Makkelijke sushi: Risottorijst met avocado, komkommer, nori-vellen en sojasaus

Hallo daar! Afgelopen donderdag wilde ik een maaltje maken met allemaal dingen die ik nog in huis had, om een beetje geld te besparen. En dat lukte. Not. Op zich maakte ik wel een maaltje met dingen die ik nog in huis had, maar natuurlijk moest de vreetzak in mij weer méér, en dus bestelde ik er nog vanalles bij, haha. Ik maakte een sushibowl, maar dan niet in een bowl. Dus gewoon gemengde sushi op een bord, eigenlijk. En erbij bestelde ik nog gefrituurde garnalen, omdat die zo lekker zijn. Maar toen werd ik gebeld door het restaurant dat ik niet alléén gefrituurde garnalen mocht bestellen (fuckers). Dus toen bestelde ik ook nog maar edamame. En uiteindelijk was ik veel te duur uit. TOP gedaan Leonie!

Nodig voor één persoon: 1/2 avocado – 10 cm komkommer – 1 kopje risottorijst – 1 eetlepel yo fresh – flink wat sojasaus – 2 norivellen (AH)
Variatie: lekker er nog bij: sesamzaadjes, gefrituurde garnalen (bestellen) en edamame (bestellen of kopen bij de toko)

Kook de risottorijst in water, zonder bouillon o.i.d., gewoon alleen in water. En zodra de korrel lekker is (proef even), spoel je alles af met koud water. Roer er wat yo Fresh doorheen en de rijst is klaar. De avocado en komkommer snij je in reepjes en doe je door de rijst. De norivellen scheur je in stukken en verdeel je ook door de sushi. Giet er wat sojasaus over en klaar. Ga maar heerlijk eten, mjam!

Ik ben echt vet fan van dit recept, het is zo lekker. En deze variant van home-made-makkelijke-sushi is goedkoper dan de vorige die ik maakte met zalm. Maar bijna even lekker. Mmm! Oh en die garnalen en sojabonen, die hadden er inderdaad echt niet bij gehoeven. Ik was gewoon in een vette vreetbui. YOLO.

VOLG DEZE BLOG(ster) VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | GOOGLE+FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

Misschien vind je dit ook lekker:


4 reacties op “Makkelijke sushi: Risottorijst met avocado, komkommer, nori-vellen en sojasaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *