Pizza met mango en gorgonzola, pistachenoten en veldsla

Hi there! Ik kreeg ooit de tip om eens een pizza te maken op een Turks brood en afgelopen maandag had ik intense pizza-cravings, dus dit leek mij een mooi moment om het eens uit te testen. Gaar is dus dat je even langs de Turkse bakker moet voor een Turks brood, die je helaas niet in de supermarkt kunt krijgen (volgens mij), maar awesome is dat je hiermee exact een dikke bodem dr Oetker pizza klaarmaakt. En dat is tof.

Nodig voor één pizza (1 p.p.): 1/2 Turks brood – 1/2 pot Ah basic pastasaus – wat gorgonzola – 1/2 eetrijpe mango – 1 eetlepel pistachenootjes – een handje veldsla – 1/2 bol mozzarella

Snijd het Turkse brood doormidden; maar dan door de breedte. Zodat je twee ronde pizzabodems krijgt. Smeer een van de twee bodems in met lekker veel pastasaus. Verdeel dan de ingrediënten erover. Het maakt niet echt uit hoe, als je maar eindigt met kaas en de veldsla nog even achterwege laat. Zet de pizza vervolgens 15 minuten op 200C in de oven (of korter op een hogere stand) en haal ‘m er pas uit als de kaas gesmolten is. Verdeel er dan wat veldsla over en klaar ben je!

Ik vond dit dus echt heel lekker. De combinatie van mango en gorgonzola had ik als tip gekregen van een aantal studentes bij Stukafest Leiden, dus dat moest ik natuurlijk eens uitproberen. Zij gaven aan dat het lekker is met pasta, maar dat lijkt me nog steeds heel raar. Dus ik gooide het op een pizza en tadaa: vet geslaagd recept.

Ook vind ik wel dat ik kan zeggen dat ik met deze pizza het recept van Dr. Oetker heb gekraakt. Die dikke pizzabodems van de Big American pizza is echt exact hetzelfde als deze bodem van Turks brood. Ook tof is dat je pizza dus niet echt gaar hoeft te worden, omdat de bodem al gaar is. Een lekkere en makkelijke manier om snel pizza te maken. En je kunt er natuurlijk op doen wat je zelf wil. Love it!

Oeh en laatste tip: maak er meteen twee klaar; dat lukt qua ingrediënten makkelijker (je hebt anders een halve mango, halve mozzarella én half Turks brood over) en je kunt zo’n pizza gewoon invriezen in folie! En dan later nog eens klaarmaken. Je eigen diepvriespizza, woehoe!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8500 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

9 reacties op “Pizza met mango en gorgonzola, pistachenoten en veldsla

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *