Bloemkoolrijst met pesto, rauwe ham en tomatensaus

Door Elske – Misschien heb je het al eens eerder in één van mijn blogs gelezen maar ik heb het niet zo op hypes als het op eten aan komt. Opeens is bijvoorbeeld alles uit een kom eten weer hip en noemen we het dan een bowl. Had net zo goed een bord spaghetti kunnen zijn, maar dan heet het een pasta bowl. Ik doe er zelf ook aan mee hoor, want uit een kom eten is gewoon chill. Lekker op de bank zitten en geen gedoe met mes, vork en een onstabiel bord op je schoot.

Zo had ik in eerste instantie ook iets tegen rijst wat van groente gemaakt werkt, zoals bloemkool- of broccolirijst. Ooit probeerde ik namelijk hip te doen en nam het spul mee uit de supermarkt. Resulteerde erin dat ik na een uur alweer honger had en ik chips én m&m’s at (meestal is het maar één van de twee…). Vanaf dat moment besloot ik: dit is niets voor mij. Totdat er laatst zo’n diepvries zak met bloemkoolrijst in de aanbieding was en ik het tóch weer kocht. En ik altijd maar stug vol blijven houden tegen mijn vriend dat ik absoluut níet aanbiedingsgevoelig ben. Misschien moet ik dit toch herzien..  Anyway, sceptisch als ik was ging ik naar huis met bloemkoolrijst en een recept in mijn hoofd met restjes uit mijn koelkast. En wat denk je? Ik stond werkelijk versteld van mijn eigen creatie, want het smaakte me oprecht goed! Benieuwd naar het recept? Lees mee!

Voor 1 persoon: halve zak bloemkoolrijst * – 3 eetlepels tomaten passata – 7 cm courgette – 1 kleine ui – stuk of 6 plakken rauwe ham – 2 volle eetlepels groene pesto – 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

*Ik kocht die van bonduelle in een zak uit de diepvries. Bij veel supermarkten verkopen ze dit ook ‘vers’ bij de verse pasta enz. in een bak. Gebruik dan de halve bak.

Snipper de ui en snijdt de courgette in kleine blokjes. Doe wat olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui met courgette zachtjes aan. Na een minuut of 5 voeg je de bloemkoolrijst toe. Roer goed door en kruid met de Italiaanse gedroogde kruiden. Scheur de plakken ham in stukjes en voeg ook toe aan de wokpan. Bak even mee zodat de ham verkleurd (gaar wordt) en voeg dan ook de pesto toe. Roer goed door en laat even op zacht vuur staan. Voeg als laatste ook de passata toe, roer nogmaals door en laat dan 5 minuten op zacht vuur sudderen. Klaar! Je kunt het bij het serveren aftoppen met wat extra Italiaanse kruiden. Wat Parmezaan was helemaal perfect geweest, maar die had ik niet in huis.

Mjam! Stond er echt van te kijken, maar zeer smaakvol dit. Dat zoute van de ham met de tomatensaus en de groente combineert erg goed. Normaliter gebruik ik pasta in dit gerecht, maar ik vond het met de bloemkoolrijst echt lekker en een keer wat anders. Serieus? Had ik niet gedacht! En chill om wat extra groente binnen te krijgen. Denk dat dit recept overigens ook goed te eten is met broccolirijst. Geslaagd!

En dan nu de (rauwe)hamvraag (ha-ha) van vandaag: had je met dit recept na een uur weer honger Els? Dat viel dit keer heel erg mee, maar het kan wel zijn dat ik toch een paar m&m’s gegeten heb..

Wie heeft er nog meer toffe recepten met bloemkoolrijst? Let me know in de reacties hieronder!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ze drie boeken schreef?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *