Leo’s leven #74: jaaromzet, de nieuwe keuken, verkoopdatum en Squid Game

Goedemorgen fijne mensen en welkom op vrijdag! Het is donker, druilerig, nat en het vooruitzicht voor de rest van de dag is niet heel gunstig, maar toch zit ik -met liefde- om 8 uur achter m’n felle beeldscherm om je bij te praten over mijn afgelopen dagen. Die waren druk, fijn en vol van regeldingen. Zo hebben we een nieuwe keuken bekeken, spraken we met de verkoopmakelaar, sloopten we in de bouwval, keek ik Squid Game uit, ging ik aan de slag met m’n administratie en meer. Ik praat je bij!

Dinsdag: mijn jaaromzet
Dinsdag was ik vroeg uit de veren om lekker veel werk te verrichten. Wat ook echt goed ging, want van half 8 tot 12 ben ik bezig geweest met de nieuwe aflevering van Podcast De Verbouwing online zetten, m’n dagboek schrijven, veel mails beantwoorden, een afspraak met iemand voor gevelreiniging én ik moest proefkoken voor een campagne. En dat betekende dat ik om 12 uur de keuken uit kwam met een heerlijk geurende citroencake. Het recept komt binnenkort online.

Mijn filmrol ziet er standaard zo uit

In alle drukte nam ik een uur lunchpauze, waarbij ik lekker even een aflevering Squid Game kon kijken. Ja, je bent verslaafd of niet.

Daarna was het tijd voor m’n administratie. Man, wat had ik weinig zin om er mee aan de slag te gaan, maar ik was al 7 dagen te laat voor mijn boekhouder, dus ik moest er echt aan geloven. En vier uur later was ik blij dat het erop zat. Ik had écht mooie cijfers en heb al ongeveer m’n jaaromzet gehaald, terwijl Q4 nog moet beginnen! YES! Nu wist ik ook wel dat ik echt harder werk dan anders – hoewel de zomer heel rustig was – maar doordat ik zo’n concreet doel heb waar het geld naartoe gaat (de bouwval), is het ook écht heel fijn om even een tandje harder te werken. Iedere euro die ik meer verdien, uit zich straks in een tegelwandje, een quooker, misschien alvast wat kunnen doen aan de tuin, sierlijsten in de woonkamer, inbouwkasten, fancy verf en noem maar op.

‘s Avonds was ik behoorlijk gaar, maar de dag zat er nog niet op. Jan kookte even snel wat avondeten en na het eten hadden we een kwartier om even een luchtje te scheppen, maar toen moesten we alweer door voor een afspraak met de aannemer. We spraken de uit- en opbouw uitgebreid door. Een offerte van 25 pagina’s die je schroef voor schroef langs gaat om te kijken wat het allemaal zo téring duur maakt.

Uiteindelijk zijn we 3 uur bezig geweest. Wel echt heel nuttig, maar ook intens. Hopelijk gaat er nog iets van de prijs af – we zitten behoorlijk boven budget – en kunnen we dan echt aan de slag.

Woensdag: de nieuwe keuken
Op woensdag stond m’n dag iets meer in het teken van het huis, dan van werk. We begonnen de dag met yoga, want dat schiet er ook steeds bij in, terwijl dat juist een belangrijk iets is in drukke tijden (schreef zij terwijl ze vanochtend yoga alweer doorstreepte in haar agenda omdat het niet uitkomt).

de spraakfunctie op m’n apple tv gaat niet altijd even lekker

Na de yoga hadden we een afspraak bij een meubelmaker bij ons in de straat. Een thuiswedstrijd, heerlijk! Ik had ze benaderd om onze droomkeuken te ontwerpen en nadat ze met een richtprijs kwamen, gingen we langs op kantoor om 3D tekeningen te bekijken. VET NICE.

Maar; we zitten wederom boven budget, dus ergens moet gekort gaan worden. De offerte wordt nu aangescherpt en ik ben heel benieuwd waar we uiteindelijk op uitkomen. Ik heb een IKEA-keuken in ieder geval nog niet uitgesloten, want we moeten ergens gaan besparen straks.

Na deze afspraak had ik een paar uur de tijd om te werken. Ik schreef een nieuw contentplan voor een samenwerking, beantwoordde reacties op m’n social media en maakte wat vlogbeelden voor de volgende Verbouw-vlog.

Om 1 uur hadden we thuis een afspraak met de verkoopmakelaar om weer wat dingen door te spreken. We hebben het o.a. over de planning van de verkoop gehad en het lijkt erop dat onze woning vanaf november op Funda staat!

‘s Middags werkte ik nog aan een preview voor een campagne en daarna dook ik de keuken in om een grote pan fried rice te maken. ‘s Avonds gingen we slopen in de bouwval, met vriend Paul, dus we moesten even een goede bodem hebben.

Dit verklaart waarom ik de volgende dag geurkaarsjes aanstak XD.

We hielden ons ‘s avonds van 6 tot 8 bezig met de drilboor in het nieuwe huis, om nog wat gips van de muren af te krijgen op de benedenverdieping. En ik denk dat we dit weekend de laatste stukken gips van de muur gaan beuken op de bovenverdieping en dan zit het sloopwerk voor ons er echt op.

Donderdag: Squid game!
Op donderdag was ik vrij. YES. Erg nodig ook. Dus ik kroop lekker op de bank, stak kaarsjes aan en chillde ‘m de pan uit met Squid Game. Overigens niet de meest ontspannen serie op aarde (veel zin in een nieuw seizoen Virgin River ooit), maar wel gewoon even lekker met je hoofd in een andere state of mind.

Na alle bloederige toestanden van de laatste aflevering van Squid Game, ben ik het hele huis gaan opruimen. Dat schiet er nogal bij in op drukke momenten, dus ik zette een feelgoodpodcast op (ik ken iemand die) en maakte het huis weer aan kant. Je weet wat ze zeggen; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En dat geldt voor mij absoluut.

‘s Middags moest ik nog iets doen voor een samenwerking, maar ik had er precies -9 zin in, dus ik liet het voor wat het was. Ik had echt even m’n vrije dag nodig.

‘s Avonds ging ik nog wel sporten en daarna lekker op de bank met Het Perfecte Plaatje. Er is weer een nieuw seizoen begonnen en I LOVE dit programma. Heerlijk.

Het zijn tijden van weinig inspiratie voor m’n avondeten haha

Inmiddels is het vrijdagochtend en wordt het al ietsssss lichter in huis. Mijn dag is echt behóórlijk druk, want volgens mijn agenda moet ik twee campagne previews aanleveren, heb ik een meeting én heeft Jan er nog even een afspraak met de andere aannemer tussendoor gefietst – midden op de dag. Super onhandig. Maar daar staat wel tegenover dat ik vanavond geen plannen heb, dus dan lekker uitgeput kan uitpuffen op de bank of in bed.

Het zijn pittige tijden, maar het is even wat het is. Komend weekend heb ik met hoofdletters in m’n planner geschreven dat ik de dagen LEEG MOET HOUDEN, om even een normaal weekend te beleven. Even uitslapen met Jan, even een koffietje doen in de stad, even aan onze administratie zitten om te kijken hoe we het allemaal bolwerken met de financiën voor het huis en ein-de-lijk weer een keer samen een lange BBQ-sessie doen. Daar hebben we amper tijd voor gehad de afgelopen maanden, dus we nemen het er zondag flink van. Even gewoon met z’n twee. Ik kan niet wachten <3.

Tot dinsdag!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Leo’s leven #74: jaaromzet, de nieuwe keuken, verkoopdatum en Squid Game

  • Ik heb eens gehoord van iemand die volgens mij dan de basis van de keuken bij IKEA vandaan haalde, maar de frontjes en het blad niet. En misschien zelfs de apparatuur niet… Wie weet kan je op die manier wat besparen op je droomkeuken? De mensen die ik ken met een IKEA keuken zijn er overigens superblij mee. En Ik ken iemand die is een heerlijke podcast haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *