Kip ras-el-hanout met abrikoos, spinazie, couscous en feta

Goedenavond! Je leest kip ras-el-hanout en denkt ‘Watte?’ en dat is helemaal oké. Soms ontdek je in de supermarkt producten waarvan je geen idee hebt wat het is, laat staan hoe het smaakt. Ras el hanout is zo’n ding. Het is volgens mij een soort van Marokkaanse kruidenmix en ik kan totaal niet uitleggen hoe het smaakt. Misschien hint het een beetje naar speculaaskruiden, maar dan minder zoetig? Hoe dan ook: het is lekker in combinatie met kip, dus ik dacht: ik smeer m’n kip in met ras-el-hanout, dan doe ik ook eens iets anders.

Wat denk je? LEKKOR! Check het recept en ga aan de slag:

Nodig voor één persoon: 1 kippenbout – 1 eetlepel ras-el-hanout (ik gebruikte die van Johnnie de Boer van de AH) – paar gedroogde abrikozen – couscous – handje verse spinazie – feta – eventueel nog gele of rode paprika

Verwarm de oven voor tot 180C. Smeer de kip in met olie en de ras-el-hanout. Doe de kip in een ovenschaal en leg er wat gedroogde abrikozen bij/op/onder. Het gaat een minuut of 25 in de oven (oké ik weet niet zeker meer hoe lang ik het deed, maar dit staat als het goed is op de verpakking van de kip!). In de tussentijd laat je de couscous in twee minuten wellen in kokend water en meng je die met wat feta en verse spinazie. Serveer straks de kip on top of de couscous (keer je kip tijdens het afbakken nog even om, zodat de kant met het velletje mooi bruin wordt) en giet de sappen die in de ovenschaal achterblijven vooral ook over je couscous met spinazie en feta. Je kunt nog een paprika bakken of bij de kip in de ovenschaal doen, dan krijgt de maaltijd iets meer kick. Wat dat ook mag zijn.

Eet smakelijk!

Ik vond het erg lekker, maar miste nog wel iets. Dit is echt een recept dat ik vaker ga maken om het te finetunen… Als je tips hebt om het lekkerder te maken: laat je horen in de comments! Tot be continued… 🙂

MIJN TWEEDE BOEK IS UIT!
Yes! Hij ligt eindelijk in de winkels! Mijn tweede boek, vól makkelijke recepten voor alleenkokers. Bestel ‘m via Bol.com of ga langs een random boekhandel, de meesten verkopen ‘m wel. Woehoe!

MEER VAN DIT?
Ook mijn eerste kookboek kun je gewoon nog bestellen. Check hierrrrrzo.

DOE EENS GEZELLIG:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet

3 reacties op “Kip ras-el-hanout met abrikoos, spinazie, couscous en feta

  • Geroosterde amandelen erdoor heen! Jam! En ik zou nog wat extra groenten toevoegen. Bosuitje, courgette of aubergine misschien?

  • Eigenlijk is de ras el hanout uit de AH/Jumbo/whatever helemaal niet lekker vergeleken met die uit een oosterse supermarkt. Gebruik zelf vaak die van Dalamaya (?), en die is fantastisch!
    Ik zou de couscous wellen in bouillon of een beetje ras el hanout aan het water toevoegen, dat maakt de couscous minder saai.

  • Hoi, Wat echt super lekker is en ook beetje hoort bij de Marokaanse keuken is een Tajine! Wordt het vlees super mals in. Ik maak het altijd met lam, maar kan ook met kip, rund, eend, vegetarisch etc . Op internet staan best veel verschillende recepten! jammm! Vanavond mag ik weer 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *