Ga terug
+ servings

Orzo met zoete aardappel, geitenkaas en walnoten

Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: orzo
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2
Makkelijk en lekker recept voor orzo met zoete aardappel, bietjes, geitenkaas, walnoten, basilicum en chiliflakes. Lekker makkelijk en voedzaam. Binnen 30 min op tafel.
Recept afdrukken

Keukentools

  • bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel in stukjes
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 200 gr gekookte rode bieten in blokjes
  • 60 gr walnoten
  • 15 gr verse baslicum
  • 1 tl chiliflakes
  • 150 gr orzo
  • 1 bouillonblokje (wat je zelf lekker vindt, ik gebruik groente)

Instructies

  • Doe de zoete aardappelstukjes in een kom en meng met een beetje olie. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en bak voor 25 minuten af in de oven op 200C. Je hoeft de oven niet voor te verwarmen, als je de zoete aardappel er gewoon meteen in zet en die opwarmtijd van de totale oventijd aftrekt. (#redactiesommenmetLeo).
  • Kook de orzo in 8 minuten gaar met een bouillonblokje in een pan met kokend water. Volgens de verpakking moet dit 10 minuten, maar dan wordt het te klef vind ik.
  • Meng in een grote kom vervolgens alle ingrediënten door elkaar. De bietjes koop ik al gekookt en gesneden in de supermarkt, dus het is letterlijk een kwestie van: bietjes mengen met walnoten, geitenkaas, basilicum en chiliflakes. Even wachten tot de orzo gaar is, die afgieten en er ook bij doen. En als laatste de zoete aardappel stukjes uit de oven erbij. Door elkaar roeren, peper en zout erbij en klaar!
  • Eet smakelijk!