Salade met kippendijen, appel, geroosterde amandel en yoghurtdressing

Door Elske – Joehoe beste mensen! jeeeej, de temperaturen stijgen weer en we zitten niet meer aan ons huis gekluisterd omdat het intens koud en we spontaan bevriezen. Tenminste, ik niet. Dit weer vraagt om spontane wandelingen in je pauze of naar de supermarkt of waar jij maar heen wilt. Als je maar lekker in het voorjaars-zonnetje loopt en je ogen sluit. Misschien wel even op het verkeer letten #altijdhandig.

In ieder geval heb ik een lekker fris receptje voor je.  Het is een lauwwarme salade, wat ik eigenlijk wel een raar woord vind. Het geeft in ieder geval aan dat een deel van de salade warm is (de kip) en een deel niet (de rest..). Dus; wie is er klaar voor meer zon met bijpassend lekker lui recept? Let’s go!

Voor 1 persoon heb je nodig:  100 gram kippendijen – 2 handen gemengde salade – halve appel – 50 gram peen julienne – handje amandelschaafsel – eetlepel (griekse) yoghurt

Bak in laagje olijfolie de kippendijen gaar. Kruid deze aan het eind nog met een beetje peper en zout.

Leg in een kom of saladebord de salade en schil de appel in blokjes of reepjes. Wat jij lekker vindt. De appelreepjes/blokjes strooi je over de salade en vervolgens leg je hier de julienne wortel op.  Daarna zij de lekkere sappige kippendijen aan de beurt. Ook die leg je op de salade (goh).

Pak een schone en droge (!) pan of spoel even je zojuist gebruikte pan af.  Vervolgens rooster je hierin de geschaafde amandel totdat het een lichtbruin kleurtje krijgt (net zoals wij straks allemaal in de zomer). Top hiermee de salade af.

De yoghurt meng je in een kommetje met wat peper en zout en voeg nog wat bieslook of peterselie toe als je dat aanspreekt.  Het is niet perse nodig. De dressing doe je ook over de salade en done is je  lente-salade! Was best makkelijk toch?

Ik vond dit dus echt een lekker simpel en licht maaltje.. Eet hem als lunch of lichte avondmaaltijd voor het sporten of iets. Lijkt me heerlijk om deze binnenkort in het zonnetje in mijn tuin op te eten wanneer het weer wat langer licht (en warm ) is ‘s avonds. Van welk recept krijg jij de lente in je bol? 🙂

Wist je dat het voornemen van 2018 iedere dag een tosti eten uit Leo’s tosti-boek is?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Ik óók! Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *