Hallo leuke mensen en welkom bij het EERSTE kerstrecept van dit jaar en wel voor een salade met biet, blauwe kaas en truffeldressing! Op zich is er weinig kerstig aan dit recept, behalve dat het 1. super simpel is, 2. super lekker en 3. bietjes een soort van kerstkleur hebben hahaha. Dus dan vind ik het Kerst. De totale bereidingstijd is 30 minuten, maar dat ligt puur aan de pompoen die 25-30 minuten in de oven moet. Verder is alles binnen 10 minuutjes gefixt. Chill!
Het is volgens mij een ontzettend leuk bijgerecht om klaar te maken tijdens de Feestdagen, dus ik zou zeggen… waar wacht je nog op? Lets do it!
Salade met biet, blauwe kaas, pistache en truffel-dressing
Keukentools
- staafmixer niet per se nodig, wel handig
- oven + bakplaat + bakpapier
Ingrediënten
- 3 gekookte bietjes
- 350 gr biologische pompoenstukjes (die zijn veel lekkerder dan de niet bio variant)
- 150 gr rucola slamelange
- 2 el pistachenootjes (zonder schil)
- 1 el truffelmayonaise (Jean Baton)
- balsamicosiroop
- 1 el olijfolie
- blauwe kaas (zoveel als je zelf lekker vindt)
Instructies
- Verdeel de pompoenstukjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de pompoenstukjes in 25-30 minuten af in de oven, totdat ze lekker zacht zijn en klaar om te eten.
- Snijd de bietjes in kleine stukjes. Houd ongeveer 1 eetlepel gesneden bietjes apart.
- Rooster de pistachenootjes even in een droge koekenpan, totdat ze een beetje bruin beginnen te kleuren.
- Maak een dressing van truffelmayonaise met een eetlepel water en voeg daar de eetlepel bietjes aantoe om de dressing een roze kleur te geven. Het is handig om hiervoor de staafmixer te gebruiken.
- Meng de gemengde salade in een kom, voeg de bietjes en pistachenootjes toe. Doe er zoveel blauwe kaas bij als je zelf lekker vindt en voeg de pompoenstukjes toe als die uit de oven komen.
- Top de salade af met roze truffel-dressing en een beetje balsamico siroop. Eet smakelijk!
En dat beste mensen, is ONTZETTEND lekker. Ja; grote kans dat deze salade deze Kerst bij ons op tafel staat.
De salade bestaat uit flink heftige smaken: truffel, blauwe kaas, pompoen, biet. Maar al met al is het een eerlijke combi. De bietjes zijn lekker aards, terwijl de pompoen haast zoet is. De blauwe kaas maakt het intens, samen met de truffeldressing en de pistachenootjes zorgen voor een lekker knapperige bite. Ja echt; ik vond het een groot succes.
Erbij at ik trouwens polentafrietjes, die zie je op de achtergrond op de foto. Ben je benieuwd naar dat recept? Check dat eventjes hiero! Tevens een heel lekker receptje om deze feestdagen op tafel te toveren. Mjam!
Ben jij al aan het bedenken wat je deze Kerst wil maken?
Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, ons fertiliteitstraject, koken, knuffelen met Morris en poes Teddy en DIY projecten in huis, tot m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!
Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!