Pasta met kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Hoi allemaal! Misschien had je het op Instagram al voorbij zien komen, maar ik maakte deze week gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven en het was… GEWELDIG. Echt, dit recept is super makkelijk en heeeeeel erg lekker. Het staat ongeveer binnen 45 minuten op tafel, maar dan heb je ook wat. Vieze handen van het gehaktballen kneden, maar dat is het uiteindelijk totally worth. Dit is LEKKER. Enjoy!

Nodig voor 2 personen: 300gr biologisch gehakt – 1 theelepel Euroma kruiden voor Mediterrane ovengroentes – 1 ei – beetje paneermeel – 1 pakje passata di pomodori – 20gr verse Italiaanse kruidenmix (salie, oregano, tijm) – 1 teen knoflook – olijfolie – 1 aubergine – 1 bol buffelmozzarella – verse basilicum – pasta – eetlepel pijnboompitten

Maak je dit recept voor meer personen? Verdubbel dan wel het gehakt, kruiden, ei, paneermeel, mozzarella, maar verder kun je deze hoeveelheden aanhouden.

Meng het gehakt met 1 eidooier, wat paneermeel, de kruiden van Euroma en kneed het goed door elkaar. Draai hier ongeveer 12 balletjes van.

Bak de gehaktballetjes rondom bruin in een pan met olie en haal ze er dan weer even uit. Ze hoeven van binnen nog niet gaar te zijn.

Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en de verse kruiden van de Italiaanse mix (tijm, salie en oregano) helemaal fijn. Pers ook een teen knoflook uit.

Verhit opnieuw olie in de pan en bak nu de helft van de aubergines gaar en daarna de andere helft van de aubergines. Omdat aubergines veel olie nodig hebben, is het handig om dit in 2 keer te bakken; dan zijn sneller alle stukjes gaar (zacht en bruin) dan wanneer je alles in één keer in de pan doet. Voeg ook zeker wat extra olie toe als de boel niet mooi zacht wordt.

Zodra de aubergines goed zijn, schuif je ze naar de buitenkant van de pan. In het midden van de pan verhit je opnieuw een beetje olijfolie. Bak hierin de verse kruiden (fijngesneden) en de knoflook. Roer vervolgens de aubergines erdoor, zodat je lekkere gekruide aubergines krijgt. En voeg de gehaktballen er weer aan toe.

Doe dan een laagje tomatensaus (passata di pomodori) in een kleine overschaal. Doe daar dan de inhoud van de pan bij; dus de gehaktballen en gekruide aubergines. Top af met de rest van de tomatensaus, wat pijnboompitten en scheur een bol mozzarella in stukken er overheen. Kruid het met zout en peper en zet het 20 minuten op 200C in de oven. Het is klaar als de mozzarella lekker gesmolten is en een beetje goudbruin kleurt.

Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus met pasta én nog wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Naamloos-1

Mensen, wat was dit LEKKER. Mijn gehaktballetjes waren zoooo smaakvol. Deels omdat ik gewoon écht goed vlees gebruik, maar ook vanwege die heerlijke kruiden die er doorheen zaten. En man, die saus was ook echt te chill met die gekruide aubergines. Echt; een TOP recept. Ik ga dit vaker maken. Ik hoop jij ook! 😀

Sponsor je girllll
Ja mensen, ik heb nog iets aan te smeren… Namelijk mijn boeken! Koop mijn tosti-boek of een van de twee kookboeken voor studenten. Als je dat hierrrr doet, verdien ik er ook nog wat gezelligs aan. Tja, het zijn gekke tijden dus het sponsoren van je favoriete zzp’er is helemaal niet zo’n vreemd idee :D.

Word jij nummer 40.000?
Ik heb netttt 35.000 volgers op Instagram! Volg je me daar ook? Dan laat ik wat meer zien van m’n persoonlijke leven :D. Op naar de 40K!

Meer recepten
Iedere dag inspiratie voor recepten ontvangen? Volg mijn blog op Facebook!

6 reacties op “Pasta met kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *