Tortizza’s met spek en rauwkost

Hey you! Deze week ontdekte ik per ongeluk een nieuwe en lekker tortizza recept, namelijk tortizza’s met spek en rauwkost. Jan moest ff koken, want ik had geen tijd en dus maakte hij tortizza’s. Lekker en makkelijk en we hebben de ingrediënten bijna altijd wel in huis. Alleen voegde ik er nog wat extra’s aan toe. Dit weekend hadden we echt super slecht en ongezond gegeten en ik had behoefte aan GROENTES. Nu hadden we niet echt veel in huis, behalve nog wat restjes peen julienne en een krop sla. Kunnen we daar wat mee? Let’s try!

Nodig voor 2 personen
4-6 Santa Maria wraps met garlic & herbs
– 1 groot kuipje crème fraîche
– bosui
– 250gr biologische spekjes
– beetje peen julienne
– kropsla of romaine sla of ijsbergsla

Bereiding
Leg de wraps op de bakplaat en smeer ze in met een laagje crème fraîche. Verdeel de spekjes erover en zet dit voor 15 minuutjes op 200C in de oven. Ze zijn klaar als de randjes mooi bruin kleuren en de wrap knapperig is.

Doe er dan wat verse bosui, peen julienne en sla op. Vouw de tortizza’s dubbel, als een soort van calzone, en klaar is je maal. Eet smakelijk!

Er was een tijd dat mijn foodfoto’s er een stuk lekkerder uitzagen, maar deze meid heeft echttttt steeds geen tijd ivm de verbouwing én het is een uitdaging dat het steeds vroeger donker is. Sorry mensen! Ik doe m’n best, maar kan het even niet allemaal goed doen op ‘t moment.

Ik vond het dus echt SUPER lekker, haha. En dat is top, want normaal maak ik m’n tortizza’s alleen met spek en creme fraîche en bosui en dan mis ik groente in m’n maaltijd, maar door er nu peen julienne en sla óp te doen, heb ik dat probleem ook meteen getackled. Echt top! En het is een lekkere frisse en knapperige toevoeging, dus het past er perfect bij. Echt heel erg een studentenmaal dit, maar I love it. Dit gaan we zeker vaker eten. YES!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *