Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Goedemorgen leuke mensen! Wie o wie heeft er zin in spaghetti met gehaktballen? Gisteravond heb ik echt verrukkelijk gegeten. Ik maakte weer eens spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes; super chill gekruid met oregano, salie, knoflook en basilicum. Voor mij is dit ultiem comfortfood en het was aan tafel vechten om de gehaktballen. Zo lekker!

Je bent met dit recept zo’n 30 minuten bezig, wat ik best lang vind, maar het is het helemaal waard. Iemand zin in gehaktballen? Let’s spaghetti!

Spaghetti met gehaktballen

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor spaghetti met gehaktballen in tomatensaus. De gehaktballen en saus breng je op smaak met lekker veel Italiaanse kruiden, zoals salie, rozemarijn, oregano en basilicum. De parmezaanse kaas maakt 'm echt af. Aan de slag!
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr biologisch rundergehakt
  • 2 el gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bakje Italiaanse kruiden: verse salie, rozemarijn en tijm
  • 400 gr Italiaanse groentes
  • 600 gr passata tomatensaus met basilicum
  • volkoren spaghetti
  • 120 gr parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Instructies

  • Maak als eerste de gehaktballen door gehakt te mengen met paneermeel, ei en oregano. Kneed tot balletjes ter grootte van een golfbal; ik maakte ongeveer 10 balletjes van 300 gr gehakt.
  • Bak de gehaktballen in een pan met een scheutje olijfolie rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te worden. Haal de gehaktballen dan uit de pan en hou even apart.
  • Snijd de salie, rozemarijn en tijm fijn. Pers een teen knoflook uit.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in de pan en doe de gesneden kruiden erin met een teen knoflook. Bak dit 1 minutje. Zorg dat het vuur niet te hoog staat; je wil niet dat de knoflook bruin kleurt. Maar het moet wel ff lekker bakken.
  • Voeg de groentes toe aan de pan en roer door elkaar. Bak een minuut of 2, zodat de groentes een beetje zacht worden.
  • Doe de gehaktballen weer in de pan en schenk de passata erbij. Breng op smaak met wat zout. Doe een deksel op de pan en laat de boel gaar worden in zo'n 10-12 minuten.
  • Kook ondertussen de spaghetti gaar in 10 minuten. En rasp alvast de parmezaanse kaas.
  • Test een gehaktballetje of hij gaar is door 'm doormidden te snijden. Als het niet meer rood is, is het goed.
  • Giet de spaghetti af en doe op je bord. Serveer de saus er overheen met de balletjes. Top af met wat extra verse basilicum en lekker veel parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

En dat beste mensen: is superrrrrr lekker. De gehaktballetjes zijn lekker mals doordat je er ei en paneermeel doorheen kneedt. De saus is lekker kruidig door de toevoeging van de Italiaanse kruiden en het is echt een life hack om éérst de kruiden te bakken met knoflook, en daarna de rest toe te voegen. Oh en je huis ruikt dan ook echt zooooo lekker. Mjam!

Ik ben benieuwd wat jij van dit recept voor spaghetti met gehaktballen vindt. Laat je het weten in een reactie? GROETJES!

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

spaghetti met gehaktballen

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept