Leo’s week 8: TANTE van TWEE BABY’S, 4 jaar vieren en mooie samenwerkingen

HALLO LEUKE MENSEN! Wat een WEEK! Eindelijk ben ik weer tante! Mijn zus was al op 11 februari uitgerekend van haar tweede kindje, maar de kleine man liet nog even op zich wachten. En op het minst verwachte moment, werd hij eindelijk geboren. Dit is een verhaal jongens, oh oh, ik ga je er zo over vertellen.

Mijn week stond dus echt behoorlijk in het teken van baby’s. En ik zeg baby’s, want ook Jan z’n zusje beviel deze week van haar kindje. WAUW! Wat een wéék!! Ik hou gewoon op met introductiegelul en ga je meteen bijpraten. Klaar voor? Let’s baby!

Maandag: koekjesdag
Op maandag was ik lekker aan het werk. Ik ging voor twee advertorials aan het werk. Eén voor een koekjesmerk, waarvoor ik echt lang bezig ben geweest met  een goede foto met heel veel koekjes (haha, deze baan) en de ander was voor een heel tof kaas-achtig product en komt binnenkort online.

IMG_6055
Mijn eerste taak op maandagochtend: een weekplanning maken
Schermafbeelding 2019-02-27 om 09.38.24
Koekjessss!
IMG_6678
Zo ziet de filmrol op m’n iPhone eruit als ik foto’s maak van mijn avondeten of voor een campagne, haha.

Verder schilderde ik thuis een stukje muur om te testen welke kleur Jan en ik in het nieuwe huis op de muur willen. Echt ideaal: bij Praxis kon ik gewoon mini’s van de gemengde kleuren meenemen (voor €5 per blikje verf) om daarmee een stukje muur te verven. Nu weet ik helemaal goed welke kleur we op de muur krijgen, top!

IMG_6159
Het wordt rechts! Dit is Nostalgisch blauw.

‘s Avonds ging ik naar een les pilates bij Shape All In via OneFit. Een hele lekkere les! Ik vond het niet mega intensief en het was een hele andere pilates dan ik gewend ben, maar ik vond het wel leuk. Niet zo’n hippe bedoeling met alleen maar meisjes die er hetzelfde uitzien als ik, maar een les met ook veel mannen en vrouwen van middelbare leeftijd. Chill!

‘s Avonds op de bank dronken Janneman en ik bubbels omdat hij toffe dingen aan het doen is op z’n werk en ik vond dat dat gevierd moest worden. BUBBELSSSS! Met bami, haha. #keepingitreal

A7CCE079-C40C-4C2C-B3B5-67301117D2C5

Dinsdag: 4 jaar <3
Mijn dinsdagochtend was mega lekker; ik volgde een lesje body blance en besloot daarna even naar de zonnebank te gaan. Mijn winterpipsheid is gaar en ik had zin in iets meer levendigheid in m’n gezicht. Dus héél eventjes onder de zonnebank en ik zag er meteen wat beter uit. Chill.

IMG_6151
Ik weet dat de zonnebank echt slecht voor je is en ga dan ook maar 1 a 2 keer per jaar er onder. Nog steeds teveel, maar ik voel me er beter door 🙂

Daarna had ik een mega gare dag; sporten in de ochtend werkt echt slecht voor me, want dan mis ik de hele dag energie. BAH. Ik voerde dus echt vrij weinig uit en voelde me daar heel lamlendig bij.

IMG_6173
‘s Middags had ik honger en besloot ik een bak friet te maken haha

Gelukkig kwam ‘s avonds de dag toch nog goed; Jan en ik kenden elkaar vandaag 4 jaar (19 februari 2015 hadden we onze eerste date) en dat moest gevierd worden. We gingen een hapje eten bij Café Restaurant Amsterdam, omdat we daar allebei heel graag nog eens naartoe wilden. En dat was eeeeecht een hele lekkere avond. Check mijn hotspot-artikel hierzo! Echt een aanrader!

IMG_6222

Woensdag: BABY’S
Op woensdag werd ik wakker met intense honger; hoewel… dat heb ik de afgelopen tijd sowieso de hele tijd. INTENSE trek in hartige zooi, de hele dag. En dus stond ik op met pantosti’s (Jongens, er heeft zich een ramp voltrokken; mijn tosti-ijzer doet het niet meer….). Anyway: pantosti als ontbijt dus. Daarna werkte ik lekker vanuit huis. Een prima werkdag, tot een uur of 4.

IMG_6230
Pantosti’s en Eva Jinek; goed begin van de dag

In het verlof van Sas (m’n zus) belden we bijna iedere dag, helemaal toen ze over de 40 weken zwanger was. Nu belden we ook deze woensdagmiddag en tijdens dat Facetime gesprek vertrok dr gezicht en had ze duidelijk een wee! WOEHOE! Gaat het dan eindelijk beginnen?!

Om half 4 was dat en toen we ophingen heb ik dr nog een paar keer geappt van joehoe; hoe gaat het en heb je nog meer?! En daar reageerde ze niet meer op. Dus ik Jan appen van joehoe; sta je klaar om naar Groningen te gaan?! Want ik wilde zo snel mogelijk naar Sas als ze bevallen zou zijn (hadden we afgesproken).

Om half 6 had ik contact met Yorick (de vriend van Sas) en die vertelde dat het er inderdaad wel op leek dat het begonnen was en dat de verloskundige gebeld was, maar dat ze ff het oordeel van de verloskundige af moesten wachten.

Om half 7 was Jan net thuis en werden we gefacetimed door Wouter, de vriend van Sanne (Jan z’n zusje) dat zij NET BEVALLEN WAS VAN DOCHTER JULIËTTE! Wat wat wat?! Sas en Sanne waren op 1 dag na op hetzelfde moment uitgerekend en dus allebei al 8&9 dagen over die datum heen en uitgerekend nu bevallen ze allebei tegelijkertijd?! WHUT?! Haha! Wat fantastisch!

Jan werd Oom van kleine Juliëtte en we zijn meteen in de auto gestapt om ons nieuwe familielid te bezoeken <3. Met moeder en dochter ging alles goed, super fijn!

IMG_6262
Ome Jan! 😀
IMG_6256
Ik eet echt nooit functioneel, maar vooral alleen maar lekkere dingen (waar ik dan functioneel gezien ook vol van raak), maar nu moesten we gewoon echt ff functioneel eten; even snel iets halen bij een pompstation want we hadden HONGER. Smaakte me echt slecht, dit ranzige frikandelbroodje, maar goed. Ik had wat in m’n maag.

In de auto onderweg naar Sanne en Wouter werden we wederom gefacetimed; dit keer door Yorick. Kleine Olaf was geboren!! JAAA! Ik heb een neefje en hij heet Olaf Lenny, vernoemd naar mij (Oscar Daan was vernoemd naar het zusje van Yorick) en het is zooooo’n schatje! En die NAAM! Wat geweldig 😀 😀

Wij dus onderweg naar baby Juliëtte waar we maar eventjes konden blijven omdat we nog twee uur (!!) moesten rijden naar baby Olaf. Mijn god, wat een avond. Ik heb zooooooo hard gejankt. Ik ben echt zo’n emo mens en jank altijd om alles (gewoon echt volledig the ugly cry)(jaaa ik ben ECHT een jankerd), en kon nu ook echt niet stoppen. Maar ik vond het ook gewoon zó mooi en bijzonder om dit samen mee te maken. WAT BIZAR. En geweldig!

fa5ed1e1-a2ed-4a21-af54-4a002771de6c
Juliëtte is hier nog maar een paar uur oud, bizar! Kijk haar trotse oom en met mascara besmeurde tante <3:D

Sas was thuis bevallen (om 18:10 was Olaf al geboren, INSANE!!) en alles ging daar ook goed. Om 11 uur ‘s avonds kwamen Jan en ik (met een enorme McDonald’s bestelling) bij ze aan en kon ik Olaf knuffelen. oooh, wat hebben we lang op ‘m moeten wachten, maar wat fijn dat hij er nu is en dat alles goed is :D.

IMG_6276
KIJK NOU!!!
efae28cb-39ce-4835-ba7f-7b4afc905457
Zo veel liefde op één foto <3

Woensdagavond sliepen we bij mij ouders in Assen.

Donderdag: 
Op donderdag werkte Jan vanuit Assen/Groningen (op het kantoor van Yorick) en nam ik een halve dag vrij. We werden wakker bij m’n ouders in Assen, maar meteen ‘s ochtend al gingen we weer naar Groningen voor babybezoek <3. ‘s Middags ging ik weer naar Assen om even aan een advertorial (een geweldige samenwerking met twee merken waar ik ZO ENTHOUSIAST OVER BEN) te werken en om een uur of 4 reed ik weer richting Groningen om Sas te vergezellen en voor ze te koken.

IMG_6679
Work work work
IMG_6418
Een pan vol gezonde voedingsstoffen voor Sas & Yor & Ozzie

Samen met Yorick, Sas, Jan, Oscar en Olaf aten we ‘s avonds in Groningen en dat was echt mega fijn. Zo gezellig <3. ‘s Avonds bracht Jan mij weer naar m’n ouders in Assen en hij zelf reed terug naar Amsterdam, omdat hij vrijdag gewoon op kantoor moest zijn.

IMG_6396
Ik wilde ‘m echt mee naar huis nemen

Vrijdag:
Op vrijdag ben ik de hele dag bij Sas geweest. M’n moeder bracht me ‘s ochtends naar Groningen en daar ben ik de hele dag gebleven om te helpen en met baby Olaf te knuffelen.

IMG_6410
Dit is zo zen, hier kan geen yoga tegenop

De kraamzorg was natuurlijk ook gewoon bij Sas, maar ik kon ook wat helpen door alvast te koken voor de komende dagen. En gewoon met Sas te zijn, zó fijn.

IMG_6447

‘s Avonds kwam Jan me weer bij Sas en Yor ophalen (wéér met de auto vanuit Amsterdam naar Groningen) en sliepen we weer bij mijn ouders in Assen.

IMG_6482
Kersvers gezinnetje

Zo waren het echt intense dagen, maar ik vind het zo liefdevol en fijn dat het op deze manier kon. En ik ben ZO blij met onze auto; daar hebben we zoooo veel gebruik van gemaakt de afgelopen dagen. Echt fijn. En ik ben ook ZO blij dat Jan dit met me kon meemaken en ook flexibel was om gewoon heen en weer te sjezen tussen Amsterdam en Groningen.

Zaterdag: Roadtrip door Nederland, nieuwe stoel en klimaatkast en meer
Op zaterdagochtend reden we nog één keer naar Groningen om te kijken hoe het bij Sas, Yor, Os en kleine Ollie was en om even afscheid van elkaar te nemen. Voor Jan en mij staat De Grote Verhuizing namelijk dit weekend op de planning, dus we kunnen ff geen baby’s bezoeken de komende weken. JAMMER! Maar daarom waren de afgelopen dagen juist zo fijn.

IMG_6507
Vliegen op de leeuw met ome Jan (feest!) en tegelijkertijd even spieken in de wieg van Olaf

Na het bezoekje aan Groningen reden we weer naar Veenendaal om Sanne en Wouter thuis te bezoeken en baby Juliëtte nog even lekker te knuffelen. Wat een schatje! En wat heerlijk om Jan als oom te zien <3.

daacb930-0f5d-45c5-906a-9d1667469018

Toevallig moesten we voor nog iets in Veenendaal zijn; ik had via marktplaats gevonden dat de stoel die we al een tijd op het oog hebben voor het nieuwe huis, bij een zaak in Veenendaal voor een prikkie werd verkocht. MEGA chill. In plaats van €550 werd hij te koop aangeboden voor €300, dus dat was absoluut een ritje naar Veenendaal waard (en we moesten er toch al zijn!!).

Eenmaal bij die zaak zag ik er ook nog de wijnklimaatkast staan die we in het nieuwe huis willen (ik had er een gevonden op Bol.com voor €290; topprijs, maar hij stond hier voor €180, LOVE IT), dus die hebben we ook meteen maar meegenomen. En die klimaatkast én de stoel pasten allebei in de achterbak van onze Ford Ka Plus. Echt insane hoeveel ruimte er in zo’n kleine auto zit. MEGA chill.

IMG_6548

Daarna sjeesden we zaterdag naar huis om de stoel en klimaatkast thuis te brengen en daarna reden we ook nog ff door naar de Praxis. Ik had deze week namelijk allemaal kortingsbonnen verzameld via de Praxis app (folder enzo) en we hadden nog verf enzo nodig voor het nieuwe huis. Dus wij weer naar de Praxis en met dikke korting hebben we toen nog allerlei dingen voor het nieuwe huis gekocht.

‘s Avonds thuis waren we echt ka-pot. Wat een dag en wat een dagen!

‘s Avonds kwam er nog een pakketje van Zalando binnen met jurken-opties voor de trouwerij van Vera en Leroy in mei en ik denk dat ik m’n jurk gevonden heb… 😀

k
Winning of niet? Laat je horen in de comments!

Zondag: pareltjes bij de kringloop
Zondag was ook echt een fijne dag. We hadden eigenlijk voor dit weekend op de planning om het hele weekend op te ruimen in huis en spullen naar de kringloop te brengen. Ik had echt veel spullen die ik niet mee wilde verhuizen naar het volgende huis en daar zaten echt nog mega mooie dingen bij. Ik heb geprobeerd nog een deel te verkopen via marktplaats/amsterdam yard sale/united wardrobe, maar was er nu wel een beetje klaar mee en heb dus gewoon alles naar de kringloop gebracht. Inclusief nieuwe nikes, prach-tig servies en echt mooie keukenapparatuur. Met het idee; ik gebruik het niet, ik hoop dat iemand anders dit tegenkomt in de kringloop en echt héél erg blij is met zijn/haar vondst.

B4C33516-93CF-4FA0-A257-353B67A803B1
Opruimsessie in volle gang!

We ruimden eerst het tuinhuisje op, daarna de extra slaapkamer en de keuken en brachten alles naar Rataplan in Amsterdam West. Daar liggen momenteel dus wat pareltjes van ondergetekende ;-).

IMG_6564

Daarna reden we de auto nog ff door de autowasstraat; dat mocht wel, want hij was echt super vies geworden van al dat heen en weer gesjees.

IMG_6566

Onze zondagavond bestond lekker uit chillen op de bank: heerlijk. Ik bestelde pizza, Jan een pasta, we keken de Luizenmoeder en hielden een eigen huis en tuin-marathon (serieus, ik vind dit zo’n leuk programma, HAHA) en dat was een lekkere rustige afsluiter van een totaal chaotische week.

Ik heb zooooo veeel liefde gevoeld deze week, zoooo hard gehuild (van geluk), zo lekker gewerkt, zo veel mooie stappen gezet richting de verhuizing. Het was echt AWESOME.

En dan krijgen we deze week de sleutel van ons nieuwe huis! JAAAA EINDELIJK! Vrijdag is het zo ver. Ik ben nu gewoon nog lekker aan het werk (en gister 4 uur lang naar de kapper geweest #holymoly) en dat gaat eigenlijk wel in een lekker tempo. Morgen gaan we vast wat dingen voor het huis doen en vrijdag gaan we echt naar de notaris en krijgen we de sleutel. En dan begint het klussen. WOEHOE!

Ik ga er van uit dat ik je er volgende week alles over ga vertellen. Lees je dan weer mee? <3

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

11 reacties op “Leo’s week 8: TANTE van TWEE BABY’S, 4 jaar vieren en mooie samenwerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *