Pasta pesto met jonge kaas en basilicum

pasta_pestoIn de categorie slechte ideeën óf genialiteit vandaag deze pasta pesto. Ik ben ziek thuis en heb gek genoeg wél etenslust en besloot dus om pasta pesto klaar te maken als lunch. Want ja; ik had geen zin om boodschappen te doen en dit was het enige dat er nog in huis was. Bovendien zit basilicum vol vitaminen én werkt het medicinaal (o.a. tegen verkoudheid en hoesten) en daarom is dit precies wat ik nodig heb. Maar… Ik had geen parmezaanse kaas in huis en maakte mijn pesto dus met gewone jonge strooikaas. Of dat een goed idee was? Lees verder!

Nodig voor één persoon: een handje verse basilicum (hoe meer hoe beter) – een eetlepel pijnboompitten (of cashew- of pistachenoten) – een scheut olijfolie – kaas (jong, oud of parmezaan, dat moet jij beslissen aan de hand van het volgende stukje) – pasta

Je maakt pesto door basilicum, pijnboompitten, olijfolie en de strooikaas met elkaar te mengen in een hoge kom. Ik gebruik hiervoor altijd een maatbeker. Zet de staafmixer er op en klaar ben je! Of gebruik een blender. Of een vijzel. Doe wat je wil! 😀

Kook de pasta gaar in 4-8 minuten (afhnakelijk van verse pasta of harde pasta) en roer vervolgens de pesto erdoor. Klaar!

In dit geval gebruikte ik jonge (smelt)kaas en dat vond ik geen succes. Je krijgt nu dus echt een hele kazige pesto; eentje die echt aan alle kanten gesmolten is en vol kaasdraden zit. Ik kan me voorstellen dat dit voor de kaasliefhebber echt De Hemel is, maar ik vond het jammer. Doe mij maar pasta pesto met lekkere parmezaanse of oude kaas. Mjam!

WIST JE DAT…
Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.

LEKKER SOCIAAL:
Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *