5 Recepten met pesto!

Door Elske – Pesto-oh-oh-oh-ohhhww. Pesto dus. Ik hou ervan. Door de pasta, op een boterham met kaas of op een salade caprese. Ik zou ook zo een lepeltje pesto uit de pot kunnen eten. Zelf gemaakt is ie het allerlekkerst, maar wanneer we weinig tijd (en zin) hebben zijn er ook genoeg goede varianten te koop in de supermarkt. Bij de sausjes op de vers afdeling of gewoon uit een potje naast het schap met de tomatensaus. Pesto-keuze genoeg dus, maar wat maak je er nu allemaal mee, naast de standaard pasta pesto? Dat lees je hieronder!

Gnocchi met pesto
Gnocchi mag dan pasta zijn, het smaakt wel totaal anders! Daarom is deze gnocchi met paksoi, tomaatjes, dadels en pesto totaal wat anders dan de standaard pasta pesto. Leo maakte de pesto zelf en vond de smaak van het gerecht fantastisch, dus ik zou zelf maken ook aanraden. Mocht je echt geen zin hebben om zelf te maken, dan kan je de pesto altijd nog uit een potje kopen natuurlijk.

gnocchi
Ziet er misschien minder smakelijk uit, maar Leo vond het geslaagd dus dan geloven we dat toch? Lijkt mij in ieder geval lekker!

Gevulde kip met walnootpesto
In dit recept maken we geen gebruik van de groene ‘genovese’ pesto, maar gebruiken we walnoot als basis. En dat werkt goed! Heerlijk in combinatie met de kip ennn als bonus natuurlijk geserveerd met een pasta en wat groente. Pasta pesto met kip, maar dan anders 🙂

kip_walnoot_pesto
Romige pasta en gevulde kip met walnootpesto!

Couscous met pesto
Pasta pesto kennen we nu inderdaad wel, maar couscous met pesto? Dat blijkt best geslaagd! Leo testte het in dit recept en maakte een couscous met pesto, cashewnoten en courgette. Niet hemels, niet vies, gewoon lekker en dat is ook alles wat je nodig hebt voor een doordeweekse maaltijd, right?

couscous_pesto_cashewnoten
Couscous met pesto lekker? Ja!

Pasta pesto met appel en garnalen
Een goede bodem nodig voor vanavond en zin in pasta pesto? Voeg er dan eens garnalen en appel (maar echt) aan toe en je zult content zijn met je zojuist produceerde gerecht. Volg hierbij dit recept; makkelijker wordt het niet.

Pasta pesto met garnalen en, jawel, appel is een topcombi!
Pasta pesto met garnalen en, jawel, appel is een topcombi!

Kip Caprese uit de oven
Volgens Leo is dit intens heerlijk en gruwelijk lekker. En zo klinkt kip caprese uit de oven met mozzarella en tomaat ook. Dit is zeg maar de Caprese variant waar ik het in de intro al over had, alleen dan nog een tikkeltje beter. MJAM. Dit moet ik vanavond gewoon maken. Wie doet er mee?

Goodness op een bordje: Kip met mozzarella, pesto en tomaat uit de oven.
Goodness op een bordje: Kip met mozzarella, pesto en tomaat uit de oven.

Goed, dat was hem alweer. Pesto liefhebbers satisfied? Zo niet, dan probeer even dit recept. Daarna ben je het wel 🙂 Wie is er nog meer zo razend enthousiast en niet pesto-vermoeibaar?

Wist je dat Leo een tosti-boek schreef?
Haar derde boek heet TOFFE TOSTI’S en ligt nu in de winkels. Het kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bruna of via Bol.com.

Bestel hier haar eerste of tweede boek.

En dan nog dit…
Bloggers houden van interactie. Leo óók! Check haar via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK.

Eén reactie op “5 Recepten met pesto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *