Kerst dessert: Makkelijke Eton mess met limoncello en rood fruit

Door Elske – Joehoe! Ja ik weet niet hoe het met jullie zit hoor lieve mensen, maar ik word helemaal kneuterig van die Corona-tijd. Nog nooit had ik zoveel behoefte aan gezelligheid en leefde ik zó toe naar de feestdagen. De kerstboom stond hier al een week voor sinterklaas (5 december), terwijl ik dat normaal echt een tikkeltje overdreven vind. Ook maakte ik zelf een adventskalender voor mijn vriend; iedere dag (vanaf 1 december) mag hij een klein cadeautje uitpakken. Ha-ha-ha, als je mij een jaar geleden had gevraagd of ik de persoon uit voorgaande beschrijving zou zijn, zou ik je niet geloven. Maarja.. dit is wat de Corona-tijd met me doet. Het maakt me kneuterig en heel eerlijk: ik hou van m’n kneuterigheid!

Dus dat ik zo toeleef naar de kerst, maakt ook dat ik al recepten aan het bedenken ben voor de feestdagen. Omdat we het klein gaan vieren, bedacht ik een toetje wat heel makkelijk voor bijvoorbeeld 2 of 4 personen te maken is. En ook nog is vét lekker. Makkelijk en lekker, wat wil je nog meer? Past perfect bij de rustige feestdagen die we waarschijnlijk gaan hebben. Let’s Eton mess!

Voor 4 personen: 500 gram kant-en-klare opgeklopte slagroom – 50 ml limoncello – 100 gram kerstschuimpjes + 4 voor garnering – 250 gram rood fruit
Ik kocht al deze ingrediënten kant-en-klaar. Je kunt de merengue (schuimpjes) natuurlijk ook heel goed zelf maken, maar dat vraagt ook wat meer tijd. Ook de slagroom kun je natuurlijk zelf opkloppen. Koop in dat geval 200 ml verse slagroom en gebruik 20 gram suiker. Voeg de limoncello bij het opkloppen toe. Waarschijnlijk wordt je Eton moss dan wat steviger als die van mij. Kies je voor bevroren rood fruit? Laat deze dan eerst een half uur voor de tijd ontdooien.

Doe de opgeklopte slagroom in een kom. Meng het rood fruit hier doorheen, samen met de limoncello. Verkruimel de kerstkransjes en schep deze door het slagroommengsel. Pak 4 leuke glazen of schaaltjes en verdeel het Eton mess mengsel hier over. Garneer met het achtergehouden kerstschuimpje en eventueel wat extra rood fruit en eetbare zilveren pareltjes voor een extra feestelijk effect!

kerst_dessert_etonmess_1

MJAM! Dit was echt lekker. Ik hoop dat je hier, feestdagen of niet, net zo van gaat smullen als wij hebben gedaan. Verder heb ik geen idee wanneer deze blog online komt, dus wellicht is een beetje vroeg om je hele fijne dagen te wensen, maar omdat ik de kans niet wil missen doe ik het toch! Hele fijne feestdagen leuken mensen, het is dit jaar anders dan anders, maar toch hoop ik dat je er op jouw manier van kunt genieten. Iedereen vult de feestdagen anders in en iedere manier is goed!

Zoek je nog meer kerst-recepten? Kijk dan eens hierrrr!

kerst_dessert_etonmess_3

Volg alle recepten via Facebook
Altijd op de hoogte zijn van genoeg receptinspiratie? Volg ons dan op Facebook. Op Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet delen we iedere dag een lekker recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *