdruk was het niet geloof ik. ’s Avonds ging ik met m’n roomie naar het concert van Mumford & Sons en dat was wel echt ongelofelijk fantastisch. In een uitverkocht Ziggo Dome gaven ze echt een te gékke show. Wauw, wauw wauw.

IMG_3638
Zo dichtbij!!

Dinsdag: werken aan le kookboek & luxe uiteten
Dinsdag oevrdag werkte ik druk aan m’n boek. Ik maakte foto’s, zocht de foto’s uit die ik van de fotograaf had gekregen en schreef een aantal hoofdstukken. De uitgebreide update van hoe het met mijn tweede boek gaat, kun je hier op YouTube bekijken! Oeh en mocht je op de hoogte gehouden willen worden als het boek verschijnt, laat dan even hier je e-mailadres achter!

IMG_3722
shooten & proeven voor mijn tweede kookboek!

’s Middags ging ik met Claartje lunchen bij de Coffee Corner op de kinkerstraat. In het zonnetje. Twee uur lang. Kan gewoon :D.

IMG_3678

’s Avonds ging ik met Layla eten bij GIN. Daar ben ik nu al een keer of 6 geweest en dit was bijna de lekkerste keer. De eerste keer was nog steeds het allerbest (11+), maar dinsdag was ook weer zó geweldig. Check even de gerechten:

IMG_3713
V.l.n.r. kwartel, makreel met ramen, venkelijs, shoarmabroodje met lamsniertjes
IMG_3712
V.l.n.r. ui met spek, vanille en mint, iets groens met bloemkool, all white met asperges en meringue en dat laatste was volgens mij forel…

Na GIN was het tijd voor een afzakkertje. We hadden immers nog maar 6 wijn op. Tijd voor De Kleine Bastille, LEIDSEPLEIN LETS GO. Drie vrienden kwamen ons vergezellen om de avond af te sluiten met shotjes appeltaart en dansjes op Anita Meijer (ik schaam me) in de foutste kroeg van Amsterdam. Maar hey; tijd van m’n leven. #eigenbaas.

Woensdag: The Lion King.
Wat ik woensdag overdag heb gedaan weet ik niet eens meer. Ik denk dat ik brak was. En heel lang in bed lag. En ongetwijfeld deed ik dingen. Maar Joost (wie is Joost?) mag weten wat.

Wél sportte ik met m’n fysio en ging ik ’s avonds The Lion king kijken. En dat was fantastisch.

Donderdag: drie feestjes op één avond: twee rooftops, één zwembad & heel veel cocktails
Donderdag overdag was het filmdag en introduceerde ik een nieuw soort video op mijn YouTube-kanaal. Kookboek-updates! 😀 Check de eerste video hierrrr:

update1

Verder weet ik wederom niet zo goed meer wat ik overdag heb gedaan. ’s Avonds daarentegen…

Claartje en ik waren allebei uitgenodigd op een rooftopparty op de 8e verdieping van een pand aan de Vijzelgracht en dat was awesome. We moesten onze eigen cocktails maken en kregen heerlijk voedsel. En hadden een gruwelijk uitzicht over Amsterdam. Loved it!

cocktil
Zelfgemaakte cocktail met Smirnoff en Vlierbloesemsap

IMG_3786

We haakten echter vroeg af (hoe is het mogelijk, als er cocktails in het spel zijn…) om door te gaan naar de volgende rooftopparty. Ik was uitgenodigd voor de opening van het enige zwembad op een dakterras in Amsterdam, in het W Hotel.

IMG_3785

Poepchic allemaal (in ieder geval voor mijn begrippen, ik ben een vans-stapper), dus het was tijd voor hakken. Claar en ik trokken onze mooiste hakken uit de kast en als blonde giraffes van minimaal 1.95 stapten we met z’n twee het dakterras van het W hotel op.

switch
Even een schoenenswitch na de eerste rooftopparty…

TOP avond. Zonnetje, champagne en in de verte een glimp van Tim Douwesma (mag ik even zwijmelen?). Ik vond het wel weer een prima avond hoor.

IMG_3788

Maar we waren nog niet klaar; we hadden nóg een borrel op de planning. En wel een in de foodhallen met voor mij ex-collega’s van Een Media (waar ik bij Vrouwen.nl heb gewerkt). Clara en ik begonnen dapper op onze hakken, maar na een paar uur en vijftig wijn gingen we terug naar normale lengte. De borrelgroep werd ook steeds kleiner en het werd tijd voor de volgende locatie; op naar Hendrix. Hier at ik nog truffelpopcorn en dat was de hemel en toen ging ik naar huis.

Wat. een. avond.

Vrijdag: héél veel pakketjes en wéér een goed feestje
Vrijdag was dan weer even een blogdag. Gek genoeg was ik niet extreem brak van de avond ervoor, dus dat was top. Overdag nam ik een nieuwe tostivideo op (check ‘m hier!) en werkte ik wat aan m’n site.

video_nieuw

Deze week had ik heel veel pakketjes ontvangen en dat ging ik vrijdag eens even allemaal fotograferen. Oké, klaar voor de spam?

cocktail
Dit was de goodiebag op het eerste cocktailevent van Donderdag. Lekker!
borden
Via fonq.nl ontving ik deze prachtige borden van Seletti Hybrid, om te gebruiken voor de foto’s in mijn tweede kookboek!
bbq
Ik kreeg gewoon een awesome mini barbecue toegestuurd <3 Met allemaal vegetarische producten!
sofinecurry
Ook allemaal vegetarisch. Een soort kant en klaar-maaltijden zijn het. De saté ben ik niet fan van, maar ik ben nog erg benieuwd naar de Thai Curry! Verkrijgbaar bij Jumbo!
bonduella
Op zich werd ik niet heel excited van een pakketje met bonen, tot ik ontdekte dat Bonduelle nu EDAMAME BONEN IN BLIK HEEFT! Woeeeehoe! Dat zijn die boontjes die je bij sushi altijd eet. Tering lekker. Ik ga ze gauw uitproberen!
plenty
Als bedankje voor het meedoen met de Vleesverlangen Challenge kreeg ik van de NTR een geweldig kookboek: Plenty van Ottolenghi! LOVE IT! BEDANKT!!!
IMG_3821
Lidl heeft een nieuwe wijn in het schap en ik kreeg ‘m thuis. Hij zit nog dicht, wonder boven wonder. Ga ‘m snel proberen!
IMG_3815
Nieuw van Cote D’Or: chocolade met een dikke laag fruit ertussen. Ik heb de smaak passievrucht geproefd en vind ‘m ergggg lekker. Het doet een beetje denken aan die sinaasappelsnippers van vroeger, maar dan in verschillende smaken. Aanrader wel! Wel alleen puur helaas…

Vrijdagavond kookte ik verder een maaltje van restjes, maar wel een die moest fungeren als goede bodem, want ’s avonds ging ik bij vriendin Anouk de drankvoorraad leeg drinken, omdat ze een jaar op wereldreis gaat. Nou, dat kunnen we. Kijk maar:

IMG_3840
We moesten de Elephant Love Medley even zingen samen.
IMG_3841
Met de wereldreiziger (midden)
IMG_3843
Afsluiter.

Zaterdag: even helemaal niks
Zaterdag werd ik toch best vroeg wakker, maar man, wat voelde ik me vreselijk. Mixdrankjes door elkaar zijn De Hel. Dat wist ik al, en jij weet het ook, maar soms moet je er toch even aan. En dan voel je je zaterdag niet op je best. Maar goed. Na nog een paar uur extra slaap ’s middags, voelde ik me toch weer een soort van geland op aarde.

’s Avonds barbecuede ik met mezelf en daarna deed ik helemaal niets meer. Dat wil zeggen; ik verliet het huis niet meer. Ik ging eens even de teringzooi opruimen die ik in de tussentijd had gecreëerd in huis. Ben ik goed in. Zooi creëren, niet in opruimen. Obviously. Dus; wilde zaterdag! Oh en ook goed om te weten Chef’s Table is weer begonnen! Seizoen 2 staat nu op Netflix en ik vind dit de MOOISTE SERIE OOIT over eten dus ga het kijken. Echt.

IMG_3871
Zaterdagavond.

Ik merk hilaricsh genoeg dat ik nu dus steeds door de week het feestbeest uithang en dan vervolgens in het weekend brak ben, haha. Maar goed. Wat vinden we daar van? Niks hè? Prima!

Zondag: heftig ochtendje en heel veel Netflix
Zondagochtend had ik voor het NTR project een afspraak in Amstelveen. En hoewel ik hier heel vrolijk naartoe ging, kwam ik niet zo vrolijk thuis… De vlog komt aanstaande donderdag online op NPO3.nl/Vleesverlangen. Check ‘m dan!

De hele dag was ik een soort van van de leg en deed ik geen ruk, wat je al in de intro kon lezen. Maar ik heb m’n uitgever Paul belooft dat ik vandaag iets aanlever voor m’n boek, dus ik moet nog even aan de bak. Het is inmiddels zondagnacht, 1 uur. Maar dat ter zijde.

Oh, god, ik vergeet helemaal te vertellen dat er deze week een groot interview met mio stond in Fashionista Magazine! 😀

fashionista
GROOT in fashionista magazine!

De komende week wordt tof. Overdag niet zo heel druk, (LEO, GA NOU EENS MET DAT BOEK AAN DE SLAG) en ’s avonds valt het ook wel mee. Ik ga pubquizzen, meer spelletjes spelen in de kroeg (dit weet mijn kroegpartner van dinsdag nog niet, maar ik vind het een goed idee), naar de Internationale opening van het Jaz Hotel (TERINGVEEL ZIN IN) waar Fedde le Grand komt draaien, alweer uit eten bij GIN met 3 vriendinnen en dit weekend naar Open Air! WOEHOE Mooie week wel. ZIN IN!

K HEB EEN KOOKBOEK!
Al bijna 9000 mensen kochten mijn kookboek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Leonie’s week 21: Concert, luxe uit eten, stappen op dinsdag, uitgenodigd voor 2 rooftopparty’s en groot in een magazine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *