BLT Bagel met avocado, ei en kaas

Door Elske – Hoi! Vorige week was ik totaaaal inspiratieloos met betrekking tot het avondeten. Ik wilde restjes opmaken, maar in al die restjes had ik geen zin. Herken je dat? Een overrijpe avocado waarvan ik de helft ‘s middags al op mijn brood had gedaan, een half zakje aardappels, wat eieren en een half pakje parmaham. Geen idee wat hiermee te doen. Tot ik bagels zag liggen. Uitgebreide BLT bagels met wat gebakken aardappeltjes on the side. Zou dan lekker zijn? Ik vroeg het me 3x af, maar maakte het alsnog! Let’s bagel!

Nodig voor 2 personen: 2 bagels – 2 eieren – 2 plakjes cheddar kaas – halve, rijpe avocado – 4 plakken parmaham – 1 tomaat – 5 cm komkommer – half zakje aardappelpartjes*
* We vonden de bagels beide behoorlijk vullend, dus een half zakje was genoeg voor ons 2én

Bak de bagels af in de oven volgens de aanwijzingen van de verpakking. Was de tomaat en komkommer en snijd deze in dunne plakken. Pak de halve avocado en prak deze met een vork tot een soort spread. Voeg wat peper, zout en een paar druppels citroensap toe.

Bak ondertussen de aardappeltjes met wat boter of olie in de pan. Als je een wat grotere pan gebruikt, kun je straks de aardappels naar 1 helft schuiven en in de andere helft van de pan de eieren en de ham bakken #smartthinking

Bagels klaar? Mooi! Haal uit de oven en laat even afkoelen. Bak ondertussen in de andere helft van de pan (of pak een andere pan als je dat makkelijker vindt) eerst twee van de vier plakken ham, breek er na ongeveer 20 seconden de eieren boven en laat even bakken. Leg daarna op beide eieren een plak cheddar. Draai het vuur zacht en laat even zacht doorbakken.

Snijd de bagels open en besmeer per bagel eerst met avocadospread, leg hier vervolgens een gebakken ei op. Stapel verder met de plakjes tomaat & komkommer en maak af met nog een plak rauwe ham. Eet smakelijk!

BLT-bagel 5

Ik serveerde dit met een zure room-achtig sausje, maar ik denk dat een soort yoghurt-kruiden saus er ook lekker bij had gesmaakt. Als het maar fris is!

Oké dit was echt VET lekker. Buiten mijn verwachting lekker en daar word ik altijd heel vrolijk van. En mijn vriend ook. Dus dat was mooi. Eet jij wel eens een broodje als avondeten?

Ps. Ik denk dat dit dus ook geweldig smaakt als katervoedsel of gewoon als lunch in het weekend.

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *