Leo’s dagboek 22 & 23 apr: oesters & champagne op het strand, verven en rukdag

Hello you! Het is alweer vrijdag! Ik zal je weer eens even bijpraten over m’n vroeg-opstaan-motivatie van vanochtend: die was er niet. Wederom niet om 8 uur aan het werk en dat betekent¬†dat ik de hele week compleet gefaald heb. Maar so be it! ūüėÄ

Vandaag praat ik je bij over mijn woensdag en donderdag. Waarvan de ene dag gewelllldig was, met oesters op het strand, eindelijk kunnen verven in huis en keihard lachen om Teddy, en de andere dag helemaal ruk want geen motivatie en nergens zin in. Maar ook dat soort dagen horen bij het leven. Al helemaal in crisistijd. Ik praat je bij!

Het is vrijdag… zullen we er gewoon alvast een lekker drankje bij pakken? Een zelfgemaakte ice tea met een schijfje citroen? Een alcoholvrij Radlertje? Of gaan we gewoon al aan de witte wijn? Jij kiest.

Woensdagochtend: nieuwe sneakers!
Ik begon m’n woensdag goed en slecht. Goed omdat m’n beide sneakers binnen waren gekomen die ik had besteld bij kleine bedrijven. Ik heb nieuwe sneakers nodig en heb online echt al heel veel winkels bekeken opzoek naar het leukste paar en nu kwamen deze twee beauties binnen:

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.56.38

Minder goed nieuws: ze passen allebei niet. De bovenste zijn te breed, de onderste zijn echt veel te klein. SHIT. Ook stom dat ik ze nu dus terug moet sturen en nog steeds geen leuke nieuwe sneakers heb gevonden :(.

En zo begon mijn woensdag een beetje ruk (in de categorie luxeproblemen…), maar veel beter werd deze dag ook niet. Ik werkte ‘s ochtends wel, maar had er weinig zin in en ben er na de lunch sowieso mee gekapt.

Totale demotivatie
Ik had echt een dag van totale demotivatie. Geen zin in werk, geen zin om een boek te lezen, geen zin om in de zon te zitten. Blegh! Wat een hangdag.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.56.59

‘s Middags ging ik even het centrum van Haarlem in om te kijken hoe het daar was en even een kaartje te scoren voor m’n zus. Sas is eindelijk verhuisd naar het huis dat zij zelf hebben laten bouwen en het is echt PRACHTIG geworden. Je kunt het hier volgen op Instagram. Zo mooi!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.06
Nou en toen was het einde van de middag en deed ik het enige waar ik de hele dag al zin in had en dat was CHIPS ETEN. In het kader van #supportyourlocalsupermarkt (grapje) scoorde ik twee zakken chips bij de Turk en ging ik daar eens even lekker mee op de bank hangen. met die chips. En Teddy. En The Walking Dead.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.13

En dat was alles wat ik woensdag deed. Jan ging nog even wandelen met een vriend en bleef de hele avond weg en ook dat was wel ff lekker; gewoon echt een avondje voor mezelf met chips als avondeten. Love it.

Donderdag: 5 pakketjes!
Op donderdagochtend kreeg ik 5 lang verwachtte pakketjes binnen. 5?! Ja, 5. het zit zo; ik had weken geleden bij GAMMA een bestelling geplaatst, omdat ik het niet nog drukker in de bouwmarkt wilde maken door er in de rij te gaan staan en nu kreeg ik dat donderdagochtend eindelijk binnen. In 4 aparte dozen. Had ik zoveel besteld dan? NEEN. Check:

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.25

Letterlijk 2 potjes verf, 2 kwasten, 2x tape en 2 lakrolletjes. In 4 (!) dozen werd dit geleverd. Echt idioot. Maar ik was wel blij dat het eindelijk binnen was, nu kan ik eindelijk de deuren buiten verven!

Verder kwam er een pakketje binnen voor Jan. Ik had roze koeken besteld bij Danny Craves. Dat zijn echt HELE lekkere roze koeken (vegan) en ik vond het leuk om ze voor Jan te bestellen én het is een leuke actie in het kader van #supportyourlocal. Bestellen kan hier! Dikke aanrader!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.19

Campagne!
Verder ging ik ‘s ochtends ff wandelend boodschappen doen. Ik moest wat maken voor een campagne en stond daarvoor voor het eerst in de rij bij de supermarkt! Nog niet eerder meegemaakt tijdens deze crisis, maar ik kan het allemaal heel goed handelen en me er helemaal bij neerleggen. Ik voel zo veel minder haast momenteel <3.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.49

Na het boodschappen doen en het recept fotograferen en uitschrijven (dit komt maandag op mijn insta!), ging ik aan de slag met de verfklus.

Eindelijk verven!
Vorig jaar hebben we nieuwe kozijnen laten plaatsen aan de achterkant van ons huis en die hebben we toen mat zwart geverfd. Maar eigenlijk waren we daar vanaf het begin af aan al niet helemaal blij mee. Ik vond het echt behoorlijk kil ogen en miste de groene kleur, die veel natuurlijker staat bij de rest van de tuin. En dus… schilderde ik het weer terug naar groen!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.56.30

Ik gebruikte de kleur Dennengroen van Sigma en dat zat er binnen 1 laagje zo op. Nice! Tijd voor een welverdiend ijsje.

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.57.55
Ik ben wel echt fan van die nieuwe Cornetto-smaak.

Overigens heb ik ook echt keihard gelachen om Teddy, die nat√ļ√ļrlijk langs de natte verf is gelopen. Ted is echt zo’n kneus; ik had kunnen weten dat dit zou gebeuren. ik had het kattenluikje nog wel dicht gedaan, zodat hij niet met z’n hangbuik tegen de natte verf aan zou komen, maar hij wist het toch te presteren om langs de openstaande deur, precies langs de natte verf te lopen. Nu zitten er dus rode kattenharen in m’n verf geplakt. Top Ted!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.58.02

Oesters to go!
‘s Avonds hadden Jan en ik het beste idee van de week. Bij vriendin Laura had ik gezien dat zij oesters was gaan eten deze week bij een zaak in IJmuiden waar je ze gekraakt kon afhalen. Dat klonk ons uitstekend in de oren en was voor ons de perfecte manier om onze 3 jaar verkering te vieren. We stapten in de auto; op naar IJmuiden!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.58.09
Wij gingen naar Fish & Seafood Waasdorp, in IJmuiden en daarna reden we door naar het strand!

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.58.20

En daar vierden we de liefde! Ooooh wat was dit fijn! Ik had zelf champagne (en radlers voor Jan) meegenomen, we zaten op een lekker kleed, ik had allemaal extra warme kleding mee en zo hebben we een paar uurtjes lekker met z’n twee doorgebracht. Wat FIJN! Ik ben ZO dolgelukkig op het strand en als ik dan ook nog met de liefde van m’n leven √©n oesters √©n champagne ben, is het wel echt helemaal¬†het einde.

IMG_2448

Jan was helaas de bob, dus ik dronk praktisch de hele fles champagne in m’n eentje op en dat smaakte me uitstekend kan ik je vertellen, wahaha. Handstanden, radslagen; ik heb het allemaal gedaan. En Jan maakte nog even dit topkiekje;

Schermafbeelding 2020-04-24 om 11.56.47
Net voordat de zon onderging gingen we weer naar huis omdat het toch wel behoorlijk afkoelde. In het korte wandelingetje naar de auto werden we nog wel even getrakteerd op een prachtig plaatje:

IMG_2441

En dat waren woensdag en donderdag! Een dikke rukdag en een echte topdag. Heerlijk zeg!

Na het weekend praat ik je bij over m’n vrijdag, zaterdag en zondag. Ik hoop op nog meer lekker weer en dan ga ik er extra van genieten in m’n verf geverfde daktuin, woehoe! Ik spreek je snel! Fijn weekend!

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *