Kant & klaar #8: Kip-saté met gele rijst van AH

Door Elske – Hallo leuke mensen! Vandaag neem ik je weer mee in een recensie van een kant-en-klaar maaltijd. Welke? Dat lees je in de titel 🙂 Benieuwd? Let’s test!

Het assortiment
Als je deze kant-en-klaar recensie hebt gelezen, of net als ik gewoon vaak boodschappen bij de Appie doet, weet je misschien dat het assortiment van AH wat kant-en-klaar maaltijden betreft reuze is. Ik was in een zuinige bui dus ik liet dit keer niet mijn trek, maar mijn portemonnee bepalen welke maaltijd ik mee zou nemen. En dat werd deze basismaaltijd kip saté. AH heeft nog twee andere varianten basis-maaltijden (waarom heet dit basis?) in het schap: kip tandoori en pasta met gehaktballetjes. Iets met tandoori heb ik hier al eens getest en de pasta met gehaktbal zag er zo gortdroog uit dat ik er dorst van kreeg; dus kip saté it is! Nu in de aanbieding voor €2,10, maar normaal kost deze magnetronmaaltijd precies €3 euro.

kant&klaar8_kipsate_1.jpeg

De bereiding
Deze kant-en-klaar maaltijd kan alleen bereid worden in de magnetron. Je prikt met een vork wat gaatjes in het folie bovenop. Vervolgens is het advies om het voor 4 minuten op 700 watt te bereiden, maar ik heb alleen 630 of 800 watt, dus ik deed hem 4,5 minuut op 630. Kwam er prima warm en met gare kip uit, maar niet stomend heet; perfect!

kant&klaar8_kipsate_1.1

De smaak
Toegegeven: op voorhand had ik geen hele hoge verwachtingen van deze maaltijd. De uitstraling was op zich prima: wat groentes (prei, wortel, paprika en taugé), stukken kip en flink wat satésaus (liefde voor satésaus). Beter dan menig andere kip-saté maaltijd uit de supermarkt, maar wat verwacht je nu eenmaal van kip saté? Ik was heel benieuwd, dus ik drukte de maaltijd in de magnetron en na een paar minuten begon het te ruiken naar zo’n kant-en-klaar bakje saté uit de vriezer wat je in de magnetron bereidt. Niet. Lekker.

MAAR, en nu komt het, ik nam het plastic folie van de verpakking en nam de proef op de som. En wat bleek? Eigenlijk best heel erg lekker! De  satésaus was duidelijk aanwezig en goed op smaak is (klein beetje pittig), voldoende kippendij- stukjes, de groentes zijn knapperig gebleven en prima gele rijst. Ik zeg top! Ik weet eerlijk gezegd niet of ik dit zelf beter maak.. Saté is nu eenmaal niet mijn specialiteit.

kant&klaar8_kipsate_2

Juist omdat ik er niet veel van verwachtte smaakte deze kant-en-klaar maaltijd me uitstekend. Zeker gezien de prijs, zou ik deze maaltijd vaker halen. Aanrader als je van kip-saté houdt! Wat is jouw favo kant-en-klare kip-sate maaltijd?

kant&klaar8_kipsate_3
Nog een voordeel van kant-en-klaar maaltijden: gewoon uit het bakje eten en weinig afwas!

Zullen we contact houden?
Volg Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

6 reacties op “Kant & klaar #8: Kip-saté met gele rijst van AH

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *