Kerst: Caprese torentje met knoflooktoast (voorgerecht)

Door Elske –  Hoi! Het klinkt cliché, maar MAN wat gaat de tijd snel. Kan ik me de zomervakantie nog zo herinneren, wensen collega’s op kantoor me vanmiddag alvast fijne feestdagen. ‘..en ik zie je wel weer in 2020 he!’ Wauw. Ieder jaar verbaas ik me er weer over hoe snel  zo’n jaar voorbij gaat.

Die tijd gaat vet snel, dus hier even een reminder dat het woensdag al kerst is! Heb jij je menu al rond, ben je nog aan het twijfelen of wordt het last minute werk? Welk antwoord je ook geeft; dit recept kan je uitkomst bieden. Waarom? Het is simpel, super snel te maken, makkelijk voor te bereiden (en mee te nemen!) en de meeste mensen vinden dit wel lekker!  Het recept hieronder is voor twee personen, maar laat zich makkelijk verdubbelen voor 4 personen. Of doe de ingrediënten x 3 of x 4. Net voor hoeveel eters jij het klaar wilt maken. Klaar voor nog wat extra kerstinspiratie? Let’s go!

Voor 2 personen: 1 bakje (250 gram) cherrytomaten – 1 bol mozzarella – 12 basilicumblaadjes – 2 eetlepels extra vergine olijfolie – balsamicosiroop – 1 teen knoflook – 4 á 6 sneetjes stokbrood

Begin met het marineren van je tomaatjes. Snijd hiervoor de cherrytomaatjes in kwarten en doe ze vervolgens in een kom of schaal. Giet hier de olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Snijd 10 basilicumblaadjes in snippers (houd er 2 achter voor de garnering later) en voeg dit toe aan de kom. Meng goed door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast.

Pel de teen knoflook. Pak je sneetjes brood en wrijf deze in met de knoflook. Volgens pak je een grillijzer en warm je hier de broodjes in op. Check even tussendoor; ze zijn goed als ze bruine grillstrepen hebben gekregen.

Ondertussen pak je de bol mozzarella. Snijd deze in kleine blokjes. Toast klaar? Mooi! Leg ze even aan de kant. Pak twee mooie borden en maak per bord de bodem van het Caprese torentje met de gemarineerde tomaatjes. Dit doe je door de tomaatjes in een ronde vorm op het bord te leggen. Je kunt hiervoor een uitsteekring gebruiken, dan ziet het er iets professioneler uit dan hierboven 😉 Let op de tomaat de blokjes mozzarella. Maak af met wat extra peper en de balsamicostreep. Tot slot leg je nog een blaadje basilicum bovenop, om de toren compleet te maken. Serveer met 2 à 3 stukjes knoflooktoast.

Dit was dus zo’n typisch recept wat snel te maken valt, en tegelijkertijd heerlijk is in zijn eenvoud. Met alledaagse ingrediënten maak je met kerst nét wat leukers dan een standaard Caprese salade vooraf. Mjam, lekker! 😀

Wil je nog meer inspiratie voor je kerstmenu op doen? Kijk dan HIER!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *