Kant & klaar #36: Ping & klaar Thaise Curry van Iglo!

Door Elske – Hallo! Een tijdje terug testte ik al eerder varianten van ‘Ping & klaar’ van Iglo. In Kant & klaar #13 vertelde ik je over de lasagnette en hier schreef ik over de ping & klaar veggie bowl, waarin ik ook een curry testte. Mijn reactie op beide kant-en-klare maaltijden waren niet negatief en ik kreeg van lezers de tip om ook eens andere varianten te testen uit de ‘Ping & klaar’ serie. Dus ik ging naar de Jumbo (mijn AH heeft niet alle varianten van de Ping & klaar maaltijden) en kocht daar deze Massaman curry. Benieuwd naar mijn oordeel? Lees mee!

Het assortiment
De Jumbo bij mij in de buurt verkoopt, anders dan dus de Albert Heijn, wel alle varianten van de Ping & klaar en dat zijn er behoorlijk wat. Het assortiment rijkt van Nasi Goreng t/m hamburgers en Zweedse gehaktballetjes, dus ik vond de keuze maar lastig. De kipfilet en Thaise curry kreeg ik getipt en liet ik nou net wel zin hebben in een curry, dus die ging mee naar huis. Voor een schappelijke prijs van €3,69. Wel een kleine kanttekening bij dit verhaal: de Veggie Bowls (de vega variant op deze ping & klaar maaltijden) verkocht deze Jumbo dan weer niet en mijn Albert Heijn wel.. Vreemde inkoop tactieken worden soms gehanteerd. Of zouden ze hier onderling afspraken over maken?

kant&klaar35_curryiglo_2
Nog bevroren en al kan dit pakketje (met plastic en bord) de oven in!

De bereiding
Deze ping & klaar kan op twee manieren bereid worden: in de oven (30 minuten) of in de magnetron (8 minuten). Omdat ik tijd had en de lasagnette de vorige keer ook in de oven had bereid en me dit goed beviel koos ik wederom voor de oven optie. Let’s test!

De smaak
Je hebt curry’s natuurlijk in allerlei smaken en kleuren (…); rood, groen, geel; massaman of pengang. Deze Thaise Curry zou de smaak van een Massaman curry moeten hebben. Nu moet ik je zeggen: ik ben hier door mijn Thailand en Sri Lanka reizen behoorlijk kritisch in geworden en niet veel kant-en-klare maaltijden geproefd die door de smaaktest zijn gekomen. En helaas, ook deze Ping & klaar haalde het niet..

kant&klaar35_curryiglo_3
en zo komt ie uit de oven. Nog wel even goed roeren!

In mijn ogen is een goede Massaman curry niet oranje, maar bruin van kleur. De curry bestaat uit (lang gestoofde) aardappel, wat vlees en een goede saus (de curry), eventueel afgetopt met wat pinda’s. That’s it. Deze curry van Iglo is zeker niet vies, maar echt geen Massaman curry. Dit op de achterkant van de verpakking een Massaman curry noemen is ongeveer hetzelfde als wanneer je een truffelrisotto met champignons bestelt, maar je een risotto met groene asperges krijgt. Of zo. Lekkere vergelijking Els. Maar je snapt wat ik bedoel, toch?

Ik vind deze curry wel echt goed te eten, maar totaal niet wat je verwacht. Het smaakt gewoon eerder naar kip in saus met rijst en wat kleine (miniscule) stukjes groente. Die saus is wel erg lekker op smaak (proef ik daar toch een hintje van vissaus?), de hoeveelheid saus is veel (love veel saus) en de kipstukjes zijn mals. Pluspunt!

Qua hoeveelheid vond ik deze maaltijd wat karig. Voor mijn gevoel was ie binnen een paar happen op.. Maar dat kan ook aan mijn hongerige maag hebben gelegen. Ik heb er in ieder geval nog een boterham naast gegeten dus niet de beste maaltijd voor de verhuizers, klussers of ander intensieve activiteit die je hierna nog wilt uitvoeren. Aanrader? Nee.

Dat was hem weer. Tot de volgende #KANTENKLAAR! 🙂

Ps. Hier vindt je alle 34 recensies die deze maaltijd voor gingen.

Je kunt Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet ook volgen op andere kanalen!
Zullen we contact houden via INSTAGRAMYOUTUBE of FACEBOOK?

2 reacties op “Kant & klaar #36: Ping & klaar Thaise Curry van Iglo!

  • Qua smaak klinkt hij niet verkeerd (ondanks dat hij niet echt naar een curry smaakt) maar de hoeveelheid viel mij ook al gelijk tegen, nog voordat ik de rest van je artikel lag. Daar mag ik ook wel twee bakken van kopen haha. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *