Pittige kipspiesjes met yoghurt en mango chutney

Goedenavond mensheid! Nou hè hè; eindelijk weer een nieuw recept online. Inmiddels is het zomer in Nederland -maar dan ook écht, 25 graden LOVE IT- en dat betekent buiten eten en barbecuen! Gisteravond at ik bij m’n zus en m’n zwager maakte heerlijke pittige spiesjes met yoghurt en mango chutney op de Big Green Egg. Echt een tof gerecht waarvan ik het recept nu met je deel.

Nodig voor 4 personen: 400gr kipfilet – 1/2 zakje Versteegen Tandoori kruiden – olie – ongeveer 200ml yoghurt – halve pot mango chutney – barbecue of pan – satéprikkers

Snijd de kipfilet in grove stukken en smeer in met olie. Wrijf ze lekker in met de Tandoori kruiden. Laat ondertussen de houten satéprikkers even in water weken. Dat zorgt ervoor dat de stokjes straks niet verbranden in de pan/op de barbecue. Rijg de stukken gekruid kipfilet aan de prikkers en bak af in een pan of op de barbecue. In beide gevallen; een minuut of 10.  En in beide gevallen is extra olie niet nodig ;-).

Doe in een kom/hoge schaal/vaas/bierpul (you name it) een flinke laag yoghurt en top af met een laag mango chutney. Hier steek je de kipspiezen in zodra ze klaar zijn. Staat leuk en smaakt heerlijk!

Oh; en als je spiesjes te pittig zijn, doop je ze gewoon nog een beetje extra door de yoghurt.

Eet smakelijk!

Ik vond het een vet lekker hapje. Zeer geslaagd! Erbij aten wij nog gekookte boontjes gerold in ontbijtspek (en even op de barbecue afgebakken) en classic satéstokjes met pindasaus. Heerlijke maaltijd voor in de zomer <3.

Wat denk je er van: ga je het proberen?

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?
Wees één van de 26.000 die mij volgen op INSTAGRAM, een van de 12.000 die kijken via YOUTUBE, of word m’n 100.000e volger op FACEBOOK :D.

HOU JE NIET VAN KOKEN MAAR WEL VAN LEKKER ETEN?
Top: jij hebt mijn kookboeken nodig. Van mijn eerste boek zijn er al meer dan 10.000 verkocht en deel 2 kan je hierzo bestellen óf vinden in de boekhandel, bij Bruna, Albert Heijn of Bijenkorf, o.a.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *