Leonie’s week 13: werken in de ZON, datenight, etentjes, massages & wijnarranementen; deze week vierde ik het leven

Goedemorgen! Het is alweer halverwege een nieuwe week en dus tijd voor mijn dagboek van de afgelopen week. Tof dat je weer meeleest! Mijn afgelopen week stond in het teken van leuke dingen doen; ik zat nog behoorlijk in de vakantie-vibe na de wintersport van die week ervoor en had er moeite mee om weer aan het werk te gaan. Combineer dat met veel te veel koffiedates en etentjes en de week loopt in de soep. De werkweek tenminste. Ik vond het verder wel een rete gezellige leef-week <3. Benieuwd naar mijn avonturen? Lees mee!

Maandag: werken op het TERRAS
Ooooh maandag. Maandag is altijd gewoon een beetje een saaie werkdag en eigenlijk deze week ook, behalve dat ik zat te werken OP EEN TERRAS IN DE ZON. FOR REAL BRO! JAAAA. Ik was neergestreken bij Bosco, omdat die precies een chill terras hebben en prima wifi buiten, dus vanaf daar kon ik lekker werken. WAT CHILL!

bosco2

snackspert
Eke kwam ook nog even langs zodat we een foto samen konden maken om op instagram om tips te vragen voor de Keuringsdienst van Waarde Quiz waar we samen aan mee doen 😀

Ook cool: ik stond vandaag met een hele pagina in de I Am Student bijlage van de Metro. Vind ik vet! 😀 Je kunt het interview hier teruglezen.

Schermafbeelding 2018-04-04 om 14.16.35
Foto via Instagram Rhijnvismedia

Dinsdag: koffie met Clara en bier met Ramon
Dinsdagochtend stond ik me om 11 uur weer in het zweet te werken met m’n personal trainer in Het Gymlokaal. Deze training ging het allerslechtst tot nu toe en man, wat vond ik dat ruk. Het wil nog niet echt lukken dit. Help.

sport
Zo zie ik er uit voor het sporten…
nahetsporten
En zo zie ik er uit na het sporten HAHHAHA. Ik ben echt Zo’n oncharmante sporter. Je hebt van die meisjes die er helemaal lekker en hot bijlopen; ik ben dat niet. Maakt ook helemaal geen ruk uit. Maar wel even goed om beide beelden te laten zien, toch?

’s Middags gaf ik m’n humeur weer even een boost toen ik een koffiedate had met Claartje. We zouden eigenlijk een video opnemen maar we moesten van alles bespreken met elkaar, dus toen gingen we lekker koffie drinken bij Trakteren, op de Jan Pieter Heijestraat. Vet gezellig!

En daarna ging ik door naar een bierdate met vriend Ramon bij Poesiat & kater. Klinkt als een poezenasiel of iets dergelijks, maar het is een biercafé diep diep diep in Amsterdam Oost. En het is er fantastisch.

proeverij
Bierproeverij met bijpassende hapjes. Alle bieren worden bij Poesiat & Kater zelf gebrouwen en ik vond vooral nummer 2 en 3 heel erg lekker.

Ik was er nog nooit geweest, maar Ramon was er uitgenodigd door de eigenaresse en zo streken we neer voor wat (gratis) biertjes en hapjes en kregen we een rondleiding door de Brouwerij. En man, wat is dit een toffe plek. De passie spat er van af, het is een VET mooie brouwerij (en de bar is dus ook echt nice) en in de zomer is er een super groot zonnig terras. Wat een vette plek. Jammer dat ik zo ver weg woon.

Na wat biertjes en hapjes aten Ramon en ik op de terugweg nog even bij de Rottiserie in Oost en dat vonden we allebei wat tegenvallen. Ik bestel hier wel eens wat te eten en dan is het lekker, maar zo in het restaurant zelf vonden we het allebei het net niet. Vet raar toch? Haha. Maar goed; we zaten vol en het was tijd om naar huis te gaan.

rotti
De kapsalon met pulled chicken smaakt vooral naar knoflook: echt niet lekker. De halve kip was lekker, maar een beetje droog. De frietjes waren GEWELDIG en de coleslaw was ook top.

topavond

Woensdag: borrelen met schoolvrienden
Woensdag werkte ik lekker lang vanuit bed. Het was een regenachtige dag en dan kan ik er extra van genieten dat ik gewoon lekker thuis kan werken. In m’n pyjama.

bedwerk
Ik ga heerlijk 😀
voorjan
De rijst met kip kerrie die ik maakte voor een advertorial, kon vanavond mooi door Jan opgegeten worden 😀

Ik werkte aan een advertorial voor Euroma, werkte wat mails weg, zette afspraken op, schreef blogs. Ennnn er kwam weer een video in samenwerking met Allerhande online! Check:

’s Avonds ging ik naar café De Ebeling om een hapje te eten en wat te borrelen met twee vrienden van mijn studie: Lars en Rick. We hadden elkaar ongeveer een jaar niet gezien en het was echt zooooo gezellig. We bleven veel langer hangen dan ik van te voren had gedacht. Het was echt leuk! En we hebben lekker gegeten bij De Ebeling. Niet geweldig, maar wel gewoon prima!

flammk
Het Spaanse borrelplankje vond ik heel erg lekker. De flammkuchen waren prima.

Donderdag: Date night met Jan
Donderdag was ook echt weer een topdag. Dit keer was het wél mooi weer en kon ik lekker werken in m’n voor- en achtertuin. YES. Voor het eerst dit jaar weer; oh wat vind ik dat chill.

tuinwerken
Als een kind zo blij

Verder hield ik me bezig met het de hele dag uitstellen van het beginnen aan het installeren van m’n nieuwe internet van Ziggo. Ik had altijd Tele2, maar dat was super traag en nu wilde Jan een pakket van Ziggo en mocht ik dat installeren, omdat ik toch thuis was. Ellende. Ik haat dit soort dingen; techniek waar ik geen snars van snap.

ziggo

Maar ik moet bekennen dat ik langer bezig ben geweest met er tegenop zien, dan het daadwerkelijk installeren. Ik had geen idee wat ik aan het doen was en welk kabeltje nou in welk gat moest, maar na een kwartier had ik internet en het is razendsnel. WOOHOO!

Nu alleen nog televisie installeren met een kabel die niet op een andere kabel past en nu moet ik naar de winkel voor een f connector en ik zie er nu al tegenop #ellende. Maar ik voel me wel een zelfstandige vrouw dat ik dit allemaal even regel thuis. Go Leo!

’s Avonds hadden Jan en ik een date night. Een tijdje geleden kocht ik kaartjes voor Eva Crutzen in De Kleine Komedie, omdat ik er INTENS van hou om naar het theater te gaan en ik vind dat we dat meer moeten doen en dat als je dat zegt, dat dat ook betekent dát je het meer moet doen. En dus had ik twee kaartjes voor cabaret vanavond.

Daarvoor moesten we nog even een hapje eten en dat deden we bij De Japanner. Ik wilde hier al tijden eens een hapje eten omdat iedereen altijd laaiend enthousiast is. Helaas was ik dat zelf niet. We hadden echt een heerlijke avond, maar ik vond het eten niet GEWELDIG. Waarschijnlijk waren mijn verwachtingen te hoog.. Lees m’n hele review hierzo.

jap

Maar wat ik zeg: het was wel echt heel gezellig. En om 8 uur vertrokken we richting De Kleine Komedie voor de voorstelling van Eva. En mennnn: dat was echt VET leuk. We wisten allebei echt niet wat we konden verwachten, maar vonden het allebei echt grappig en ik vond het zoooo fijn om weer eens in het theater te zijn. Dat was echt lang geleden. Wat een topavond!

komedie

We besloten na de voorstelling om de avond nog even af te sluiten met een biertje in een café en streken neer bij Festina Lente; Jans voormalige date-café, waar ik nog even mijn tongzoen op moest drukken. Haha 😀

bierr

Overigens ook nog wel even het vermelden waard: ik dronk maar één biertje en daarna een WATER omdat ik de volgende dag moest sporten en ik wilde daar wel fit voor zijn. WAT GEBEURT ER MET ME. (Ik kan dit verklaren: het sporten gaat al zo slecht, dat ik echt niet ook nog takkebrak in de sportschool wil staan, want dan is het helemaal ellende).

Vrijdag: Draaidag van de Keuringsdienst van Waardequiz en dikke party
Vrijdagochtend vond je me dus weer in Het Gymlokaal met m’n personal trainer. En ik moet zeggen: deze training ging lekker. Er was één oefening die ik echt VERSCHRIKKELIJK vond (lunges met een gewicht van 5 kilo boven m’n hoofd), maar verder ging het best oké. YES.

Na de training moest ik me ontzettend haasten om op tijd de trein naar Hilversum te pakken. Samen met Eke (snackspert) doe ik namelijk mee aan de Keuringsdienst van Waarde quiz op televisie en we hadden vandaag opnames in Hillywoooood!

Om 2 uur waren we in Hilversum en kregen we onze eigen kleedkamer (#goals), daarna gingen we in de visagie (we werden ge-airbrushed #goals) en daarna was het SHOWTIME. We namen het op tegen twee andere kandidaten en ik mag nog niets zeggen over de uitslag. Wel kan ik je vertellen dat het echt VET leuk was. Zo zo zooooo leuk! 😀

makeup

Jullie zien het eindresultaat ergens in Mei; ik zal de exacte datum nog met jullie delen via social media. SPANNEND!

Na de opnames was ik bekaf, maar we moesten ’t natuurlijk wel even afsluiten met een biertje en een bitterbal in een café om de hoek bij de studio. Wat was dit een toffe middag geweest!

’s Avonds kwam ik thuis en was ik kapot. Jan had lekker (gezond, want dat wilde ik) voor ons gekookt. Heerlijk!!

quinoa
Deze man voert me quinoa. Moet toch nog eens een hartig woordje met ‘m spreken. (grapje, vet lekker. Dit was het recept)

Daarna hadden we nog een feestje van Reinout en Aniek (met wie we een week eerder op wintersport waren geweest) en dat was ook onwijs gezellig. Het feestje was vanwege de gelegenheid dat zij Amsterdam verlaten en in Haarlem gaan wonen. We feestten dus in een compleet leeg huis, haha. En oooh, dit was ZO gezellig. Wat een lekkere avond!

Zaterdag: helemaal NIETS
We waren niet heel vroeg thuis vannacht, dus zaterdag werd voor mij een ultieme chilldag. Ik had letterlijk nul plannen en nul afspraken. Wat heerlijk! Jan ging naar een festival en ik vermaakte me met wijn, Netflix en lekker eten. Prima, zo’n dag.

bagels
Ontbijten in de achtertuin in de zon! Jan maakte bagels met roomkaas, zalm en dille.
bruchetta
Tijdens mijn Netflix avondje maakte ik bruchetta met buffelmozzarella, tomaat, olie, knoflook en basilicum. Mjam!
wijn
Wijntje erbij en gaan!

Zondag: duo massage en wijnarrangement met boyfriend
Ook zondag werd een heerlijke chilldag. Het was Pasen, maar wij vieren dat niet, dus we lieten het lekker voor wat het was. Ultiem lang uitslapen, heerlijk! Daarna maakte ik een uitgebreid ontbijt voor twee…

pasen
Hoezo; wij doen niet aan Pasen?!

We hadden vanmiddag om 4 uur pas de eerste ‘afspraak’ staan. Ik was weer uitgenodigd door Rust Amsterdam om langs te komen voor een duo massage en een bubbles & wine arrangement. WAT FANTASTISCH. Precies een jaar geleden rond deze tijd ging ik hier voor het eerst eens naartoe met vriendin Layla en nu was het de beurt aan Janneman om mee te genieten. En genieten was het zeker.

rust1

We werden om 4 uur ontvangen door eigenaar Matthijs. Er lagen twee dikke badjassen voor ons klaar en er stonden bubbels op ons te wachten. We kleedden ons om en genoten van een hapje en een drankje ín de massageruimte, helemaal met z’n tweeën. Wat lekker!

rustt

Na een halfuurtje kwamen de masseuses en werden Jan en ik allebei een uur gemasseerd. Full body. Verukkelijkheid!

rist2
Oooh wat hebben we hier genoten!

Na een uur was ik he-le-maal zen en mochten we onze totale chillheid nog even doorzetten in de wijnbar met wie de masssagepraktijk een deal heeft. Om de hoek van Rust streken we dus neer bij Bubbles & Wines om nog een lekker proeverijtje van witte wijnen weg te slurpen. Wat VERRUKKELIJK. Man, wat kunnen wij het leven vieren en wat geniet ik er van 😀 😀

wijn2
3 heerlijke Chardonnay’s en Burgundy’s

’s Avonds had ik nog zin om me uit te sloven in de keuken en dat resulteerde er in dat we om 10 uur pas aan tafel gingen om een hele kip op te eten. Mjam! In de tussentijd keken we Expedition Happiness op Netflix (voor mij voor de tweede keer in een paar weken) en het leven was goed. Wat een heerlijke dag. Wat een heerlijke week.

Zo, en dat was alweer week 13! Een ongeluksgetal, maar niet bepaald een ongeluksweek. Wat heerlijk!

Inmiddels is het woensdagochtend in week 14 en ik ben continu helemaal in de war, door dat het maandag nog Tweede Paasdag was. Maar goed; daar heeft iedereen geloof ik last van… Verder is het tot nu toe een lekkere drukke werkweek (dat wil zeggen: gister was druk, HAHA) ennnnn heb ik nog een paar leuke plannen voor de rest van de week. Ik ga o.a. vriendin Lianne eindelijk weer eens zien én langs eindbaas OSCAR, die tegenwoordig ‘koek’ en ‘poep’ kan zeggen. Nu al zin in. Yay!

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen week? Mijn hoogepunt was denk ik de date night met Jan. Of de massage. Moeilijk kiezen…. Wat was het voor jou?

Ik zou het knettervet vinden als je mijn boeken kocht
Mijn derde boek heet TOFFE TOSTI’S en de tweede druk is al bijna op. Snel naar de winkel of bestellen dus! Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier mijn eerste of tweede boek.

Hé, laat eens wat van je horen?
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *