Nasi met vegetarische ‘kip’, gebakken ei en satésaus

Door Elske – Hoi! Laatst had ik zin in nasi. Ik had het lang uitgesteld, omdat ik het eigenlijk vét veel werk vind om te maken. Eerst rijst koken, wachten, vega of vleesstukjes bakken, wokgroeten toevoegen, kruiden, ei bakken: je bent zo een half uur en drie pannen afwas verder. Maar vandaag kon ik mijn nasicravings niet langer stillen en maakte ik het dus toch.

Toevallig waren de vegetarische ‘kipstukjes’ in de aanbieding, dus ik besloot nasi met vega kip te maken. Benieuwd of dat ongeveer vergelijkbaar is met de nasi zoals ik gewend ben… Door naar het recept!

Voor 2 personen: 200 gram ongekookte rijst * – 1 zak Chinese wokgroente met sugersnaps & paksoi – half zakje nasi kruiden – 1 teen knoflook – 2 stengels bosui – 1 bak vegetarische kipstukjes (bijv. deze) – satésaus – 2 eieren – aanvullen met alle sides die je lekker vindt; atjar, gebakken uitjes, cassave kroepoek, ketjap, sambal, enz.
* De beste nasi maak je eigenlijk met leftover rijst van (eer)gisteren. Ik eet weinig rijst, dus ik moest het wel ‘vers’ koken en direct gebruiken. Maar heb je left overs gebruik deze dan zeker! 

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ondertussen pel je de knoflook, doe je wat olie in wok en verhit je deze. Pers de teen knoflook erboven uit, bak even aan en voeg de stukjes vega kip erbij. Na 5 minuten bakken voeg je ook de wokgroenten toe en daarna de kruiden samen met 50 ml water. Wok dit nog zo’n 5 minuten en roer geregeld door.

Spoel de bosui schoon en snijd alvast in dunne ringen. Giet de rijst af, voeg het toe aan de wokpan en meng alles goed samen. Laat dit op laag vuur staan en voeg de ringen bosui toe.

Ondertussen bak je de eitjes en maak je de satésaus. Je kunt kiezen voor kant-en-klare satésaus, maar ik vind die van Wijko meesterlijk en ga altijd voor de variant die je nog aan moet maken met water of melk. Je moet er een extra pan afwas voor over hebben, maar ik vind hem echt lekkerder dan kant-en-klaar.

Alles klaar? Serveer de pan nasi met de gebakken eieren én de satésaus apart en zet alle bijgerechtjes op tafel. Vet gezellig! Eet smakelijk 😀

nasi_vegakip_staand_1

Nou, mijn nasi- cravings zijn weer even gestild. Geweldig lekker was het niet, maar het smaakte me wel goed. Ik miste wel wat smaak of zo dus voegde nog flink wat ketjap en sambal toe. Heb het gevoel dat de nasi-kruiden niet top waren. Volgende keer flikker ik er een pakje boemboe bij in. Alle afwas waard? Mwoah… Ik kan in ieder geval niet wachten op de vaatwasser in onze nieuwe keuken! En die kipstukjes? Ja, je proeft wel verschil in structuur, maar zeker in zo’n kruidig gerecht als nasi vind ik dat totaal niet storen.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “Nasi met vegetarische ‘kip’, gebakken ei en satésaus

    • Ha Roos, we benoemen gewoon wat op de verpakking van de supermarkt staat. Soms is dat vegetarische kipstukjes, stukjes als van kip, enz. Ben het met je eens dat kip in deze naamgeving niet echt klopt, vandaar dat het in de titel tussen aanhalingstekens staat geschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *