Kant & klaar #74: Ovenschotel pompoen met feta van Jumbo

Door Elske – Welkom bij kant & klaar nummer 74 alweer! Vandaag test ik een noviteit voor jullie, namelijk deze ovenschotel van Jumbo. De naam klonk aantrekkelijk en het zag er ook niet geheel ranzig uit dus ik was er klaar voor om deze nieuwe maaltijd te testen. Let’s go!

Het assortiment
Hoewel je in het dagelijkse quarantaine/Corona-leven misschien weinig nieuwe dingen meemaakt, staat het leven in de supermarkt in ieder geval niet stil. Geregeld ligt er weer iets nieuws in de schappen, waaronder dus deze kant-en-klare ovenschotel bij Jumbo. Deze hoort bij het vernieuwde assortiment kant-en-klare maaltijden,  waarvan ik al eerder deze stoommaaltijd beoordeelde.  Die viel goed in de smaak en ik had zo’n vermoeden dat deze maaltijd dat ook zou gaan doen, want i love de combi van pompoen met feta. Gezien de prijs van de maaltijd hoopte ik ook dat ‘ie in de smaak zou vallen. Je legt er namelijk €5,00 voor neer, wat ik aan de prijzige kant vind voor wat pompoen, aardappel en feta.

kant&klaar74_jumbo_ovenschotel_pompoen_1

De bereiding
Je verwarmt je oven voor op 180 graden, haalt het folie van de verpakking en zet het aluminiumbakje voor 12-15 minuten in de oven. Daarna even goed doorroeren en klaar!

kant&klaar74_jumbo_ovenschotel_pompoen_3

De smaak
Zoals ik al zei: Ik hou van de combinatie pompoen en feta. En je maakt me in de herfst alleen nog maar gelukkiger als je het verwerkt in een ovenschotel met aardappel, waardoor het een soort stamppot wordt. Dus, lekker! Maar was het verrassend? Nee. Niet alleen omdat ik wist dat ik de smaak-combi lekker zou vinden, maar ook omdat het op een gegeven moment gaat vervelen. Ondanks de extra pompoenpitten (die ik wel erg lekker vind) mis ik iets van een nootje of iets ‘extra’s’ tussendoor. Een walnoot of pecan had dit gerecht wel goed gedaan. Of een spekje of rookworst, maar dan is het niet vegetarisch meer. Vega worst mag ook trouwens.

Ik vind deze maaltijd weinig speciaal voor de prijs die je ervoor neer legt. Gewoon stamppot in een bakkie. Het is wel lekker, de pompoen is lekker zacht, de aardappelen prima op smaak en ook de feta doet dit gerecht goed, maar als je op de helft van het bakje bent, gaat het snel vervelen. Daarom vind ik het de 5 euro niet direct waard. Daar kun je genoeg betere maaltijden voor kopen.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “Kant & klaar #74: Ovenschotel pompoen met feta van Jumbo

  • Leuk om te lezen! Ik heb deze laatst ook getest en ik vond hem ook een beetje flauwtjes. Heel jammer, want er zijn best wel weinig vegetarische kant-en-klaar maaltijden! En na het eten van deze had ik ook nog steeds honger, haha.

  • Karlijn zegt:

    Klinkt zo lekker! Jammer dat het toch iets tegenviel. Maar je hebt me wel op een idee gebracht om dit zelf te gaan maken. Ga ik nog wel wat meer met kruiden doen, maar de combi pompoen en feta is hemels!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *