Orzo met zoete aardappel, geitenkaas en walnoten

Hey hey! Afgelopen maandag maakte ik een nieuw recept klaar met o.a. orzo met zoete aardappel. Orzo is een soort pasta, maar dan in de vorm van een rijstkorrel en het is echttttt heel erg lekker. Als je dit eenmaal hebt ontdekt, heb je weer een nieuw ingrediënt waar je ongeveer al je pasta- of couscousrecepten mee klaar kan maken en dat het dan tóch net even iets nieuws is.

Zo kwam ik ook tot dit gekke recept; ik besloot m’n orzo te combineren met bietjes (vandaar de kleur), zoete aardappel, geitenkaas, walnoten en basilicum. Een combinatie die ik wel vaker bij elkaar eet, bijvoorbeeld op deze plaattaart, maar nog nooit had gecombineerd met zoiets als orzo. En mensen: dat was een succesje! Lekker, makkelijk, gezond. Ja; ik vond het een leuk recept. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Zullen we aan de slag gaan? Let’s orzo!

Orzo met zoete aardappel, geitenkaas en walnoten

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: orzo
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor orzo met zoete aardappel, bietjes, geitenkaas, walnoten, basilicum en chiliflakes. Lekker makkelijk en voedzaam. Binnen 30 min op tafel.
Recept afdrukken

Keukentools

 • bakplaat
 • bakpapier

Ingrediënten

 • 400 gr zoete aardappel in stukjes
 • 100 gr zachte geitenkaas
 • 200 gr gekookte rode bieten in blokjes
 • 60 gr walnoten
 • 15 gr verse baslicum
 • 1 tl chiliflakes
 • 150 gr orzo
 • 1 bouillonblokje (wat je zelf lekker vindt, ik gebruik groente)

Instructies

 • Doe de zoete aardappelstukjes in een kom en meng met een beetje olie. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en bak voor 25 minuten af in de oven op 200C. Je hoeft de oven niet voor te verwarmen, als je de zoete aardappel er gewoon meteen in zet en die opwarmtijd van de totale oventijd aftrekt. (#redactiesommenmetLeo).
 • Kook de orzo in 8 minuten gaar met een bouillonblokje in een pan met kokend water. Volgens de verpakking moet dit 10 minuten, maar dan wordt het te klef vind ik.
 • Meng in een grote kom vervolgens alle ingrediënten door elkaar. De bietjes koop ik al gekookt en gesneden in de supermarkt, dus het is letterlijk een kwestie van: bietjes mengen met walnoten, geitenkaas, basilicum en chiliflakes. Even wachten tot de orzo gaar is, die afgieten en er ook bij doen. En als laatste de zoete aardappel stukjes uit de oven erbij. Door elkaar roeren, peper en zout erbij en klaar!
 • Eet smakelijk!

Ik vond het een lekker recept en heb er flink van gegeten. De portie die je maakt is vrij groot, maar wel echt goed voor 2 personen. Misschien hou je een beetje over, maar je kunt de orzo met zoete aardappel ook prima de volgende dag nog even opbakken en als lunch eten – dat deed ik zelf ook.

Verder vond ik het qua smaken wel lekker, maar niet echt het allerlekkerste wat ik OOIT hebt gegeten. Ik ben gewoon niet zo heel erg fan van bietjes, maar soms moet je gewoon weer even experimenteren en eens een andere groente eten dan je altijd al doet ;-).

De combinatie van ingrediënten was in deze orzo met zoete aardappel- zoals al bekend – wel gewoon echt lekker. En ik heb wel gewoon echt lekker gegeten, maar niet suuuuper spectaculair.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! 😀

Bewaar dit recept op Pinterest
Wil je dit recept op een later moment makkelijk terugvinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

orzo met zoete aardappel

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen. Je vindt me als @Lterveld op Insta!

Volg mijn recepten via Facebook
Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

2 reacties op “Orzo met zoete aardappel, geitenkaas en walnoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept