Plaatpizza met venkelsalami, courgette, pompoen, champignons en venkelzaad

Hoi allemaal! Ik heb onlangs de plaatpizza helemaal uitgevonden. Ik dacht altijd dat dit iets was waar ik niet zo goed in ben (ik krijg bodems nooit gaar), maar tegenwoordig gaat dit perfect (ligt denk ik aan m’n nieuwe oven) en sinds dien ben ik wel een klein beetje verslaafd.

Ik vind het lekker, het is vaak best voedzaam qua beleg en ik vind het er ook nog mega mooi uitzien. Het enige nadeel; ik vreet zo’n ding bijna helemaal in m’n eentje op. Met gemak. En dat is voor #gewoonwateenstudentjesavondseet best wel handig, want 1 persoons-portie, maar voor heel veel lezers die tegenwoordig ook meelezen en niet meer in 1 -persoons porties koken, wat minder handig.

Ik moet er wel bij zeggen dat het mega chill is ook als borrelhap; snijd ‘m dan gewoon in 8 stukken en je hebt een toffe hap. Of maak er 2 en doe ze na elkaar in de oven; geniet eerst samen van de eerste en daarna de tweede. Of kook dit samen met je kind en geef je kind een klein stukje en eet zelf driekwart op. Goed, je komt er wel uit. Misschien is het ook wel gewoon geschikt voor 2 personen en eet ik gewoon exorbitant veel. Wil nog wel eens gebeuren als ik iets #teringlekker vind namelijk. Goed, over op de receptuur!

Nodig voor <tja, hoeveel personen?!> een nader te bepalen aantal personen: 1 kant en klaar flammkuchen deeg uit het koelvak van de supermarkt – 1 groot blikje geconcentreerd tomatenpuree – 1/2 courgette – 200gr pompoenstukjes – handje champignons – stuk of 10 plakjes spinata romana (vlees) of venkelsalami – 1 theelepel venkelzaad – 1 bol buffelmozzarella

Beleg de bakplaat met bakpapier en leg daarop de flammkuchenbodem. Smeer die in met een mooie laag tomatenpuree. Verdeel daar de stukjes pompoen en paddenstoelen over. Snijd linten van de courgette door middel van een kaasschaaf en verdeel die als een soort propjes over de plaatpizza. Maak ook propjes van de spinata romana en verdeel die ook over de plaatpizza.

Snijd de mozzarella ook in stukjes en verdeel over de pizza. Top af met een beetje olijfolie overal overheen en wat venkelzaad.

Zet de plaattaart 25 minuten op 200C in de oven. Eet smakelijk!

plaattaart4

Ik vond dit echt SUPER lekker. Dit is een recept dat ik 100% nog een keer ga maken. Wat LEKKER. Alle smaken combineren perfect met elkaar en het is een mega smaakvol geheel. Love it. Dit moet je een keer maken. En laat je me dan even weten hoe jij in de porties zit? 😉

Volg mijn leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat ik drie boeken schreef?

2 reacties op “Plaatpizza met venkelsalami, courgette, pompoen, champignons en venkelzaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *