Zoete aardappel- en paprikasoep met yoghurt, en ciabatta met pesto

Hoi 🙂 Mijn koelkast puilt werkelijk uit van de groentes en mijn voorraadkast stikt van de pakjes en zakjes voedsel, dus ik móet gewoon even weer wat dingen op maken thuis. En dus maakte ik vanavond een zoete aardappelsoep, met rode paprika en ciabatta met zelfgemaakte pesto. Een maaltje die er best wel gelikt uit zag (al zeg ik het zelf), maar eigenlijk gewoon super simpel was.

Nodig voor één persoon: 2 zoete aardappelen – 1 rode paprika – 1 rode ui – 1 teen knoflook – 1 tablet groentebouillon – 1/2 ciabatta – zelfgemaakte pesto

Die pesto had ik nog in de koelkast staan, van een tijdje geleden, omdat ik met een enorme hoeveelheid basilicum, kaas en pijnboompitten zat. Vandaar :).

Dus, de soep. Snij de ui, knoflook, paprika en zoete aardappelen in kleine stukjes. Doe olijfolie in de pan en laat warm worden. Bak de groentes 5 minuutjes, allemaal tegelijk. Voeg dan kokend water toe tot de groentes net onder water staan, samen met een bouillonblokje. Laat de soep 20 minuutjes pruttelen en ga daarna pureren met de staafmixer. Bak ondertussen de ciabatta af en besmeer daarna met zelfgemaakte pesto. Doe de soep in een kommetje. Voor de sier deed ik er wat yoghurt over, gewoon voorzichtig schenken, en wat verse peterselie er in. Omdat ik dat ook nog in huis heb en dat plantje waarschijnlijk binnenkort dood is, haha.

Dus, een behoorlijk geslaagde maaltijd met allemaal dingen die ik nog in huis had! Nice 🙂 En het was ook nog lekker! Zoete aardappelsoep is echt zo lekker, mjam!


LEKKER SOCIAAL:

VOLG MIJ VIA YOUTUBEBLOGLOVIN |  TWITTER | INSTAGRAM | FACEBOOK & als je iets klaarmaakt van m’n blog, let me know @lterveld of op faceboook!

OOK LEKKER:

4 reacties op “Zoete aardappel- en paprikasoep met yoghurt, en ciabatta met pesto

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *