Stamppot van zoete aardappel, met spinazie en geitenkaas

Door Elske – Het is echt herfst in Nederland. Het wordt grijzer, kouder en ik krijg dan zin in stamppot. Toch eet ik het niet zo vaak, want laat aardappelen schillen nou niet echt mijn hobby zijn. Zo af en toe neem ik eens een kant-en-klare stamppot mee en test het dan direct voor de serie Kant & klaar, maar de diversiteit moet daar ook een beetje in blijven en om nou met iedere week een andere stamppot aan te komen zetten…

Laatst waren mijn stamppot cravings  zo hoog dat ik het er voor over had: ik kocht 2 units van zoete aardappelen, schilde en kookte deze en je raadt het niet 😉 het bleek niet eens zo erg! Ik maakte al een keer eerder een recept met spinazie en geitenkaas in combi met zoete aardappel, dus bedacht dat dit voor deze stamppot ook wel goed zou moeten werken. En dat deed het! Let’s stamppot!

Voor 2 personen: 750 gram zoete aardappel – 200 gram spinazie – 50 gram zachte geitenkaas – 2 handjes walnoten – stuk of 6 zongedroogde tomaatjes op olie – 2 vega worsten * – klontje roomboter

*Ik kocht deze van Lidl en die vind ik erg lekker!

Schil de zoete aardappelen, snijd ze in stukken, was ze even af en doe ze daarna in een grote pan. Giet daar ruim water op, voeg wat zout toe en en breng aan de kook. Laat koken tot ze gaar zijn. Dat is afhankelijk van hoe groot jij de stukken aardappel hebt gesneden, hoe kleiner, hoe eerder gaar. Prik zo af en toe met een vork in de aardappelen om kijken of ze al zacht zijn. Zo ja, giet dan het meeste van het water af, maar laat er een bodempje in zitten. Draai het vuur laag.

Zet een koekenpan op het vuur met wat olie en bak daarin je vega worsten, voor zo’n 8 minuten tot ze een bruin laagje hebben gekregen.

Stamp de ondertussen aardappelen fijn met een stamper en zodra het een puree is geworden, voeg je het klontje roomboter toe en roer daarna de rauwe spinazie erdoor. Laat even met de deksel op de pan staan, de spinazie slinkt vanzelf als je het door roert. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en roer deze vervolgens ook door je stamppot. Tot slot verbrokkel je de geitenkaas erboven en doe dat ook met de walnoten. Breng op smaak met wat extra peper en waar nodig zout.

Worst klaar? Mooi! Serveer de stamppot samen met de worst en eventueel wat extra geitenkaas en walnootjes. Smakelijk!

Was vrij easy toch? Ik denk dat het aardappelen schillen het meeste werk was, whoehoe! Echt een lekker recepten voor op de wat koudere dagen 🙂

stamppot_vegaworst_3

Volg Leo’s leven op Instagram
Ze geeft je een kijkje achter de schermen in haar persoonlijke leven én deelt veel lekkere recepten met je. Volg via @Lterveld!

7 reacties op “Stamppot van zoete aardappel, met spinazie en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *