Review: De Japanner West in Amsterdam West

Joehoeeee! Vorige week donderdag hadden boyfriend en ik datenight. We gingen naar de Kleine Komedie en moesten van te voren nog even een hapje eten. Ik wilde al lang eens eten bij De Japanner en toen ze onlangs een tweede restaurant openden in Amsterdam West, móest ik daar natuurlijk naartoe.

Ik hoor altijd alleen maar GEWELDIGE verhalen over De Japanner en het ziet er op social media ook echt geweldig uit, dus ik keek enorm uit naar ons bezoekje aan dit restaurant.

Goed om te weten: het is er altijd vol. Lijkt me een goed teken! Maar houd er dus ook rekening mee dat je moet reserveren, of gewoon om 6 uur moet komen, dan is er nog wel plek in het niet-reserveerbare gedeelte van het restaurant (grote kans dat je dan aan de bar komt te zitten).

IMG_6546

Wij hadden niet gereserveerd, maar we moesten toch vroeg eten dus wij waren er inderdaad om 6 uur. We streken neer aan een soort bar aan het raam, waardoor je op de Bilderdijkstraat uitkijkt. En dat is leuk! Mensen kijken, nice!

De kaart bij De Japanner is niet heel breed. Je kunt kiezen uit ongeveer een stuk of 20 hapjes. Opzich is daar natuurlijk niets mis mee; als alles lekker is.

Je kunt zelf wat hapjes bestellen, of je laten verrassen door de chef. Voor iets meer dan €30 per persoon kiest de chef dan een aantal lekkere dingen voor je uit. Ik vind dit altijd een topidee, omdat je zo de beste maaltjes voorgeschoteld krijgt. Toch kozen we anders ;-).

IMG_E6536

Wij wilden de regie echter zelf houden en bestelden dus zelf lekker van de kaart. We gingen voor: oesters, zalm sashimi, tonijn uit een Martini-glas, gyoza’s met wagyu vulling, gyoza’s met visvulling in een soepje, gefrituurde kip, ribbetjes, sushi met avocado, komkommer en asperge, sushi met zalm en sushi met tonijn.

IMG_E6537

We bestelden dit in twee rondes en betaalden aan het einde van de avond volgens mij €110. We hadden precies genoeg gegeten. Het was alleen wel weer een duur avondje geworden.. 🙂

Ook vond ik de kaart een beetje tegenvallen. Ik snap heel eerlijk gezegd niet zo goed waarom De Japanner zo’n enorme hype is. Ja, het is lekker. We hebben echt gewoon lekker gegeten. Maar ik beleefde geen smaakexplosie en vond het niet echt een plek waar ik EEEECHT nog een keer ga eten. Helemaal niet; ik denk eerlijk gezegd niet dat ik er nog een keer naartoe ga. Ik had verwacht dat ik echt bij ieder hapje dolgelukkig op m’n stoel zou zitten en echt het eten zou beleven; intense smaken, goeie combinaties. Maar dat gebeurde eigenlijk alleen bij de oesters (met sake en munt) vooraf.

De zalm sashimi vond ik ook lekker. Maar niet uitzinnig. De tonijn in het martini glas had ik me het allermeest op verheugd, maar vond ik een heel klein beetje smakeloos… Sorry!

IMG_E6541

En de gyoza’s met beef waren gewoon lekker, maar niet GEWELDIG. En de gyoza’s met vis vond ik gewoon echt niet lekker (die heeft Jan opgegeten, maar ik denk dat dit een kwestie van smaak was). Ook de gefrituurde kip was niet speciaal (wel lekker, maar niet speciaal) en de ribbetjes waren prima. Maar voor prima doen we het niet.

IMG_E6544

IMG_E6542

Ik snap gewoon oprecht niet zo waarom iedereen hier ZOOO enthousiast over is. Ja, het was lekker; een 7 of een 7,5. Maar meer niet.

Zijn wij verwend omdat we afgelopen zomer in Japan waren of is De Japanner gewoon echt over-hyped?

Kijk, het is écht een prima plek om eens naartoe te gaan hoor. En echt op een mooie locatie (die in West), de inrichting is heel gezellig en het personeel is ontzettend vriendelijk. De hele vibe is heerlijk. Je hebt hier echt wel een lekkere avond. Het eten is alleen gewoon prima.

Ik ben benieuwd; ben jij wel eens bij de Japanner geweest? Wat vond je er van?

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

5 reacties op “Review: De Japanner West in Amsterdam West

  • Neeee, ik wil hier al zo lang naartoe gaan en ben zó teleurgesteld dat het dus wat tegenviel. Ik denk trouwens dat het ook een beeeeetje kan liggen aan dat jullie een beetje verwend zijn in Japan, want dat had ik na Japan ook! Hahaha!

  • Eveline zegt:

    Ik vind je review helemaal niet negatief hoor! De foto’s zijn prachtig en je zegt eigenlijk gewoon dat je hier heel goed kan eten en een hele gezellige avond kan hebben, maar dat het niet het geweldigste eten ooit is… Ik zou het persoonlijk juist jammer vinden (en ongeloofwaardig) als je in al je reviews super enthousiast zou zijn, in plaats van gewoon eerlijk! Ik heb helaas wel vaker gehad dat ik ergens heen ging omdat het een super “gehyped” en instagram waardig restaurant was en dat ik het echt mega tegen vond vallen (eten ziet er echt GEWELDIG uit, en smaakt echt gewoon average). Dus … Blijf vooral eerlijk & oprecht!!!

  • Jammer dat jullie zo negatief zijn. Het is een super restaurant en super lekker. Van klagen wordt je niet rijk! Blijf positief en gun iedereen alles. Dat is mijn motto in het leven!

    • Ik ben het helemaal met je eens over dat laatste. Ik schrijf ook vrijwel nooit een beetje negatief, maar in dit geval doet ’t De Japanner maar weinig denk ik; het is er iedere avond hartstikke vol, dus nothing to worry about. Vind dat ik best een eerlijke review mag schrijven over een plek die in mijn kringen in ieder geval de hemel in geprezen wordt.

  • Ik had precies hetzelfde gevoel over de Japanner.. een hoop geld voor vrij eenvoudig smakende gerechten. Ook vond ik de bediening redelijk uit de hoogte… wat wel vaker voorkomt bij een ‘hotspot’… Jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *