Kant & klaar #55: Kip saté (sate ajam) met nasi goreng van Lidl

Door Elske – Goeindag! Vorige week vertelde ik je in kant & klaar #54 over de Babi Ketjap van Lidl (gemiddelde score) en vandaag neem ik je mee in een recensie van de Kip saté uit dezelfde serie Aziatische kant-en-klare maaltijden. Klaar voor? Let’s test!

Het assortiment
Daar heb ik je vorige week natuurlijk al uitgebreid over verteld, maar mocht je nou geen zin hebben om terug te lezen; hier is een herhaling.

Lidl heeft een vrij groot assortiment aan kant-en-klare maaltijden wat zich voor mijn gevoel steeds verder uitbreidt. De tijden van alleen een stamppot of maaltijdsalade in hun koelschap zijn voorbij. Goed om te zien! Voor deze recensie hou ik het even bij de ‘Aziatische’ kant-en-klare maaltijden. Naast deze Kip saté met nasi hebben ze ook nog Babi Ketjap, Babi Pangang, Foe yong hai en Kip zoetzuur in het assortiment. Alles aangevuld met ofwel nasi/bami goreng of witte rijst. De kosten? €3,19 per bak.

De bereiding
Heel easy! Je prikt gaatjes in de folie en verwarmt de maaltijd op 700 watt voor 6 minuten in de magnetron.

kant&klaar56_kipsate_nasigoreng_2

De smaak
Jaaa, hier houd ik van! Lekkerrrr <3 Een dikke pindasaus (of zeg jij satésaus?) met grote stukken kip die verbazingwekkend genoeg nog vrij mals zijn. Ook de nasi is lekker; smaakt echt bijna zoals bij de Chinees. Ja mjam! Ik vond hier dus niets slecht aan.

Uiteraard is saté lekkerder als je zelf de kip marineert, dan aan een stokje rijgt, grillt en vervolgens serveert met homemade pindasaus, maar daar had ik de tijd niet voor vanavond. Deze maaltijd is dan wel het ultieme efficiëntie doel: toch een kip saté met nasi maaltijd die dikke prima is en toch zeer weinig tijd kost. Ik geef geen 5 sterren omdat ik denk (en hoop) dat dit nóg beter kan, maar deze maaltijd: love it! 

Ken jij een kant-en-klare maaltijd met kip saté die nóg beter is? Tell me! 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

8 reacties op “Kant & klaar #55: Kip saté (sate ajam) met nasi goreng van Lidl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *