Leo’s juli 2019: de grote verbouwing, vakantie in Haarlem, (water)sporten, geweldige film, LIEFDE en meer!

Hey leuke mensen! Het is woensdagmiddag, 31 juli 2019 en het is tijd om terug te blikken op mijn afgelopen maand. Waar ik normaal altijd iedere week een dagboek bijhoud hier op mijn blog, vond ik het deze maand ff fijn om m’n avonturen van een maand te verzamelen. Het was namelijk een beetje een gekke maand, waarin we ons huis vét hebben verbouwd, Jan en ik vakantie hadden, ik een keelontsteking had, een maand waarin ik heel weinig zelf heb gekookt, heerlijk heb gesurft en gesupt, met familie ben geweest en nog véél meer heb gedaan.

Toegegeven; ik heb echt vét weinig gewerkt de afgelopen maand. Het was gelukkig ook niet zo druk, maar ook de receptblogs bleven even uit. Tja, soms moet je er gewoon ff tussenuit en m’n hoofd stond er niet echt naar. Ik was veel te druk met de verbouwing, het huis, Haarlem ontdekken, liefdevolle dingen ondernemen.. En daar ga ik je vandaag eens even over bijpraten.

Dit waren mijn hoogte- en dieptepunten van juli 2019.

Lekker veel watersporten
Absolute hoogtepunten deze maand waren de surf- en sup-sessies die ik ondernam. Hoewel… Eén keer ging ik surfen en waren de golven best wel heftig en kon ik er níet doorheen komen. Echt loser-surf-sessie. Shit!

IMG_3964
Evengoed good vibes achteraf <3

Maar! Ik ben ook twee keer gaan suppen en dat was geweldig. Eén keer met Glow yogastudio, supyoga op het water in Haarlem echt bij me om de hoek en dat was echt fantastisch. ZOOO fijn en leuk en leuke mensen en een toffe lerares. Echt geweldig vond ik dit!

IMG_3921

Ennnn gister heb ik nog een sup-sessie gehad, maar dan op de Loosdrechtse plassen samen met vriendin Suus, die daar woont én supboards heeft. Oh man, we hebben uren op het water gelegen en het was echt verrukkelijk! Super lekker in het zonnetje, in de rust, de prachtige natuur, met goed gezelschap én broodjes pindakaas, haha. Echt: dit was top!

Ik ben begonnen met sporten!
Over sporten begonnen… Ik ben weer begonnen hoor! Ik haat sporten nog steeds, maar ik heb inmiddels 3 lesjes van een nieuwe sport achter de rug en ik vind het een soort van geen wereldramp om er naartoe te gaan. Ik doe sinds kort small group training bij Best in you in Haarlem. De trainer is heel aardig en m’n trainingsschema is lekker een goed begin. M’n doel is om in Sri Lanka (november) me fitter te voelen dan nu en ik moet zeggen; ik vind het nu al fijn. Ja, a-sportieve Leo zegt dit écht jongens. De wonderen zijn de wereld nog niet uit 😉

IMG_4912

Naast 2 keer in de week small group training doe ik nu één keer per week yoga. Op woensdagochtend bij Glow yogastudio. Ik vind het de ene keer leuker dan de andere keer, maar het is voor m’n chillheid wel lekker.

IMG_5009

Opnames poezenpodcast
Ik heb deze maand weer twee opnames gehad voor De Poezen Podcast, met twee hele leuke gasten, namelijk Marte en Lianne (Selfhelphipster). Ik moet de aflevering van Lianne nog editten, maar ik spendeer iedere donderdag m’n dag aan de podcast en er zit nogal wat werk in het editten/online zetten/socials bijhouden, dus dat duurt allemaal gewoon een beetje lang. Maar dat maakt niet uit, het is voor mij een heerlijk hobby-project, dus ik neem er lekker m’n tijd voor <3.

IMG_3744
Lianne maakte deze foto van mij en Teddy 😀

Haarlem ontdekken: massage, hotspots & naar de film
Verder hebben Jan en ik deze maand allebei anderhalve week vrij genomen, i.v.m. de verbouwing van ons huis, maar ook om Haarlem ff wat beter te leren kennen. Op woensdag 10 juli begon bij ons de verbouwing, maar vanaf de vrijdag ervoor hadden we allebei vrij genomen. Heerlijk!

Op vrijdagmiddag aten we een hapje bij Thrill Grill (geen succes, absoluut geen aanrader vonden wij), maar we hadden wel echt een topavond. Na veel te zware biertjes op de Grote markt gingen we naar Pierre voor een ijsje, toen wandelden we wat door de mooie straatjes van de Vijfhoek, pikten we een vriend daar op en hebben we de avond afgesloten bij De Dakkas, waar we nog heerlijk biertjes hebben gedronken bij zonsondergang. Wat een lekker begin van de vakantie!

IMG_3967

IMG_3975
Mooi Haarlem <3

Het weekend brachten we door met familie – daar vertel ik je zo over- en op maandag en dinsdag gingen we verder met Haarlem ontdekken. Op maandag lunchten we heer-lijk bij Toujours mét een wijntje (“het is tenslotte vakantie”), we shopten en ondergingen ‘s avonds een duomassage bij Oilistic. Cadeautje van mij aan Jan, omdat hij het vet druk had gehad de afgelopen tijd en ik vond dat ‘ie lekker ontspannen aan onze vakantie moest beginnen. En dat gold natuurlijk ook voor mezelf, haha. Heeeeerrrrlijk!

IMG_4148

IMG_4211
Team superzen!

Op dinsdag maakten we de bovenverdieping klaar voor de verbouwing (waar ik je zo over vertel). Aan het einde van de middag waren we daarmee klaar en besloten we de stad in te gaan. We dronken een wijntje bij Raaks, shopten vervolgens voedsel bij Appie en vertrokken toen naar Pathé voor Rocketman. En dát was me toch een hoogtepunt. Wat een GEWELDIGE film. Echt, opeens begrijpen we de muziek van Elton John (die we váák luisteren) veel beter. Echt zo waardevol <3.

IMG_4239

En daarna sloten we onze mini-vakantie-in-de-vakantie af in de Jopenkerk met biertjes. Inmiddels had ik keelpijn als een malle en voelde ik me wat ziekig, maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG_4247

Fijn met familie
In het weekend van 6&7 juli zijn we heel fijn bij familie geweest. Eerst op zaterdagochtend langs de Beppe van Jan, wat echt vét gezellig was. Als je nog opa’s en oma’s hebt, vergeet je ze niet af en toe even te bezoeken? 😀 Wij eigenlijk wel en toen we het er vrijdagavond over hadden dachten we; hallo, we kunnen best ff langs Beppe op de weg naar mijn familie in Groningen. En zo geschiedde én het was leuk!

E4FB6313-3B39-4489-9789-69F7F59F8BAD

Maar goed; onderweg naar Groningen dus. We hadden afgesproken bij Sas en Yor om lekker te gaan barbecuen en borrelen en in de categorie ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’ sloten ook mijn ouders en Yorick’s ouders aan. Vét gezellig.

IMG_3988

Yor had boodschappen gedaan bij de Hanos en was thuisgekomen met vet grote krabben en een heel mooi stuk vlees.

IMG_4021

IMG_4035

IMG_4057

IMG_4066

We aten echt ontzettenddddd lekker (niet normaal hoor) en het was zó gezellig en fijn!

De volgende ochtend werden Jan en ik gewekt door Oscar en Olaf, wat ook echt mega gezellig was. Ik lekker met Ollie op schoot, Jan druk in de weer met Ozzie. Zó leuk 😀 Wat een fijn weekend!

IMG_4109

IMG_4087

De Grote Verbouwing
Goed, en dan de grote verbouwing. Op woensdag 10 juli begon de hele toestand. Het plan: op onze slaapkamer komt een hele grote dakkapel, daardoor kunnen we de kamer in tweeën opdelen waardoor er ook een extra kamer (een washok, hoewel hij momenteel meer lijkt op een babykamer met hysterisch geel behang) gecreëerd wordt. Dan moet de boel afgewerkt worden en gaan Jan en ik schilderen én voor het eerst in ons leven behangen. Verder moet er in het washok een nieuw vloertje komen (een hysterisch DIY-project, want ik was op zoek naar een vloer die natúúrlijk niet bestaat, dus maken we het zelf). En ondertussen was er beneden ook een verbouwing, want we kregen nieuwe kozijnen, dubbel glas, één muur werd helemaal bedekt met steenstips (baksteen) en Jan en ik moesten de kozijnen verven. Oh én mijn wc-make-over wilde ik ook gelijk maar doen.

IMG_6153 2
Zo zag de slaapkamer eruit
IMG_4890
Hier zat ik te werken in een tof koffietentje in Haarlem en maakte ik het plan voor de nieuwe slaapkamer

nieuwe-slaapkamer

washok
Dit is het plan voor het washok! Ik maak dit allemaal from scratch in photoshop en gebruik dan de huidige afbeeldingen, beelden van google, etc.

Dus: genoeg op de planning en ik kan nu, precies drie weken later, vertellen dat het behoorlijk gelukt is. Op de vloer in de waskamer na, hebben we alles gedaan en is het HEEL ERG mooi geworden.

In het “kort”:

De dakkapel kwam woensdag; eerst hebben ze het hele dak open gemaakt en daarna werd de dakkapel met een kraan over ons huis getild. Vet spectaculair en het heeft ons zoooo veel ruimte opgeleverd.

IMG_6173

IMG_4255

IMG_1496

Op donderdag hebben ze het plaatsen afgemaakt en de rest van de week, nog tot de donderdag daarna, is er iemand aan het klussen geweest om alles af te werken.

IMG_4353 2

In het weekend kwam er een fantastische stukadoor, die ik getipt kreeg van een volger via Instagram (bedankt daarvoor!!) en hij heeft de boel helemaal mooi afgewerkt. NICE! Toen konden Jan en ik aan de slag en het afgelopen weekend hebben we dus een slaapkamermuur blauw geverfd, in dezelfde kleur als de woonkamer (hague blue van Farrow and Ball; de beste verf ooit) ennn hebben we voor het eerst in ons leven muren behangen. Het washok is nu hysterisch geel met bloemetjes (echt zoooo leuk geworden) en op de slaapkamer hebben we een enorme jungle-print van photowall.nl.

38FB2634-FDCF-4AE6-87D0-F8901690D0A6

Er komen nog betere foto’s en uitgebreide blogs hierover!

Gelukkig vinden we klussen allebei best wel leuk en zijn we echt een goed team, want geloof het of niet, maar we hebben nog steeds geen ruzie gehad! Haha! En de muren zitten er zo strak in, echt vet nice. Dat behangen vond ik echt meeeega leuk! 😀 Woehoe!

Verder werd op donderdag 11 juli beneden een nieuw kozijn met dubbelglas geplaatst en dat weekend dat erop volgde was ook echt TOP. Steenstripmeneer Michel kwam bij ons langs om steenstrips te plaatsen. Dit zijn bakstenen die door de helft zijn gebroken (dus 2-3 cm dik ongeveer) en die metsel je tegen je muur aan, zodat het lijkt alsof je een echte brick wall in huis hebt. Michel kwam dit samen met zijn vrouw en dochter plaatsen en Jan en ik zijn helemaal fan van deze familie. Wat een ontzettend leuke mensen, wat een liefdevol gezin en wat hebben ze FANTASTISCH werk afgeleverd met elkaar. Echt, wij zijn ZOOOO blij!

IMG_6036

IMG_6207

IMG_4509
M’n SMEG espressomachine matcht zoooo mooi met de muur en de zwarte kozijnen <3

Op zaterdag hebben ze alle stenen tegen de muur geplakt (wij hebben de Bruges stenen van Trendia.nl) en op zondag hebben ze alles gevoegd met een lichte voeg. SUPER mooi!

Dat weekend hebben Jan en ik vervolgens alle kozijnen mat zwart geverfd met geweldige verf van Sigma. Echt; dit werd zo mooi <3. Wat zijn we hier ontzettend blij mee.

En dat betekent dat de woonkamer nu bij-na af is. We willen alleen nog een statement op de witte muur achter de eettafel. Maar dan is het écht klaar.

Schermafbeelding 2019-07-17 om 16.50.40
We hebben zoiets voor ogen (dit is photoshop haha, zie watermerk), maar we hebben nog niet gevonden hoe we dit voor elkaar krijgen…

Flinke verbouwing voor 3 weken tijd wel he? Oh jemig, dan heb ik je nog niet eens verteld over mijn wc-project. OMG! We hebben ZO’N leuk toilet nu!!! Het was een heel saai standaard toilet met hoogglans witte tegels en grote grijze tegels op de vloer. Echt boring.

toilet copy
Dit was het plan, gemaakt in Photoshop!

Met groene tegelverf van Histor (in de mengkleur comfort) heb ik de tegels twee keer geverfd en nu zijn alle muren en het plafond dus donkergroen. Verder bestelde ik een vloertje bij Funkyfriday, die ik al heel lang op ‘t oog had maar steeds uitverkocht was. Ik bestelde plak-tegels met een heel tof motief. Dit zijn dus een soort vinyl tegels die je gewoon op je huidige tegels kan plakken. Vet ideaal :D. Ik ben zoooo blij met het eindresultaat. En het was echt een budget make-over, love it!

IMG_4681
Dat verven ging natuurlijk niet in 1 keer goed. Op de kit liet de verf totaal los, dus daar moest ik siliconendruppels voor kopen en die door de verf doen. Ook hebben we 2 lagen geverfd en geschuurd tussendoor.
FullSizeRender 2
Eindresultaat! 😀

Zo, dat was ‘m. De verbouwing! 😀

We slapen nog niet op de nieuwe slaapkamer, omdat de vloer in het washok eerst gelegd moet worden. Ik wilde dus perse een donkerblauwe vinyl vloer met een hexagon-patroon in goud, maar tja; dat is wel een beetje onvindbaar. Haha! Dus wat heb ik gedaan? Ik kocht een vinyl vloer bij kwantum met die hexagon-print er in reliëf in gedrukt. Die vloer ga ik vervolgens donkerblauw schilderen met vinyl-verf die ik heel licht aanbreng, zodat je dat reliëf van de hexagon nog wel terugziet en die ga ik vervolgens overtekenen met een watervaste metallic goud stift. Jaja! Mooi DY-projectje en ik heb nog geen idee of het gaat slagen, maar ik vind het nu al helemaal leuk, haha.

F27CFC3F-DB87-4201-B550-463C44F8E102

Keelontsteking…
Dan ff een dieptepuntje van deze maand; ik werd woensdagochtend, startdag van de verbouwing, wakker met een goeie keelontsteking. Eentje die een week echt diehard aanwezig bleef. Jezus, wat ruk.

Teddyboy loves de kast
Over dieptepunten gesproken… Voor Tedmans was de verbouwing niet echt de beste situatie ooit. Hij heeft de afgelopen 2 weken in de klerenkast geleefd, op één kamertje met z’n eten en kattenbak in de buurt, haha. Ik ben iedere dag ff een paar keer bij ‘m gaan zitten en dat vond ie heel fijn en ‘s avonds als de klusjesmannen weg waren, kwam hij wel uit z’n kamertje om een béétje het huis te ontdekken, maar ik geloof dat ‘ie het allemaal toch ietwat onwennig vond, haha.

IMG_4830

Op dag één van de verbouwing hadden we bedacht dat we Teddy lekker z’n gang zouden laten gaan zodat hij zelf een veilig plekje kon zoeken, maar dat resulteerde erin dat ‘ie op het dakterras bij de buren ging zitten en doodsbang uit z’n ogen keek (en ik me ENORME ZORGEN maakte) en toen werd ie op een absoluut dieptepunt óók nog aangevallen door een meeuw die z’n jongen beschermt. En toen was Ted al heelmaal doodsbang.

Gelukkig kreeg ik ‘m uiteindelijk naar binnen en toen hebben we ‘m dus maar op de slaapkamer opgesloten. Waar hij helemaal z’n safe spot van maakte. Nadeel is nu wel dat Ted niet meer naar buiten durft, omdat ‘ie bang is voor de honderdmiljoen (niet overdreven) meeuwen die rond ons huis wonen, leven, vliegen & lawaai maken. En dat nét nu we een kattenluikje in de deur hebben gemaakt, haha.

Strandsessies met boyfriend
Absoluut hoogtepunt was de avond dat Jan en ik ff de rotzooi in huis (wat wel echt een dieptepunt is hoor, mijn god, wat een ZOOI brengt zo’n verbouwing met zich mee. Het is nog steeds een dikke teringzooi in huis) ontvluchtten om naar het strand te gaan. Flesje wijn mee, warme kleren aan en lekker chillen in de duinen. We hebben de zon zien zakken in de zee en het was zó romantisch en liefdevol en fijn. Heerlijk!

B0BE991F-37B1-45F4-9AB6-B7A4C452F095

Verder zijn we deze week ook nog een dagje naar Wijk aan Zee geweest. Jan was nog nooit op dit strand geweest en het was vet mooi weer dus we besloten allebei de dag vrij te nemen en een dagje op ‘t strand te gaan liggen. En dat was echt vét gezellig. Gewoon lekker met z’n twee. Geen poespas. Wel beachball, zwemmen, boek lezen en chillen. Heurlijk!

IMG_5025

We ontdekten de Veerplas
Ook lekker: op de hele hete dagen zijn we ook naar de Veerplas geweest. Dit is een plas in de buurt van de IKEA in Haarlem en het is er super rustig. Zo fijn joh! Terwijl het op die hete dagen super druk is op ‘t strand, zaten wij in alle rust bij de plas. Heerlijk zwemmen, lekker spelletjes mee, eten mee, biertjes erbij. Heerlijk!

F7F3AF78-C41D-4503-B9A1-FC13BA8F971A

IMG_5110

Green egg sessies
Hoewel ik weinig heb gekookt deze maand, hebben we natuurlijk wel de nodige lekkere maaltjes op de Big green Egg gemaakt. Zo hadden we een avondje met z’n twee waarbij we een lekker visje klaarmaakten (heerlijk) ennn hebben we natuurlijk ook weer een avondje voor vrienden gekookt (wat mega gezellig was), waarbij we pastinaak met honing maakten, speklappen 2.0 ennn peer met geitenkaas en parmaham. Mjam!

IMG_4882

IMG_5138

De ondernemer
Dan nog ff één werkdingetje: ik werkte mee aan een podcast van De Ondernemer over hoe ik mijn business heb opgezet, hoe het is ontstaan, wat de toekomst is, etc. En het was super leuk. Heel gezellig en echt tof om weer eens in een (radio)studio te zijn. Je kunt het hier terugluisteren!

IMG_4994

Praten met ene hypotheekadviseur
Verder ben ik nog voor de campagne i.s.m. Nationale-Nederlanden naar Rotterdam gegaan voor een gesprek met een hypotheekadviseur. Via Instagram verzamelde ik al jullie vragen die jullie hebben over het kopen van een (eerste) huis en al die vragen legde ik voor aan de adviseur. Ik vond het echt zooooo’n interessant en leuk gesprek. Echt heel tof was dit. Het artikel heb ik inmiddels uitgewerkt en ligt ter check bij Nationale-Nederlanden en dan komt hij binnenkort online. 😀 Vet leuk man, deze samenwerking!!

Nou en dat was het wel voor de afgelopen maand. Genoeg gedaan wel he? Haha!

Ik ga nu gewoon weer terug naar weekdagboeken. De afgelopen weken waren gewoon super chaotisch en het was lastig om daarin iets vasts te doen, maar vanaf nu heb ik gewoon weer een redelijk normaal ritme. Dat betekent dat ik op woensdagochtend lekker naar yoga ga en daarna neerstrijk in een Haarlemse hotspot (drop je tips hieronder) om aan Leo’s week te werken.

Mijn huidige week staat in het teken van… nog steeds vrij weinig werken (ik moet echt weer ff recepten gaan uitwerken, maar ik zit zo met m’n hoofd bij andere dingen…), leuke sociale activiteiten (suppen, pedicure met mom-to-be Marte, bowlen met vriendinnen) en natuurlijk PRIDE! En zondag gaan Jan en ik nog eens ff een vloertje leggen en hopelijk weer op onze eigen slaapkamer slapen…. Ik vertel je er volgende week woensdag over!

Heb je het helemaal tot het einde uitgelezen? Well done! Vet gezellig! Ik hoop dat je het leuk vond om zo achteraf nog ff over mijn maand te lezen <3. En ik hoop dat jouw maand ook awesome was. Denk eens na; wat was jouw hoogtepunt? Op welk moment voelde je je het gelukkigst? Ik denk dat mijn hoogtepunt op het strand met Jan en zonsondergang was. Dat was ZO fijn <3.

IMG_4856

HEY! De vierde druk van mijn boek TOFFE TOSTI’S is net uit! Check het hier!

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

10 reacties op “Leo’s juli 2019: de grote verbouwing, vakantie in Haarlem, (water)sporten, geweldige film, LIEFDE en meer!

 • Kirsten zegt:

  Wat een heerlijk verslag Leo! Ik hou van jou manier van schrijven en de liefde tussen jou en Jan spatten ervan af en daar ben ik echt dol op. Verder vind ik de verbouwing fantastisch, gaaf gedaan!

 • Wat een leuk verslag! Een oud collegatje is officieel voor zichzelf begonnen met Sieg buiten de lijntjes. Op instagram staat een foto van een restaurant met op de muur een wereldkaart in de stijl die jullie zoeken! Misschien leuk eens te kijken! Groetjes

 • Hi Leonie.
  Kun je de wasser en de droger nog op pedestals (verhogingen) zetten – of zijn die niet verkrijgbaar in Ned. ?
  Pedestals hebben grote lades, dat geeft opslagruimte, plus de hoogte maakt in- en uitladen zoveel beter te doen.
  (Het moet wel mogelijk zijn met de bestaande aansluitingen. )
  Met groet !

 • Kun je de wasser/droger nog op pedestals (verhogingen) zetten – of bestaat dat niet in Ned. ?
  Er zitten grote lades in, dat geeft opslagruimte, plus het maakt in- en uitladen zoveel beter te doen.
  Met groet !

 • Hoi Leonie,
  Wat een leuk leventje zo in Haarlem. Ik weet niet of je al eens bij Jamon Jamon bent geweest? Niet persé een koffietentje om een middagje te werken, maar wel geweldige broodjes voor een leuke prijs!
  Ik zou het leuk vinden als jij de ontvangen hotspots van Haarlem weer eens kan delen. Er valt volgens mij nog veel te ontdekken!
  Liefs, Dyon

 • Maartje zegt:

  Hi Leonie, tip voor de afbeelding op de muur achter jullie eettafel: ik volg studiofreckels op Instagram en zij maakt hele mooie afbeeldingen van fruit, dieren en meer. Ze heeft ook ervaring met schilderen op muren en kan jullie misschien ook wel helpen!

 • Wat leuk dit overzicht! Jullie verbouwingsresultaat is zó tof! Vooral dat behang is echt heel gaaf. En dikke complimenten voor hoe netjes het op de muur zit! Wat een knapperd is Teddy toch trouwens. Enne, die zonsondergang…zeker geen verkeerde plek om te wonen, Haarlem, zo te zien 🙂
  Mijn grote hoogtepunt was dat ik een toffe freelance opdracht kreeg nadat ik eerst met knikkende knietjes het gesprek met de opdrachtgever was aangegaan (was zeg maar een iets grotere opdracht dan anders ;)). En mijn dieptepunt? Een nogal fanatieke orthodontist die iets te enthousiast was met zijn advies voor een eventuele beugel. Gelukkig ben ik inmiddels in de fase beland dat ik het allemaal iets nuchterder kan bekijken en het advies naast me neer kon leggen.

 • Hi Leonie,
  Goeie leuke maand! heb je via insta een dm gestuurd met Haarlem tips! Even checken of je m hebt ontvangen?
  Groetjes! Marijn

 • Janique zegt:

  Love je dagboeken, heb ‘m gemist de afgelopen maand! <3 mijn dieptepunten waren denk ik de mental breakdowns rondom m’n afstuderen (ben bezig met m’n master scriptie, nog eeeeeven doorbijten ????), maar het absolute hoogtepunt was dat m’n long distance vriendje vond dat ik een oppepper verdiende en dus op een random avond de keuken binnenstapte terwijl ik dacht dat hij gewoon in Turkije zat ????????

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *