Al weken, loop ik te verkondigen onder mijn collega’s hoevéél zin ik heb in frikadellen. Ik heb echt een innige liefde voor frikadellen (niet doordenken, viezerd) en ging gisteravond dan eindelijk weer eens frikadellen eten. Er staan er twee op de foto maar eigenlijk at ik er vier. Onder het motto: ik moet er teveel eten, zodat ik ze heel lang zat ben! Well, dat is niet gelukt. Ik zou nu wel meteen weer een frikadel speciaal lusten. Maar ik doe het niet. Kan ook niet, want ik at het hele pakje leeg, remember? Ook leuk om te vertellen; dit zijn de ovenfrikadellen van Mora, die net nieuw in het schap zijn. Ik kreeg er onlangs een persbericht over binnen en ah, dat vond ik nou interessant. Sinds mijn frituurpanfiasco van een tijdje terug, durf ik m’n frituurpan niet meer aan te raken en moet ik m’n frituursnacks dus anders bereiden. Nu kún je ook frituren met veel olie in een wokpan, maar aangezien ik meestal een slok op heb als ik ga frituren, lijkt dat me niet de beste beslissing ooit. Dus, ovenfrikadellen it is; veilig en lekker!
Nodig voor één persoon: zoveel ovenfrikadellen (Mora) als je zelf wil – zoveel frites als je zelf wil (ovenfrites van Aviko had ik) – yo fresh – curry – 1 ui
De ovenfrites van Aviko (supercrunch) moesten behoorlijk lang in de oven; in bevroren toestand 25 minuten op 220C. En de ovenfrikadellen moesten slechts 12 minuten (bevroren) op 160C. Houston, we have a problem. Ik deed uiteindelijk de frites 20 minuten op 220C en toen de frikadellen erbij voor 15 minuten op 180C. De frites waren zo wel een beetje te ver, maar nog steeds heel smakelijk! De speciaalsaus maak je natuurlijk door mayo, curry en het gesneden uitje te mengen. Oh en ik deed nog zout over de frites. Dat had je zelf niet bedacht als ik het niet op zou schrijven hier, toch? 😉
Nou, dat was even een écht zaterdagavond-maal. Biertje erbij en mjam, ik heb heerijk gegeten. En nu ga ik vanavond voor iets gezonder. En eigenlijk wil ik iets uit de voorraad kast maken, maar daar staat vooral rijst, pasta, couscous en andere ongein. En eigenlijk heb ik zin in gnocchi.. Hmmm. Ik denk nog even. Wat ik in ieder geval wél klaar ga maken vandaag, is een alcoholvrije mojito! 😀 En dat receptje komt later online. Oh, en einde van de middag gaan we het op facebook natuurlijk over ons favoriete avondmaal van afgelopen week hebben. Ik denk er nog even over na, weet jij het al? Stay tuned!
VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBE | BLOGLOVIN | TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+ | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!
Misschien vind je dit ook lekker:
Anoniem zegt:
Smaakten die frikandellen hetzelfde als normale uit de frituur?
leonie zegt:
Ja!!
Els zegt:
Noooo, nooit frituren als je een slok op heb (spreekt ook uit slechte ervaring..)!
Haha lekker dit, goede optie voor hier in het studentenhuis (hebben geen frituurpan):)
leonie zegt:
Jaa daar is het echt handig voor 😀
Anoniem zegt:
hahah ik zit ben in Houston en heb GEEN oven…. dat is pas een problem!!
leonie zegt:
Nooooo!
Petra zegt:
Sjuchtttt…ik heb gelijk trek in patat en frikandellen….
leonie zegt:
Lekker he 😀
Sylvia zegt:
Heerlijk! Nog steeds vet, maar ongetwijfeld gezonder dan uit de frituurpan 😉
leonie zegt:
Laten we het hopen:) en zo niet; who cares, ze zijn uberlekker