Ravioli uit de oven met een saus van tomaten, kaas en pesto

Door Elske – Joehoe, laatst ontdekte ik een super chille kant-en-klare saus  Eigenlijk is de saus bedoeld als basis voor een pizzabodem, maar ik gebruik het ook op tosti’s, wraps of een cracker. Want, why not? En laatst bedacht ik mij dat het ook goed zou moeten smaken door de pastasaus. Want als het de naam cheesy-pesto heeft, dan moet dat vet lekker worden toch? Lees mee voor het antwoord op die vraag!

Voor 2 personen: 1 pak verse ravioli (250 gram)* – half potje cheesy pesto saus (Mr. Kitchen)** – 400 gram Italiaanse wokgroente – 1 teen knoflook – 250 gram tomaten passata – 75 gram parmezaanse kaas – eventueel gedroogde italiaanse kruiden, zoals basilicum, oregano o.i.d.
* Ik koos voor een vulling van eekhoorntjesbrood, maar in dit gerecht zou een vulling met kaas beter passen.
** Niet gesponsord hoor; gewoon lekker 🙂

Verwarm je oven voor op 180 graden en kook de ravioli gaar volgens de verpakking. Dat is chill met verse pasta’s, want dat duurt maar een minuut of vier.

Ondertussen doe je wat olijfolie in pan en zet je deze op het vuur. Pel de teen knoflook en pers deze boven de pan uit. Bak voor een halve minuut aan en voeg vervolgens de wokgroente toe. Dit geheel bak je vijf minuten en roer je af en toe door. Voeg daarna de cheesy pesto saus toe, samen met de tomaten passata. Roer goed door en voeg naar smaak kruiden zoals peper, zout en de gedroogde Italiaanse kruiden toe.

Is de ravioli al gaar? Mooi! Giet ze dan af en voeg toe aan de pan met saus. Roer voorzichtig door, anders breken alle ravioli’s en dan raak je je vulling ergens in de pan kwijt. En dat wil je niet. Draai het vuur uit en doe alles in een ovenschaal. Bedek met een laag Parmezaanse kaas en doe de schotel in de oven voor 15 minuten. Serveer met extra parmezaan on the side en eet smakelijk!

ravioli_ovenschotel_2

Hoe fantastisch was dit recept op een schaal van 1 tot 5 sterren? Mwoah; 3 sterren. Het was wel lekker, maar nou ook niet zo geweldig als cheesy pesto klinkt. Het is een prima saus en daar is ook alles mee gezegd. Een prima recept voor op een doordeweekse avond waarop je niet veel tijd/zin hebt om te koken. Het is simpel en snel te maken en het smaakt oké. En soms is oké ook oké 😉

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *