#Stamppottoren van spinaziestamppot met magere burgers, kaas en cherrytomaatjes

Hoi allemaal! Ik vind het een leuke uitdaging om de niet-top-kok, de luie student, de moeder van het drukke gezin, of ieder ander die niet of amper kookt, in de keuken te krijgen. Niet omdat koken nou zo fantastisch is, maar vooral omdat het echt veel minder moeilijk is dan veel mensen altijd maar denken. Daarom ben ik deze week in de keuken gedoken om twee recepten klaar te maken waarbij ik een leuke draai geef aan… Hollandse pot! Want Hollandse pot is wellicht ietwat saaiig, dus aan mij de taak om dit gerecht eens even interessant te maken.

Benieuwd naar deze stamppottoren meets hamburger? Lees verder!

Nodig voor 2 personen: 1 zakje MAGGI aardappelpuree – 4 magere grillburgers – 400 gr verse spinazie – 100gr gehalveerde cherrytomaten (mag in verschillende kleurtjes, is geen must) – 1 zakje runderjus van MAGGI – eventueel geraspte kaas

Bereidingstijd: 15 minuten

Bak de grillburgers 4 minuten in de pan. Vergeet niet om ze regelmatig om te keren! Wok de spinazie met een scheutje olijfolie totdat het geslonken is. Maak aardappelpuree door het zakje van MAGGI te mengen met 350ml kokend water. Roer de gewokte spinazie erdoor en je hebt stamppot spinazie. Yay!

Doe een flats spinazie op je bord. Leg daar een magere grillburger op. Daar bovenop doe je weer een laag stamppot en dan de volgende grillburger. Je eindigt met een laag stamppot. Giet hier vervolgens een beetje jus overheen, verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes erover en top eventueel af met geraspte kaas. Klaar!

Deze Hollandse pot ziet er dus écht niet saai uit en is ook nog eens lekker. Ik vind het leuk om zo’n simpel gerecht als stamppot met jus en burgers, te veranderen in iets cools: een stamppottoren. Hallo hóe tof :D.

Ga jij ‘m namaken? Gooi dat dan vooral even op social media met #stamppottoren! Ook als je een toffe variant maakt… GO!

WIST JE DAT…

Ik een kookboek heb uitgebracht? Al meer dan 8000 mensen kochten het boek en zeg nou zelf; ook bij jou op de boekenplank kan hij niet ontbreken, toch? Te koop bij vrijwel alle grote boekhandels, Bijenkorf en Bol.com.LEKKER SOCIAAL:

Volg mij via INSTAGRAM |  YOUTUBE | FACEBOOK | Snapchat Lterveld. Als je iets klaarmaakt van m’n blog of uit mijn kookboek, let me know @Lterveld #gwesse #gewoonwateenstudentjesavondseet.

MEER STAMMPOT:


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *