Pasta met pompoen, paddenstoelen, mozzarella en croutons

Goedenavond mensen! Na een lange week mijn eigen restaurant runnen, kon ik gisteravond eindelijk weer eens zelf in de keuken staan om een maaltje voor slechts één persoon klaar te maken: mezelf. Ik had zin in pasta en pompoen en combineerde die twee in een pasta met pompoen. Zo simpel kan het zijn!

Erbij deed ik nog paddenstoelen, mozzarella en croutons. Eigenlijk alles wat ik lekker vind in het leven. Maar of het allemaal samen met elkaar nou echt een geslaagde pasta was…? Dat lees je zo!

Nodig voor één persoon: halve zak pompoenstukjes – verse parpadelle pasta (dikke linten) – 1/2 bol buffelmozzarella – 1 bakje seizoenspaddenstoelen – 1 sneetje bruinbrood – beetje olijfolie, peper en zout – teentje knoflook

Doe de pompoenstukjes in een ovenschaal met wat olijfolie en bak dit in 25 minuten gaar. Als iemand een tip heeft om pompoen veel sneller klaar te maken, dan hoor ik dat graaaag #duurtlang.

Snijd in de tussentijd de paddenstoelen grof en bak in 5 minuutjes gaar en gebakken. Met een uitgeperst teentje knoflook! De croutons maak je door een sneetje brood in stukjes te scheuren en die te bakken in een flinke laag olie, met wat peper en zout. Haal de croutons na een minuut of 3 uit de pan en verdeel ze op een bord, zodat ze kunnen uitharden :). De pasta kook je in 3 minuten gaar (omdat het verse pasta is, is de kooktijd zo kort).

Schep de pasta en de paddenstoelen door elkaar. Serveer de pompoen on top, top af met in stukjes gesneden mozzarella ennnnn verkruimel de croutons erover. Klaar!

Een prima pasta. Ergens wel lekker, maar ergens mist er ook iets. Ik had verwacht dat ‘ie enormmmm lekker zou zijn, omdat ik alle ingrediënten apart heerlijk vind. Toegegeven: mijn oven werkt niet (of nou ja, ik snap niet hoe mijn oven werkt) en daardoor was mijn pompoen niet zo lekker als ik had gehoopt. Dat scheelt al een hoop.

Ik ga het niet nog eens klaarmaken, maar denk dat jij het wel moet doen en dan even zelf het een en ander moet toevoegen. En als er dan een geweldige pasta uit komt, laat je hieronder even een reactie achter? Thanxie!

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet


2 reacties

Linda -

Ik had laatst m’n pompoen gewoon gebakken in een koekenpan. Dat ging ook best snel!

en ik denk dat als je de mozzarella in dit recept vervangt door een kaas met wat meer smaak (feta, geitenkaas oid) dat ‘ie dan een stuk spannender en lekerder wordt :)

Rosemarijn -

Joeeee, gewoon pompoen met een heel klein scheutje water in een magnetronschaal met een deksel, zo’n 4/5 minuten en ze zijn gaar. Je kan het ook 3 minuten doen en dan daarna nagaren in de oven (dat is het allerlekkerst), ook een stuk sneller gaar! En dan met wat zout en kruiden, su-per lekker.

Reageer ook