Couscous met Provençaalse kip, oventomaten, avocado en rozijnen

Hallo daar! Tijdens de lunchpauze op werk zie ik de laatste tijd mijn super healthy collega vaak couscous (of quinoa, of iets anders vergelijkbaars) eten en daardoor heb ik continu zin in couscous. Rara wat ik gisteravond dus maar ging eten? Couscous! Ook had ik al een tijdje geen avocado meer gegeten en dus moest het gisteravond couscous met avocado worden. 🙂

Nodig voor één persoon: 75gr couscous – 1 avocado – 3 roma tomaten – 100gr kipfilet – 1 teen knoflook – Provençaalse kruiden – een handje rozijnen

Je snijdt de tomaten in 8 partjes en doet die met een uitgeperste teen knoflook in de ovenschaal en dit hussel je een beetje. De kip snij je in plakken, zodat ’t makkelijker gaar wordt in de oven. Leg de kip op de tomaten en strooi er flink wat Provençaalse kruiden over (aan beide kanten). Dit gaat 35 minuten in de oven, en halverwege keer je de kip een keertje. Ondertussen maak je de couscous, daar schep je een geprakte avocado door en wat rozijnen. Bij het opdienen leg je de kip op de couscous, de tomaten er overheen en je topt af met nog wat rozijnen. Oh en een beetje peper!

Het was lekker! Geen supergeweldige couscous, maar wel lekker. Ik vond deze in ieder geval lekkerder.

Misschien vind je dit ook lekker:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *