‘Ajam’ smoor met vegetarische kipstukjes en zoete aardappel

Door Elske – Hoi! Laatst was ik in verband met de verhuizing (ja ja lieve mensen, ons huis is bijna af en we wonen er al. Doei verbouw-ellende!) keukenkastjes aan het opruimen en daarin vond ik, naast een hoop  producten die ver over de datum waren, een pakje kruidenpasta voor Ajam smoor. Blijkbaar leek me dat ooit interessant om te maken, heb ik het pakje mee naar huis genomen, maar het gerecht nooit gemaakt. Overkomt me wel vaker; wie herkent dat?

In ieder geval leek het me nu wel eens tijd om het gerecht te gaan maken, want het klinkt best smakelijk. Op de verpakking stond een recept met aardappel, kip en sperzieboontjes, maar ik deed wat aanpassingen. Zo gebruikte ik zoete aardappel en in plaats van kipfilet voegde ik vega kipstukjes toe. Benieuwd naar het recept en de smaak? Lees dan verder!

Voor 2 personen: half pakje bomboe voor Ajam Smoor – 1 bak vegetarische kipstukjes – 250 gram sperzieboontjes – 3 grote zoete aardappelen

Schil de zoete aardappelen en kook ze geheel in water tot dat ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer een kwartiertje, afhankelijk van hoe hard het water kookt. Check tussendoor even door er met een vork in te prikken. Als je er makkelijk doorheen kunt prikken zijn ze gaar.

Giet de aardappelen af en snijd ze in blokjes. Zet ze daarna even aan de kant. Dop de sperzieboontjes en kook ze kort in water (blancheren). Gebruik naar wens dezelfde pan als de zoete aardappelen, scheelt je weer afwas 🙂 De boontjes hoeven niet heel gaar te worden, je gaat ze straks namelijk nog wokken. Door ze eerst kort te blancheren verkort je de woktijd en dat is weer handig omdat je aardappelen ook al gaar zijn. Anders wordt het een overgaar prutje samen en dat wil je niet.

Sperzieboontjes gaar? Mooi. Giet ook deze af en nu kun je beginnen met bakken. Pak een wok- of hapjespan en doe hierin een scheut olie. Bak de kipstukjes aan, voeg na 3 minuten de sperzieboontjes en de aardappels toe, samen met de boemboe en 150 ml water. Roer goed door en draai na 2 minuten het vuur zacht. Laat nog zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen en klaar!

Ajam_smoor_1

Mijn idee om dit gerecht met zoete aardappel te maken vond ik een vrij fantastisch idee van mezelf. Mjam! Het zoete van de aardappel paste goed bij de smaak van de boemboe. Je hebt even wat pannen nodig, maar verder is dit gerecht vet simpel om te maken. Aanrader voor op de doordeweekse dag; makkelijk, best snel en behoorlijk gezond ook. Chill!

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie drie boeken schreef?

2 reacties op “‘Ajam’ smoor met vegetarische kipstukjes en zoete aardappel

  • Smoor eigenlijk moet bruin kleur zijn..en dit gerechten lijkt wel sayur boontjes met tofu…sorry…boemboe smoor is heel gemakelijk voor zelf te maken…in de winkel alle boemboes smaak nergens naar zoals op staat..

  • Klinkt inderdaad lekker, met zoete aardappel! Overigens maak je me wel nieuwsgierig naar je verbouwde huis.. Ga je daar misschien ook nog eens iets over delen? Ik vind de blogs van Leonie over haar huis/interieur ook altijd super leuk om te lezen en om inspiratie uit te halen, dus meer is wat mij betreft beter!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *