Kip Caprese met pestoroomsaus uit de oven

HOI! Ik ontdekte op de Facebokopagina van Tasty dit heerlijke recept en MOEST dit gewoon na maken. Met natuuuuurlijk een beetje mijn eigen draai eraan. En ik verklap vast: intens lekker. Dit MOET je maken.

Nodig voor twee personen: 2 kipfilets (totaal 250gr is voldoende) – 1/2 bol buffelmozzarella – 1/2 tomaat – een paar blaadjes basilicum – 1 flesje kookroom – 4 theelepels pesto uit een potje (die met citroensmaak is lekker) – een paar klontjes diepvriesspinazie – beetje tagliatelle – handje (wasabi) rucola

Wat je doet: maak sneetjes in de rauwe kipfilet, zodat je er mozzarella en tomaat in kunt stoppen. De tomaat en mozzarella snijd je in halve maantjes, die passen dan perfect in de sneetjes kip. Of nouja, dat zeg ik nu wel zo leuk, maar dat is natuurlijk echt complete onzin; in de video van Tasty lijkt het heel makkelijk, maar mijn kipfilet was super plat, waardoor het echt een kunst van hier tot Tokyo was om die mozzarella en tomaat er een beetje fatsoenlijk in te krijgen, zonder de hele kip op te fucken. Maar goed, het lukte uiteindelijk best redelijk. En ach; al ziet het er niet uit, je gaat ’t straks nog in een saus gooien en dan zie je er niks meer van. En doorrrrr.

Kip dus snijden en mozzarella en tomaat er in stoppen. Ook doe je bij elk sneetje een blaadje basilicum er bij in. Schenk in een ovenschaal het flesje kookroom leeg, zodat er een klein laagje room in de ovenschaal staat. Flats hier vier theelepels pesto in en verdeel wat bevroren spinazie over het geheel en leg vervolgens de kipfilets er in. Strooi er wat peper & zout over en zet vervolgens 20 minuten op 200C in de oven. HA! Dat is ook niet waar; beter zet je ze minimaal 25 minuten op 200C in de oven en daarna nog even 5 minuten onder de grillstand, zodat je mozzarella mooi bruin kleurt.

In de tussentijd kook je je pasta. Serveer je pasta in een diep bord, doe er een pluk rucola bij en leg de kipfilet caprese er bovenop. Schenk er wat roomsaus uit de ovenschaal bij (niet over de kip, dat is zonde van je kunstwerkje) en eet smakelijk!

Gruwelijk lekker. Wel echt typisch een kip-caprese-pesto-smaak dus heel verrassend is het niet, maar het is wel heeeeel lekker. Ik vind het echt een tof recept. Ook bijvoorbeeld leuk voor als je eters over de vloer krijgt; dit is een betrekkelijk makkelijke maaltijd waar je toch wel een soort van indruk mee kunt maken. En dan gewoon doen alsof het je eigen recept is; je eigen awesome creatieve idee om een kip in te snijden en met mozzarella en tomaat te vullen. Well done you! (En daarna natuurlijk verwijzen naar mijn blog ;-)).

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboeken, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

6 reacties op “Kip Caprese met pestoroomsaus uit de oven

  • Heb de kip caprese dit weekend gegeten, heerlijk! Nog een tip: braad de kipfilet van te voren aan, dat snijdt makkelijk, de kip heeft alvast een lekker bruin kleurtje en je bent er zeker van dat ‘ie gaar is!
    Ook lekker: los een blokje kippenbouillon op in een beetje heet (kokend)water en roer dat door de saus op de bodem van de schaal.

    • Shit! Werkt je oven helemaal goed? Je hebt de kip ingesneden toch? Dan zou het moeten werken.. De enige tip die ik heb is langer in de oven dan maar… Is het uiteindelijk gelukt?

  • Marianna zegt:

    Vandaag gemaakt. GODDELIJK en zeker voor herhaling vatbaar. Kip was wel iets te droog dus de volgende keer zet ik het er toch iets minder lang in. Thanks!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *