Leo’s leven #96: heftige klus, supermarkt-sushi, de perfecte zondag en monday blues

Goedemorgen leuke mensen en welkom op wederom een grijze, druilerige dinsdag. SAAI. Gister had ik behoorlijk de Monday Blues te pakken en volgens mij was ik ontzettend niet de enige. Maar vandaag gaat ‘t weer prima met m’n motivatie en werklust, dus het wordt toch een vrolijk dagboek. Heb jij even geluk!

Waar ik gister de hele dag heb liggen vegeteren op de bank (met chips, poes en de krochten van YouTube), heb ik er vandaag alweer drie receptblogs, 2 huis-regeldingen én m’n ontbijt op zitten. En dat voor half 11 ‘s ochtends. Het moet niet gekker worden.

Vandaag praat ik je bij over mijn afgelopen weekend. Wat een INTENS zwaar weekend was, maar ook helemaal het soort weekend waar ik van hou. Vol klussings, spontane dates, rust, uitslapings, macarons, sushi en harde wind. Lees je mee?

Vrijdag: sushi met mezelf
Vrijdagochtend werd ik beroerd wakker; ik had een katertje van de pizzanight van de avond daarvoor en die bleef de hele dag hangen. Geen enorme kater, maar ook geen enorme fitheid. Overdag moest ik aan het werk en deed ik de bare minimum (inclusief een leuke meeting over een potentiële webshop op mijn platform) en ‘s avonds cancelde ik m’n plannen. Ik zou cocktails gaan drinken met vriendinnen, maar had veel meer zin in met mezelf op de bank zitten. Dus dat laatste werd m’n avond en het was TOP. Om 10 uur lag ik in bed en was ik ook meteen weg. Zzzzz.

Kreeg het wel voor elkaar om tussen de middag even te wandelen bij de Veerplas. Heerlijk! En wat een WEER! <3
‘s Avonds at ik Albert Heijn sushi. Ik heb zo’n sushi daily in m’n grote ap en die sushi vind ik echt best wel lekker. Prima maaltje voor een vrijdagavond waarop ik ook nog chips ging eten op de bank. Mjam!
tursten!

Zaterdag: wat een heftige klus
Op zaterdag werd ik uitgerust en energiek wakker. Het was tijd voor een…. klusweekend! We hadden dit weekend niet de meest inspirerende klus voor de boeg, maar tóch had ik er zin in. We trommelden wat vrienden op (Mikki, Jort, Ramon, jullie zijn helden!) en om 10 uur stonden we in de bouwval met onze scheppen in de aarde.

We hebben een tuin die VOL met grond ligt, doordat we een flinke fundering onder de uitbouw hebben. Reken maar uit: 4×6 meter uitgegraven op zo’n 50-80 cm en dat ligt allemaal in de tuin. Mijn rekenskills gaan niet zo ver, maar ik kan je vertellen dat het *veel* aarde is. Meer dan ik had ingeschat van te voren. En al die aarde moet weg. En dat betekent: schepje voor schepje in de kruiwagen. Kruiwagen voor kruiwagen door het huis (had ik al verteld dat we geen achterom hebben?) en daar weer schepje voor schepje in de container. Want – en dit zal je verbazen – als je spul in een container gooit, dan verdeelt dat niet automatisch mooi door de hele container. Daar moet je ook nog fysieke arbeid voor leveren. En dat is ZWAAR.

Maar na 4,5 uur met z’n 5en werken – met kroketten en cola tussendoor – zat de container zo goed als vol. En waren wij zo goed als leeg, haha.

Een flinke berg zand afgegraven, maar er ligt helaas nog genoeg.
Ramon bracht macarons mee, zo lekker!!
Vegan kroketten lunch is the best. Dit zijn de vegan kroketten van Ah eigen merk en die waren top!
Zo goed als vol.

We sloten af met een klein borreltje bij ons thuis en daarna sprongen Jan en ik onder de douche. Tijd voor een avondje bankhangen met spierpijn.

Maar neen; niets van dat alles. Onder de douche werden we geappt door vriend Reinout die knetterlekkere Rioja aan het drinken was bij het haardvuur van de Republiek in Bloemendaal aan zee en de verleiding was te groot. We douchten, trokken comfortabele doch toonbare kleding aan en reden naar de republiek voor één wijntje bij het haardvuur. God, wat lekker.

We hebben ongeveer de hele voorraad Crunchy Chicken er doorheen gewerkt (die dingen zijn LEKKER) en na een uurtje of 2 was het tijd om naar huis te gaan.

Om half 9 waren we thuis en best wel moe dus we keken elkaar aan en besloten; tijd om naar bed te gaan. Om 5 over half 9 lagen we er in en volgens mij lagen we om kwart voor 9 allebei te snurken. Man, wat waren wij kapot.

Zondag: de perfecte zondag
Op zondag werd ik wakker met INTENSE spierpijn. Ik werd ook echt vet vroeg wakker, want ik had heerlijk liggen slapen hahaha. Om 8 uur was ik uitgeslapen en klaar voor een nieuwe dag. Vol spierpijn, dat wel.

We bleven lekker lang in bed hangen. Koffietje erbij, longreads in de volkskrant, mooie gesprekken over de toekomst. Dit is helemaal my kind of sunday.

Om 1 uur kwamen we uit bed en maakten we ons klaar voor weer even klussen in de bouwval. We wilden de container nog nét ff wat voller vullen, met nog 4 kruiwagens. En daarna ruimden we de tuin op. Er lag wat los steen, de boel moest aangeveegd worden; dat soort ongein.

Nu is ‘ie écht vol.

Om 4 uur was het wel weer mooi geweest. En was het weer geen tijd voor chillen op de bank. We hadden zin om ff langs wat vrienden te gaan, dus stapten op de fiets om ff te buurten bij wat verschillende vrienden die inmiddels allemaal in Haarlem wonen, op steenworp afstand. Oh man, wat gezellig. Kletspraatje hier, wijntje daar. Deze meid is me een partij burgerlijk aan het worden! En I LOVE IT.

‘s Avonds hadden Jan en ik afgesproken om nog wel ff een lekker avondje met z’n twee te hebben. We haalden lekkere boodschappen (o.a. deze bladerdeegpakketjes met zalm!), keken Sander en de kloof (vettttt goed programma) en lagen wederom vroeg in bed.

Dit weekend was een weekend waar ik gék op ben. Spontane acties, klussen, uitslapen. Echt: heer-lijk.

Maandag: dit was blue monday
Op maandag had ik wel echt een kakdag te pakken. Ik stond vroeg op om te kijken naar de planning van de aannemer, maakte een planning voor m’n week, moest wat doen voor een campagne en deed in alle vroegte boodschappen om soep te maken voor de mannen in de bouwval.

Storm Corrie en maandagochtend zorgden ervoor dat het mega rustig was in de supermarkt. CHILL.

‘s Ochtends stond dus nog wel in het teken van werken en dingen regelen, maar na de lunch – de soep in de bouwval – was ik helemaal klaar met de dag. Ik had ZO geen zin om te werken. En ZO geen zin om dingen te regelen voor het huis. Terwijl ik echt belangrijke zaken moet doen, maar blegh. Laat me gewoon ff op de bank liggen. Ik wil chips eten. En niet sporten. En gewoon domme shit op YouTube kijken.

En toen dacht ik; fuck it. Ik ga dat doen. Dus ik cancelde sport (verplaatste het naar vanavond; weet iemand nog een goed excuus om ook vanavond te skippen? XD), pakte er een zak chips bij en ben op de bank gaan liggen niksen. Met een to do list die vanaf de eettafel naar me lonkte, maar nee: deze meid laat vandaag even de boel de boel.

‘s Avonds gingen we nog even naar de bouwval, waar de eerste muren van de badkamer en babykamer verschijnen!

En hoewel dat gister echt vrij ruk voelde en productieloos en blegh, ben ik er vandaag toch blij mee dat ik gister naar m’n gevoel en demotivatie heb geluisterd. Vanochtend stond ik namelijk op met wél wat zin om aan de slag te gaan. En heb ik met veel meer plezier allemaal dingen gedaan, die ik gister ook met tegenzin had kunnen doen. Beter!

Inmiddels is het dus dinsdagochtend en puilt m’n to do list uit. Maar alles op z’n tijd. Deze meid probeert tachtien ballen in de lucht te houden momenteel en eigenlijk is het ook wel prima om af en toe ff de boel de boel te laten. Helemaal in februari als het regent en waait.

Over 47 dagen is het lente en tot die tijd probeer ik er niet het beste van te maken. Wel het comfortabelste. Met kleedjes, theetjes, pyjamabroeken en lekker veel comfortfood. Vanavond spaghetti met meatballs. ZIN IN!

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *