Gele curry met lekker veel groente en naanbrood (vegetarisch)

Door Elske – Laatst vertelde mijn vriend mij dat hij moest overwerken. Conclusie: we zouden beide zelf voor eten zorgen. Ik zag mijn kans schoon en maakte een curry voor mezelf. Mijn vriend  is helaas niet zo van de curry’s namelijk. Ik maakte een hele grote pan, waar ik uiteindelijk de volgende dag nog een keer van kon eten. Yes!

Om inkopen te doen ging ik naar de Lidl en gooide van allerlei groenten in mijn mandje waarvan ik dacht dat die lekker zou smaken in een curry, pakte (lekker makkelijk) een kant-en-klare currysaus, naanbrood én nieuwe vega stukjes. Deze stukjes moesten een soort van kip voorstellen. Ik had deze curry ook makkelijk zonder deze vegetarische stukjes kunnen maken, maar de stukjes hadden de smaak lemongrass en dat leek mij vét lekker in deze gele curry. Dus nam ik ze mee om uit te proberen. Benieuwd naar het eindresultaat? Let’s curry!

Voor 2/3 personen: 1 aubergine – 1 paksoi – 1 ui – 1 teen knoflook – 1 gele paprika – 1 kleine zoete aardappel – 1 bak vegetarische kipstukjes lemongrass * – 2 grote naanbroden * – 1 zakje woksaus voor gele curry*

*Al deze ingrediënten kocht ik bij Lidl, maar als je zin hebt kun je ook een gele curry pasta en kokosmelk gebruiken voor de currysaus. En voor naanbrood heeft Leonie hier een geweldig makkelijk recept. Ik ging op dat moment voor de makkelijke optie en kocht het kant-en-klaar. 

Snijd alle groente uit de ingrediëntenlijst hierboven in kleine stukjes. Behalve de paksoi, daarvan snijd je het blad in lange repen. Doe vervolgens een plens olijfolie in een wokpan (niet te weinig, aubergine zuigt olijfolie behoorlijk op). Begin met het opbakken van de ui en de knoflook. Voeg na een halve minuut de aubergine en zoete aardappel toe en wok deze voor zo’n 5 minuten op hoog vuur. Voeg daarna ook de paprika toe. Bak even mee en voeg vervolgens de vegetarische stukjes toe, samen met de currysaus.

In eerste instantie vond ik de woksaus wat dik ogen en had ik het gevoel water toe te moeten voegen, maar wanneer je het goed doorroert en mengt met het vocht wat uit de groentes vrijkomt, wordt het allemaal wat meer vloeibaar. Draai het vuur zacht, voeg de gesneden paksoi toe en laat tussen de 5 en 10 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen de naanbroden in de oven en serveer samen met de curry. Eet smakelijk!

Eindoordeel? Lekker! Ik hou van curry’s, in alle smaken. Deze gele curry is eerder zoet dan pittig en ook dat vind ik lekker. Een keer wat anders! Iedereen die denkt dat curry’s te pittig voor hem/haar zijn zou deze gele curry moeten proberen. De vegetarische lemongrass stukjes smaakten hier heel goed in, het is vullend én je krijgt lekker veel groente binnen. Zoek je nog een lekker vegetarisch recept? Dan is dit een aanrader!

gelecurry_2

Volg Leo’s leven via INSTAGRAM en blijf op de hoogte van nieuwe recepten via FACEBOOK.

Trouwens… Wist je dat Leonie vier boeken schreef?

Eén reactie op “Gele curry met lekker veel groente en naanbrood (vegetarisch)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *