Vegan balletjes met ketjap, broccoli en aardappeltjes

Goedemorgen fijne mensen! Ik beleef momenteel drukke tijden met de verbouwing van onze bouwval, gecombineerd met werk en daardoor blijft de inspiratie voor m’n avondeten even uit. Toch blijf ik je zo nu en dan bijpraten over wat ik ’s avonds heb gegeten, want het hoeft niet altijd fancy en cool en iets nieuws te zijn. Jij bent hier vooral voor inspiratie, dus vandaag inspireer ik je graag om een vegan balletjes met broccoli en aardappeltjes te eten. Super simpel, super lekker en volledig plantaardig. Let’s go!

Nodig voor 2 personen:
– 1x Vivera plantaardige balletjes
– 400gr gekruide aardappelpartjes
– 1 broccoli
– olie
– chiliflakes
– scheutje ketjap

Snijd de roosjes van de broccoli en meng met olie en chilliflakes. Verdeel dit over de bakplaat en bak de broccoli 20 minuten op 200C in de oven. Dit is een véél lekkerdere manier van broccoli klaarmaken dan gekookt in een pan. Heerlijk!

Doe de aardappelpartjes in de Airfryer, zonder extra olie. 12 minuutjes op 180C.

De vegan balletjes bak je rondom bruin in een pan op middelmatig tot hoog vuur, met een scheutje olie. Als ze mooi bruin zijn, voeg je als laatst een scheutje ketjap toe en je draait het vuur uit. Hussel lekker even door elkaar en klaar is je maal.

Ik vond het super lekker. Die vegan balletjes van Vivera smaken een klein beetje paddenstoel-achtig, maar zijn echttttt heel erg lekker, vooral met die ketjap. En tja, wat kan je over de rest zeggen? Heel weinig. Maar het is echt een top maaltje en ik eet het regelmatig. Mjam!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *