Betaalbare kunst koop je hier

Hallo leuke mensen! Ongeveer vier weken geleden postte ik op Instagram een foto van het eerste schilderij dat Jan en ik samen hebben gekocht en dat leverde flink wat reacties op. Want waar koop je nou vette kunst voor aan je muur?

Vandaag deel ik in deze blogpost – totaal niet gewoonwateenstudentjesavondseet, maar prima – de plekken waar ik m’n werken voor aan de muur scoor. Altijd betaalbaar, want ik ben ook gewoon nog maar een starter met m’n eerste koophuis. In deze blog vind je mijn tips voor leuke adressen, handige diy-tips, suggesties voor waar je inspiratie op kunt doen en wat algemene tips over het kiezen van een werk voor aan de muur.

Te beginnen met de vraag; waarom hang je iets aan de muur?
Op zich is het antwoord vrij voor de hand liggend, maar toch wil ik het even benoemen; een werk aan de muur geeft je huis meer persoonlijkheid. Je onderscheidt jouw interieur van andere interieurs door iets op te hangen wat voor jou een betekenis heeft. Een werk aan de muur is een toffe manier om je huis aan te kleden! En soms heb je muren die al perfect lijken zoals ze zijn, maar blijken ze nog toffer te worden als er iets aan hangt qua decoratie.


Onze woonkamer is heel erg geïnspireerd door deze foto op Pinterest…

Ik dacht dat dit al behoorlijk af was, maar...
Ik dacht dat dit al behoorlijk af was, maar…

Sinds kort schitteren er 4 toffe werken aan de muur, waardoor de woonkamer veel persoonlijker is geworden. Blij mee :D.

IMG_3408

Tevens kan je een ruimte een andere dimensie geven door iets aan de muur te hangen; kies voor een schilderij met veel diepte om een ruimte groter te laten lijken of kies voor een groot schilderij om een hoge muur nóg hoger te laten lijken (dat effect zie je ook op bovenstaande foto; de muur is 3,10 hoog en dat wordt benadrukt door de werken aan de muur).

IMG_7726
Hier zie je dat het werk aan de muur ervoor zorgt dat de ruimte nog groter lijkt. VET nice vind ik dit effect (los van dat het werk totaal niet mijn smaak is).

TOFFE ADRESSEN VOOR BETAALBARE KUNST:
Werkaandemuur.nl
Onderstaande werken komen allemaal van Werkaandemuur.nl. Twee werken zijn van kunstenares YOPIE, een van Remko Heemskerk en een van Erwin van Wijk.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 13.15.51

Ik heb gezocht op dingen die ik vet vind; illustraties, surfen, fietsen, eten, strand, reizen, fotografie. Dingen die bij mij passen en die ik daarom tof zou vinden voor aan de muur. Zo stuitte ik op de werken van YOPIE; helemaal mijn smaak. En via de werken van YOPIE kwam ik bij de illustraties van Remko en Erwin uit.

De zoekfunctie op de website werkt niet optimaal, omdat het aanbod zo (!) groot is. Maar zodra je iets ziet wat je mooi vindt, kun je doorklikken naar dingen die vergelijkbaar zijn. Overigens vind ik de website op desktop beter werken dan op je mobiel.

In totaal kostten deze 4 werken aan de muur ongeveer €700, maar het kan een stuk goedkoper als je bijvoorbeeld kiest voor een ander materiaal of een ander formaat(je kan deze 4 werken al aan de muur hebben voor €100).

Betaalbarekunst.nl
Een andere tip is betaalbarekunst.nl, hoewel hier wel een flinke kanttekening bij zit. Ik weet namelijk niet zeker over deze partij helemaal fair met de kunstenaars omgaat en kan daarover weinig vinden op de website. Wij hebben hier onlangs een geweldig schilderij gekocht en ik vond een bezoek aan hun galerij (op afspraak) ook echt fantastisch, maar ik kreeg óók een berichtje van de kunstenaar van het werk dat wij hebben gekocht, dat dit een namaak is van háár werk (waarvan zij niet op de hoogte lijkt?).

Ik weet niets van hoe dit werk in de kunstwereld qua artistieke vrijheid en sta helemaal aan de kant van de kunstenaar die wel gewoon betaald moet worden voor z’n kunst. Als ik had geweten dat het een rip off was (noem me naïef), zou ik het niet hebben aangeschaft, tenzij de kunstenaar ook gewoon betaald krijgt (dmv een licentie oid?). Ik weet dus niet hoe dit zit bij Betaalbarekunst.nl. Misschien hebben ze wel een regeling met kunstenaars, misschien ook niet.

Ik ben in ieder geval wel heel erg verliefd op mijn schilderij en wilde hier wel ff vertellen waar hij vandaan komt omdat ik er dagelijks 180 vragen over krijg op Instagram.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 13.23.29

beahclifel

Dit is kunstwerk Beachlife van Betaalbarekunst.nl en we kochten het werk voor €360. Het lijkt een rip off van een kunstwerk van Alena Shymchonak en haar werk kun je hier kopen.

beahclifel2

Desenio & Juniqe
Dit zijn de adresjes die je misschien al wel kent. Hier koop je pas écht betaalbare dingen voor aan de muur. De websites hebben een verschillend aanbod, maar bij beide is het aanbod enooooorm. De zoekfunctie werkt ook perfect, dus geef vooral in wat jij vet vindt (in mijn geval: strand, surfen, reizen, eten, fotografie, etc) en dan vind je van alles.

Alle prints op onderstaande foto komen van Desenio. Oh en er is altijd wel een Instagrammer met een kortingscode voor Desenio (ik momenteel helaas niet), dus zoek vooral ff op Instagram en dan krijg je nog korting ook ;-).

IMG_0587

Loods5
Ik vind het altijd heerlijk om even over de kunst afdeling van Loods5 (en Loods5 garage) te lopen. De prijzen variëren behoorlijk en sommige werken zijn niet goedkoop, maar je kunt ook hier pareltjes scoren voor een prikkie.

IXXI
Ik vind het zo jammer dat Jan dit niks vindt, maar zelf ben ik wel echt fan van IXXI; een website waarop je kunst kan bestellen dat op kleine vierkantjes wordt gedrukt. Ze hebben echt enoooooorme keuze in vette werken en je kan ook zelf een foto uploaden om te laten drukken. En betaalbaar dat het is; je hebt al een enorme illustratie aan de muur voor €160!

Schermafbeelding 2020-11-11 om 13.53.13 Schermafbeelding 2020-11-11 om 13.57.14 Schermafbeelding 2020-11-11 om 13.58.08

De kringloop
Vergeet ook in je zoektocht naar vette dingen voor aan de muur niet naar de kringloop te gaan! Ooooh wat kom ik hier altijd toffe dingen tegen. En dan ook écht goedkoop. Schilderijen en prints in alle soorten en maten; de kringloop heeft het. Het nadeel is wel dat je echt een parel in jouw smaak tegen het lijf moet lopen, maar het is altijd ff een bezoekje waard.

IMG_1180

Voor de Haarlemmers (en online shoppers): My Deer Art Shop
Een prachtig adresje in Haarlem voor betaalbare kunst. Je koopt het hier echt onwijssssss mooie illustraties, schilderijen en quotes voor een fijne prijs en bovendien zijn het originelere werken dan de dingen die je scoort bij IKEA/Desenio of zo’n andere grote kunstboer (niet dat daar iets mis mee is, maar wellicht vind jij dat leuker).

Schermafbeelding 2020-11-11 om 14.11.05

Schermafbeelding 2020-11-11 om 14.12.36

DIY KUNST TIPS:
Kookboeken of magazines
Heel regelmatig vul ik lijstjes in huis met prints die ik scheur uit tijdschriften of kookboeken. Ja, een beetje vloeken in de kerk is het wel, maar hoe zonde is het als je een prachtig kookboek hebt waar je 3x per jaar in bladert, terwijl je ook iedere dag naar een prachtig beeld uit zo’n boek kan kijken als het in je interieur hangt. Nou, ik vind dat ik daar dus best mee weg kom XD.

IMG_1275
Linksboven komt uit het kookboek linksonder en rechtsonder komt uit een VT-wonen tijdschrift
FullSizeRender
Bovenaan is een illustratie van Annette Andela, linksonder komt van Desenio en rechtsonder uit een kookboek

Behang
Een andere handige DIY tip is als je behang over hebt van een rol die je ergens in huis hebt gebruikt, je ook heel goed een stukje van dat behang in een lijstje kan hangen ergens anders in huis. Zo heb ik stukjes van het jungle behang bewaard van onze slaapkamer, om in een lijstje te hangen in een andere ruimte, óf juist in de slaapkamer tegenover het jungle-behang.

Inpakpapier
PS: deze tip werkt ook met inpakpapier, soms heb je gewoon echt een fantastische rol, bewaar dan vooral ook een stukje voor in huis. Oh en dikke bonustip met de aanstaande kerstdagen: je maakt je huis heel makkelijk en goedkoop nog meer in kerstsferen door stukjes mooi kerst-inpakpapier in te lijsten. gewoon; voor een korte periode in december. VET gezellig <3.

KUNST LATEN MAKEN:
Je kan natuurlijk ook een kunstwerk laten maken bij een kunstenaar. Ik heb een paar tips die ik met je wil delen:

Illustraties van je huisdier
Laat je huisdier voor héél weinig geld tekenen door Michikoamsterdam. Ik heb geen idee wie er achter dit e-mailadres (michikoamsterdam @ gmail .com zonder spaties) zit, maar hij of zij heeft ooit voor €8 per tekening een portret gemaakt van mijn Amsterdamse zwerfkatten (totaal dus 32 euro). Inmiddels zal het iets duurder zijn, maar nog steeds spotgoedkoop. En zo’n illustratie van je huisdier (op basis van een foto die jij mailt) is voor jezelf of voor iemand anders (hallo origineel cadeau) echt goud waard!

FullSizeRender 2

Vraag of YOPIE een persoonlijk werk voor je maakt
Ook dit vond ik rete betaalbaar en helemaal geweldig. N.a.v. de twee werken van YOPIE die in mijn woonkamer hangen, heb ik haar benaderd of ze twee foto’s van mijn ouders wilde illustreren. En dat wilde ze!! Ik hou er niet van om gewoon foto’s in huis op te hangen (tenzij ze esthetisch echt heel mooi zijn), maar vind het wel heel fijn om wat beelden van familie in huis te hebben (een tekening van Oscar of Juliëtte bijvoorbeeld). YOPIE maakten voor mij twee illustraties van m’n ouders en ik vind ze echt GEWELDIG:

staand_kleurprofiel

Marie Bodié
Een ander illustrator die ik met heel veel plezier volg op instagram is Maartje Bodt.  Ze maakt echt prachtige dingen onder de naam Marie Bodié op Instagram. Af en toe verkoopt ze dingen via Instagram, dus volg dat vooral!

Schermafbeelding 2020-11-11 om 14.31.12
Dit is een screenshot van de instagram pagina van Maartje
Schermafbeelding 2020-11-11 om 14.31.26
Dit is een screenshot van de instagrampagina van Maartje

Sella Molenaar
En m’n andere favoriete kunstenaar op Instagram is Sella Molenaar. Zij maakt zulke mooie illustraties van vrouwen en deelt daarna ook nog eens heel veel tips hoe je het ook zelf kan doen. Echt een fantastisch mens om te volgen! Bovendien heeft ze een webshop met prachtige betaalbare prints. Echte originele werken <3.

Schermafbeelding 2020-11-11 om 14.33.07
Dit is een screenshot van de website van Sella Molenaar

Zo! Dat was tot nu toe mijn grote overzicht van waar ik betaalbare kunst haal. Ik hoop dat je er wat aan hebt! Laat het vooral hieronder weten en als je nog een goede tip hebt voor een adresje dat ook in deze lijst thuishoort; laat je horen!

Volg mijn leven op Instagram
Ik geef je een kijkje achter de schermen in mijn persoonlijke leven én deel veel lekkere recepten met je. Volg mij via @Lterveld!

Volg mijn recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg mij dan op Facebook. Op mijn facebook pagina Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet deel ik iedere dag een lekker recept.

Deze blogpost bevat artikelen die ik gekregen heb. Deze blogpost is echter geen onderdeel van een barterdeal.

11 reacties op “Betaalbare kunst koop je hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *