Couscous met haloumi, ras el hanout-kip, mango, avocado en spinazie

Hallo beste mensen! Tijdens mijn studententijd was couscous echt niet aan te slepen in huize Ter Veld, maar inmiddels eet ik het bijna nooit meer. Jammer, want ik vind het nog steeds lekker en het is ZO’N makkelijk ingrediënt. Vandaag is het dus weer eens hoog tijd voor een lekker receptje met couscous. Makkelijk te maken en binnen no time klaar. Wat willen we nog meer? COUSCOUS!

Nodig voor 2 personen: 1 blokje halloumi – couscous – 1 handje spinazie – 1 avocado – 1 mango – 250gr kippendijen – 1 eetlepel ras el hanout – olie

Snijd de kippendijen in plakken en smeer ze in met olie en ras el hanout. Dit is een vet lekker kruidenmengsel. Bak de kippetjes vervolgens gaar in een grillpan of tussen een grill-ijzer. Hierdoor krijg je mooie streepjes op de kip en dat ziet er mooi uit. Het kan natuurlijk ook in een gewone koekenpan.

Snijd de haloumi in plakken van ongeveer 1 cm dik en grill ook die in een pan of tussen het grill-ijzer, totdat het mooi goudbruin kleurt.

Snijd mango en avocado in stukjes en snijd ook de spinazie een beetje fijn. Meng dit in een grote kom, samen met de couscous. De couscous moet je trouwens wel nog ff wellen eerst; kook net zo veel water als couscous en meng dit met elkaar. Wacht een paar minuten en dan is de couscous gegroeid tot normale grootte. Lekkerrrr!

Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom en klaar is je maal! Eet smakelijk.

cous2  FullSizeRender

Ik vond het lekker, maar niet spectaculair. Ik had gehoopt op lekker veel smaak door die ras el hanout, maar er miste wel wat aan. Ik denk dat het lekker is om de kippetjes ook nog te kruiden met wat zout én wat honing. En misschien ook wel de haloumi kruiden met die ras el hanout… Een prima maaltijd en echt wel iets lekkers om te maken, maar er mag nog wel iets spannend doorheen. Heb je een goede suggestie? Laat je hieronder horen!

Ik heb bijna 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D.

Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

En ja mensen, ik heb nóg iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Thanks!

6 reacties op “Couscous met haloumi, ras el hanout-kip, mango, avocado en spinazie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *