Pasta met groentesaus, burrata en gekruide pijnboompitten

Goeeeedenavond! Vanavond stond ik sinds lange (!) tijd – #vakantie – eindelijk weer zelf in de keuken en dat vond ik heerlijk. Ik moet wel toegeven dat ik het vet moeilijk vond om te bedenken waar ik zin in had. En eigenlijk het allermeeste zin had in patat. Maar ik kon vandaag eindelijk weer voor mezelf koken, dus patat was geen optie. Ik maakte vanavond een pasta met groentes in tomatensaus, met burrata en hele lekkere pijnboompitten, die ik even bakte met zout en oregano. Benieuwd naar het hele recept? Lees verder!

Nodig voor twee personen: 1 courgette – 1 aubergine – 1 pak verse pasta (bijvoorbeeld tagliatelle) – 2 eetlepels pijnboompitten – 1 eetlepel oregano – een flinke snuf zout – 1 bol burrata – pastasaus met basilicum

Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de groentes hier in 10 minuten in gaar. Kook in de tussentijd de verse pasta in 4 minuten gaar.

Voeg het hele pakje pastasaus toe aan de groentes. Ik ging voor de biologische pastasaus met basilicum van AH eigen merk. Precies genoeg en precies lekker.

Meng pijnboompitten met een scheutje olie, de oregano en wat zout en bak dit een paar minuten in een pan, totdat de pijnboompitten verkleuren. Let op dat ze niet aanbranden; dit gebeurt nogal snel.

Giet de tagliatelle af en doe op je bord. Giet er wat saus met groentes overheen en top af met ene halve bol burrata per persoon. Strooi daar het pijnboompitten-oregano-zout mengsel overheen en eet smakelijk!

YES: dit was lekker. En echt precies een goeie portie. Ik maakte exact de hoeveelheid zoals hierboven beschreven en ga de tweede portie dinsdag opeten in het vliegtuig naar Shanghai :D. Maar voor twee personen zou dit dus ook the way to go zijn.

Ik hoop dat jij het net zo lekker vindt! Laat je het weten?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Eén reactie op “Pasta met groentesaus, burrata en gekruide pijnboompitten

  • Het was heeerlijk! De courgette heb ik moeten vervangen door spinazie, (omdat mijn liefje anders dood neervalt) en het burrata bolletje heeft echt mijn hart gestolen sinds ik vorige week je pizza maakte.

    Bedankt Leonie, ik kijk uit naar je 3e boek 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *