Pompoen, courgette en paprika uit de oven met spinazie-avocado saus en kruidenroomkaas (bijgerecht)

Door Elske – Hoi! De afgelopen tijd zit ik weer in een experimenteerfase wat eten betreft. De oorzaak was een operatie aan mijn tandvlees waardoor ik een tijdje geen vast en daarna geen hard voedsel kon eten.  Waar een mens al niet creatief van wordt zullen we maar zeggen… Voordeel bij een nadeel!

Deze spinazie-avocado saus maakte ik de avond ervoor en roerde deze door de pasta (want lekker zacht en toch wat vitamines) en vandaag gebruikte ik hem als dipper voor zacht gegrilde groente uit de oven. Serieus heel goed te doen! Zeker met de pompoen en courgette. Dit is echt een bijgerecht dus serveer hem met een stukje (wit)vis of een (vega)burger. Klaar voor het intens makkelijke recept? Let’s go!

Voor 2 personen: 200 gram blokjes pompoen – halve courgette – stuk of 6 mini oranje paprika’s – halve eetrijpe avocado – 100 gram verse spinazie – 80 gram Parmezaanse kaas – 5 eetlepels olijfolie – 1 teentje knoflook – peper/zout/citroensap – kruidenroomkaas

ovengroente_2saus_2

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pak een ovenschaal en doe daar de pompoenblokjes in. Snijd de courgette ook in kleine blokjes en voeg deze toe. Snijd de minipaprika’s in halfjes; verwijder de zaadjes en zaadlijsten en voeg ze daarna ook toe aan de ovenschaal. Giet hier 3 ruime eetlepels olijfolie overheen, bestrooi met wat peper en zout en extra kruiden die jij lekker vindt en zet vervolgens in de oven voor zo’n 30 minuten. Na de eerste 15 minuten schep je de groente een keer door met een lepel zodat alle kanten gaar worden.

Nu je groenten in de oven zitten heb je genoeg tijd om de saus te maken. Pak een staafmixer en een hoge (of bijbehorende) beker. Pel de teen knoflook en doe in de beker. Voeg ook de halve avocado, de spinazie, de parmezaanse kaas, peper en een paar druppels citroensap plus 2 eetlepels olijfolie toe. Mix dit goed door totdat er een dikkige saus ontstaat. Is het mengsel nog te dik? Dan kan je hier nog wat extra olijfolie aan toevoegen. Proef even of het goed op smaak is. Misschien heeft het nog wat extra peper, zout of kaas nodig. Doe deze saus daarna in een bakje.

De groentes zijn nu vast nog niet klaar, dus kan jij je stukje vlees/vis/vega klaar gaan maken of dat wat je erbij wilt serveren! Of alvast de afwas doen. Of gaan chillen met netflix. Of… nouja je verzint vast iets leuks 😉

ovengroente_2saus

Wanneer de groentes na 30 minuten klaar zijn serveer je ze met de avocado-spinazie saus én de kruidenroomkaas. Het hilarische aan dit hele verhaal? Ik vond het stiekem lekkerder met de kant-en-klare kruidenroomkaas dan met de spinazie-avocado saus waar ik enigszins moeite voor had gedaan. HAHA deceptie. Die laatste was ook prima hoor, maar ik vond de andere gewoon net wat lekkerder.

Welke saus lijkt jouw lekkerder? Of heb je een andere tip bij dit gerecht? Let me know 😀

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

3 reacties op “Pompoen, courgette en paprika uit de oven met spinazie-avocado saus en kruidenroomkaas (bijgerecht)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *