Gele curry met nepkip, champignons en spinazie

Hoi hoi! Vandaag is het tijd voor een lekker vegetarisch recept. Afgelopen maandag moest ik alleen eten, want Jan was aan het overwerken en dat soort gelegenheden grijp ik graag aan om mezelf ongegeneerd in een food coma te eten. En hoe doe je dat beter, dan met een van je favoriete gerechten? KIP KERRIE!

Alleen… in de supermarkt kon ik niet echt een lekker pakje voor kip kerrie vinden en ik had geen zin om het zelf in elkaar te flansen, dus ik kocht een pakje voor gele curry. Is ook geel, dus smaakt vast vergelijkbaar. Deze gedachtenkronkel slaat werkelijk nergens op, maar het kwam in the end allemaal goed (door extra kerrie toe te voegen haha). Goed; zin in een lekker geel maaltje? Let’s curry!

Nodig voor twee personen: 250gr gesneden kastanjechampignons – 2 handen spinazie – bakje nepkip – pakje gele curry – 400ml kokosmelk – 2 kopjes zilvervliesrijst – 2 handjes ijsbergsla – wat extra kerriepoeder 

Bak de champignons in een pan met olie totdat ze verkleuren. Voeg dan de nepkip er aan toe en bak die ook eventjes aan. Voeg de spinazie toe en de gele curry shizzle en bak dit heel eventjes mee. Doe er dan wat kokosmelk bij en laat pruttelen. Bepaal zelf hoeveel gele curry en kokosmelk je gebruikt; ik vond de gele curry vrij pittig, dus heb maar een half pakje gebruikt en wel gewoon 400ml kokosmelk, maar dit kan je dus zelf bepalen. Ook deed ik er nog wat extra kerriepoeder door, want dat vind ik vet lekker.

Kook in de tussentijd de rijst gaar. Ik had een of andere biologische variant van zilvervliesrijst en die moest 25 minuten koken. INSANE lang. Wel lekkere rijst tho.

Serveer een dotje rijst in de gele curry en doe er een beetje ijsbergsla en kroepoek bij. Eet smakelijk!

IMG_6589

Ik vond het ene hele lekkere maaltijd. Echt een goeie combinatie van smaken en ik heb m’n hele bord opgegeten. Mjam! 😀

Psssst: als je deze maaltijd Vegan maakt moet je even opletten dat je een curry kiest die vegan is, geen kroepoek erbij serveren ennnn opletten dat je vegan nepkip koopt.

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *