Leonie’s week 23: laatste dagen toerist in New York, naar Amsterdam, Groningen, Assen, zwemmen met Oscar, een fotoshoot en twee events

Goedenavond leuke mensen! Jaaaa er is weer een week voorbij! De week waarin ik twee wereldreizen maakte; van New York naar Amsterdam en van Amsterdam naar Groningen. Zo zit je aan de skyline van New York, zo kijk je uit over het pittoreske Marsdijk, waar ik ben opgegroeid. Het was me m’n weekje wel. Benieuwd naar mijn laatste dagen New York en mijn jetlagged-dagen in Amsterdam, Assen en Groningen? Lees mee!

Maandag: de tofste schoenenzaak van NYC, heerlijke sushi en comedy café
Maandagochtend (in New York nog steeds) was het tijd om te werken; lekker vanuit m’n Airbnb-bed. Het was vandaag wederom een regenachtige dag, dus ik had wat binnenactiviteiten op de planning staan. Dat wil zeggen: SHOPPEN. Maar ik slaagde echt bar slecht. Misschien had ik al genoeg geshopt de afgelopen twee weken.. Haha!

Wat wel heel tof was; ik bracht een bezoekje aan de winkel Flight Club, op Broadway. En dit is echt de ALLERVETSTE sneakerzaak ter wereld. Van super exclusieve limited editions tot gewoon gangbare (betaalbare) sneakers. Echt; als sneakerfan moet je hier naartoe. Loved it! Ze hadden alleen niets in mijn maat. Of nou ja, wel die ene Nikes van $650, maar dat ging me een beetje te ver. (zacht uitgedrukt)

‘s Avonds ging ik met Claartje, Arthur en Emma eten bij Yama sushi. Een super gare tent in een kelder, met verbazingwekkend goede  sushi. Mjam! En daarna moesten we ons haasten voor een show in comedy café Comedy Cellar. En dit was me een partij LEUK. Echt te gek! Dit moet je doen als je in New York bent!

newyork28

Dinsdag: laatste dag in NYC…
Op dinsdag hing ik nog even flink de toerist uit in New York. Ik vertrok per Uber naar Grand Central Station, het enorme treinstation van New York en was overweldigd door hoe prachtig en groots dit is. Echt een must see als je naar New York gaat.

newyork30

Daarna liep ik richting een rooftop en kwam ik per ongeluk bij de Public Libraby uit, waar ik ook maar even een bezoekje aan bracht. Prachtig gebouw, maar ik heb geen boek gezien, hahaha. Wel heel veel openbare toiletten. Ook handig. Oh en ik kwam gewoon opeens Arthur (Claars boyfriend) tegen, die ook op pad was door New York. HOE TOEVALLIG!

Schermafbeelding 2017-06-12 om 20.27.27

En daarna ging ik door naar de rooftopbar van het Refinery hotel, aan 63 West 38th street. Dit is een hotelbar op de 13e verdieping mét uitzicht op de Empire State Building. En die had ik tijdens m’n hele reis eigenlijk nog niet echt gezien. Hoog tijd dus! Maar omdat ik extreme pussy ben met hoogtevrees (en wel in een helikopter durfde te stappen, maar een lift naar de 100e verdieping van een gebouw doodeng vind), koos ik voor een uitzicht over NYC op de 13e verdieping. En ik kan je vertellen: dat uitzicht is niet veel soeps. DUH. Ik vond het wel echt een hele leuke bar (op de barman die me maar niet met rust liet na; hallo, ik zit een spannend boek te lezen) en het uitzicht op Empire State is inderdaad top én er is zelfs een terras waar ze soms filmavonden houden en dat is toch wel echt heel erg tof. Maar het uitzicht was wel echt behoorlijk matig. Maar wat wil je; als je nog midden tussen de gebouwen zit.

newyork31

Na een uurtje chillen bij Refinery Rooftop was het tijd om naar huis te gaan. Even m’n laatste dingetjes thuis regelen (#afwasvantweeweken) en me klaarmaken voor m’n laatste avond NYC.

Samen met Claartje, Eva en Emma ging ik vanavond naar de Nitehawk cinema in Williamsburg. Mijn eerste bezoek aan Williamsburg (deed me aan Soho denken, maar dan minder druk) en deze bios was echt geniaal. Je kon gewoon tijdens de film (Baywatch, echt de slechtste film die ik in tijden had gezien haha) drankjes en eten bestellen. Vet chill! Super lekkere afsluiter van twee weken New York.

Oh en voor de diehard oplettende geïnteresseerde; het concert van Billy Joel waar ik vanavond eigenlijk naartoe zou, ging niet door. Hij was ziek. BOEEE. Echt intens, intens, intens vreselijk. Wat jammer. 🙁

Woensdag: terug naar Amsterdam <3
Woensdagochtend ging ik voor de laatste keer hardlopen langs de Hudson. Bovendien moest m’n standaard benen-in-de-lucht-vakantiefoto nog even gemaakt worden en ik wist hier inmiddels wel een tof plekje.

Schermafbeelding 2017-06-12 om 20.28.32

Daarna haalde ik voor de laatste keer koffie bij m’n favoriete koffiebar om de hoek (About Coffee, heerlijke decaf cappuccino <3) en deed ik nog even een pedicure om de tijd te doden en van m’n pornoroze teennagels af te komen (lees twee dagboeken terug). En toen was het tijd om terug te gaan naar m’n lievelingsstad: Amsterdam.

newyork40

Om half 9 ‘s avonds vloog ik en ik was natuurlijk veel te vroeg op het vliegveld. Maar dat was oké. Bovendien had ik verwacht dat ik weer door allerlei checks moest, maar bleek dit als je Amerika uit gaat helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als op de heenweg. Top!

ny

Donderdag: geland, meteen aan het werk & chique naar een event
Op donderdagochtend landde ik om 10 uur op Schiphol. Hè hè; heerlijk om weer thuis te zijn. Ik had letterlijk een lach van oor tot oor op m’n gezicht toen ik weer door m’n eigen straat in Amsterdam wandelde. Zou je teveel op reis kunnen zijn? Misschien. Ik had gewoon echt zo veel zin om weer lekker even thuis te zijn. Ook al is het maar van korte duur.

‘s Middags ging ik meteen even aan het werk. Zoals ik al zei; ik ben maar kort in Amsterdam, omdat ik morgen (dinsdag) alweer doorvlieg naar Shanghai, om m’n boyfriend te zien.

Nadat ik even had gewerkt stortte ik compleet in en heb ik lekker liggen tukken op de bank. Heerlijk.

IMG_7002

‘s Avonds had ik wel meteen al plannen; ik ging samen met vriendin Layla naar de opening van het Hyatt Regency hotel in Amsterdam Oost. Ik dacht; wat is een betere manier van je jetlag verslaan dan gewoon op stap te gaan? Ik weet zeker dat als ik dit event niet had, ik ‘s middags gewoon door was gaan tukken tot ‘s avonds laat en vervolgens ‘s avonds niet kunnen slapen. Maar nee; ik moest volop in de outfit (hakken, leren rokje, open rug, make-up, hopsa!) en ging naar de chique opening van dit nieuwe hotel met lekker restaurant. Heerlijk!

IMG_7074

Met Layla vermaakte ik me uitstekend in de lounge van het hotel tussen allemaal mensen waarvan ik werkelijk geen idee had wie het waren en wat zij er deden (of wat ik er deed). Maar het was top! En het eten was werkelijk heer-lijk. Als je een eetadresje zoekt op de Sarphatistraat dan is dit echt een goeie om naartoe te gaan.

IMG_7015
Risotto met paling
IMG_7016
Super spicy garnalen
IMG_7017
Heerlijke nasi

Vrijdag: varen met Iglo en logeren in Assen
Hoewel ik donderdagavond om half 11 in bed lag (keurig op tijd) versliep ik me vrijdagochtend gigantisch. Ik moest om 10 uur bij de kapper zijn en werd om 9:48 wakker. KUT. Met m’n make-up van gisteravond nog op m’n hoofd (vooral van die verslapen lippenstift is top), sjeesde ik door de stromende regen naar de kapper. Alwaar ik slechts een paar minuutjes te laat aankwam.

IMG_7045

Junior stylist Mylene knipte m’n haren weer prachtig in model (was nodig) en om 11 uur was ik weer thuis. Top.

LMHA3548

DXBJ9391
Altijd als ik een foto neem in de tuin komt zwerfpoes bij me chillen

Rond lunchtijd stond het volgende event op de planning. Iglo organiseerde een boottochtje door de Amsterdamse grachten om hun nieuwe veggieburger uit te proberen en dat leek mij een uitstekende gelegenheid om met Amber bij te kletsen. 1+1=2, dus we stapten om 1 uur op de boot en dat was vét gezellig. En heerlijke burgers!

IMG_7058
Ik mocht m’n veggieburger zelf beleggen en ging voor groen!
IMG_7067
Goed gezelschap

Ook vond ik het wel leuk om Kapitein Iglo – Florian- weer eens te zien. Vorig jaar zat ik in de jury om de nieuwe Kapitein Iglo te kiezen en Florian was de uitverkorene. Vet gezellig om elkaar weer even te spreken.

kapitein

Zo en toen was het middag en was het tijd om m’n spullen te pakken voor de volgende wereldreis. Op naar Assen! Tijd om dit weekend weer eens even m’n ouders, zus, zwager en vooral NEEFJE OSCAR te zien. Yes!

Zaterdag: Fotoshoot in Marsdijk & barbecuen in Groningen
Zaterdagochtend moest ik vroeg uit de veren voor een fotoshoot op ‘het veldje’ in Marsdijk. Ik doe een bijdrage aan een boek over Marsdijk, een wijk in Assen, en daarvoor moest ik op de foto op mijn favoriete plek in de wijk. Prima! Hoewel; ik had echt amper geslapen die nacht en was dus behoorlijk jetlagged. Help. Gelukkig stond het er binnen een kwartiertje op en was het toen tijd voor chillings. Op naar Groningen!

assen
fotoshoot tussen m’n roots. letterlijk, HA!

In Groningen knuffelde ik de hele middag met Oscar en genoot ik ‘s avonds van een barbecue in de tuin met Sas, Yorick en zijn familie, met wie ik ook op wintersport was geweest dit jaar. Heerlijk <3.

QWYW4976
Tante Daan, Oscar en Tante Leo met hotdogsokken

Zondag: Zwemmen met Oscar & thuis werken
Zondagochtend ging ik samen met Sas zwemmen met Oscar. Dit leek me zo leuk om een keer te doen en dat was het ook echt. Zo lief hoe Oscar helemaal overweldigd was door alle indrukken in het babybadje, maar ook het zwemmen echt vet heerlijk vond. Te lief!

IMG_2933

IMG_7191

En toen was het ‘s middags tijd om terug te gaan naar Amsterdam. Na een wereldreis van 3 uur door niet rijdende treinen, kwam ik om een uur of 7 aan in Amsterdam. Eindelijk kon ik weer even voor mezelf koken én even wat werk inhalen. Met een glaasje rosé sloot ik m’n avond om half 2 ‘s nachts af. Genoeg gedaan. Op naar een nieuwe drukke week.

De komende week vlieg ik naar Shanghai! Weer even een weekje van de aardbodem verdwijnen met m’n lover in China. Ik denk dat ik deze week ook gewoon echt behoorlijk offline ga. Maar ik weet het nog niet zeker. Ik moet ook gewoon nog zo veel verwerken; twee weken New York, weer even op een neer naar China. Mijn hemel; ik heb nog helemaal geen tijd gevonden om overal bij stil te staan. Hopelijk komende week :). In ieder geval ben ik er zondag wel weer met m’n dagboek van de afgelopen week. Tot dan? CIAO!

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

10 reacties op “Leonie’s week 23: laatste dagen toerist in New York, naar Amsterdam, Groningen, Assen, zwemmen met Oscar, een fotoshoot en twee events

 • Echt genieten hoor, die blogs van je! Fijn ook om te lezen hoe het soms gewoon allemaal helemaal niet leuk is terwijl iedereen en alles van je verwacht dat je intens geniet. Heel herkenbaar. Veel plezier in China en ik wacht met smart op een nieuw dagboek!

 • Ik denk dat je inderdaad te veel kunt reizen, of misschien niet teveel maar dat je tussendoor te weinig tijd hebt om het te verwerken ofzo. Maar hé, dan weet je dat ook weer toch?! En oh die lieve foto’s met Oscar! Mijn neefje is nu bijna zes maanden en man o man, ik krijg geen genoeg van hem <3. Fijne nieuwe week en veel plezier in Shanghai! X

 • Hey Leonie. Wat een prachtig verslag om te lezen. En met een grote glimlach kijk ik naar de foto’s van het veldje in Marsdijk ????????.
  Heel veel liefde en plezier in China!

  Liefs Tessa

 • Zó leuk om tante Leo in actie te zien! Vooral die laatste foto in het zwembad, de liefde straalt gewoon van de foto. En wat een leuk dagboek weer, zoals altijd 🙂 Ik hoop stiekem nog steeds op een persoonlijke blog met verhalen. Alvast heel veel plezier in Shanghai, geniet ervan!

 • JA, je kunt teveel reizen! Heb ik ook een keer gehad. Dan geniet je er niet meer van zoals normaal… Heel gek! Maar als je dan weer even thuis bent, begint het snel weer te kriebelen, dus geen zorgen 😉

 • Als ik jou zo lees zou ik alleen maar een week op de bank willen liggen met take-out en Netflix. Ben dan ook al 10 jaar ouder, maar ik word er gewoon moe van 😀
  Let op jezelf hoor, groetjes van een ervaringsdeskundige die ook ooit veel te veel in te weinig tijd propte :’)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *