Spaghetti van zoete aardappel met tomaten-roomsaus, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Door Elske – Dag mensen van het goede leven! Zoete aardappel spaghetti is niet iets wat ik direct uit zou kiezen om vanavond te eten, maar ik had behoefte aan balans. Niet balans als in ‘ik eet alleen een groene salade’, maar wel als in: ‘veel groente, maar het leven moet ook leuk blijven en dus ook lekker’.  Daarmee werd mijn creativiteit op de proef gesteld, want die twee gaan bij mij niet altijd even goed samen. Benieuwd wat ik met mijn goede voornemens in elkaar geflanst heb? Read on!

Voor 2 personen: 400 gram zoete aardappelspaghetti * – potje verse pastasaus pomodori-basilicum * – 1 rode paprika – halve prei – 4 zongedroogde tomaatjes – 8 cherrytomaatjes – 1 ui – 1 teen knoflook – bol mozzarella – rucola

* ik kocht dit beide bij de AH, maar vrij veel supermarkten hebben dit in het schap. Of kies een verse pastasaus op die vergelijkbaar is. In ieder geval iets met tomaat en room.

Snipper de ui, pel de knoflook, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringen. Doe een laagje olijfolie in de pan, pers de teen knoflook hierboven uit, voeg de ui toe en bak kort aan. Voeg de paprikablokjes toe en draai het vuur zacht.

Zet ondertussen een pan met kokend water op het vuur. Kook de zoete aardappelspaghetti in zo’n 5 tot 8 minuten gaar.

Voeg de prei toe aan de koekenpan. Draai het vuur weer middelhoog en bak samen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg ook toe, samen met de (hele) cherrytomaten. Laat dit even bakken.

Spaghetti klaar? Giet af en voeg toe aan de koekenpan. Voeg wat peper en zout (en eventueel wat Italiaanse kruiden) toe en roer goed door. Snijd de bol mozzarella door de helft en snijd 1 helft in blokjes. Voeg deze blokjes toe aan de koekenpan, draai het vuur zacht en roer nog even door. De mozzarella begint nu te smelten <3.

Neem na 2 minuten de pan van het vuur en verdeel de spaghetti over 2 borden. Scheur en verdeel de rest van de mozzarella over de borden en maak af met wat rucola. Eet smakelijk!

Nomnomnom! Dit was echt lekker jongens! En dat had ik niet meteen verwacht, want ik deed maar wat. Aan de andere kant wist ik dat ik goed zat met deze verse pastasaus en ik gebruikte verder geen gekke ingrediënten, dus hoe fout kon het gaan? Spekjes of gerookte kip reepjes hadden hier denk ik ook heel goed in gepast. Anyways, ik weet alsnog niet of ik hiermee aan mijn voornemen tot balans heb voldaan, maar het was wel lekker. En dat is minstens net zo belangrijk 😉

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Spaghetti van zoete aardappel met tomaten-roomsaus, zongedroogde tomaatjes en mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *